Рецепти за Actifry

• 334 344
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 285
здравейте,
Суза аз рибата я приготвям по съвсем обикновен начин:ако е само риба по принцип взимам филе бях взела от хек,нарязвам я на парчета някаде на 4-5 см.поръсвам я с подправка за риба(готова от магазина)слагам я в уреда и слагам една лажица зехтин и за 15-20 мин е готова.нищо специално на на мен лично много ми допада вкуса.
ако я правя със зеленцуци слагам такива каквито имам в къщи(аз имам доста защото продавам зеленцуци)примерно гледам по книжката кое става най-бавно:
първо слагам тиквичките с чушките и лука.през това време си нарязвам рибата като минат 5-10 мин я слагам заедно с гъбите.Като са почти готови към тях може да се скожи грах,царевица или боб от консерва даже и зелеб боб по ваш вкус.
следващия път мисля да добавя и доматен сос.мисля че ще стане добре.
и така си експериментирам дано ви хареса

# 286
имам едни телешли пържоли ако ги мариновам днес и утре вечер ги изпържа в тефала дали ще станат или по добре на скарата....
а някои от вас правил ли е патладжан.аз днес сложих на рибата ама ми осрана суров.някаде за 20-25 мин.а в книгата не пише за колко време става?
благодаря  chef

# 287
Здравейте,
аз също съм много доволна от уреда ,но бъркалките май са им слабото място.Моята се счупи,поръчахме си нова и пристигна много бързо срещу 30 лв.Имате ли някаква идея дали старата може да се направи по някакъв начин или да я мятам в кофата?

# 288
  • в матрицата
vevali   бъркалката в кофата  Grinning, едва ли ако се залепи, ще стане
mari_ella много благодаря за рецептата  Partyна рибата  bouquet, ще я пробвам задължително. На мен лично патладжана и тиквичките не ми допадат на вкус в Actifry, не са пържени, нещо като задушено-печени са ми на вкус и наистина са леко сурови

# 289
  • София
Така е това за тиквичките (за патладжаните не помня) го коментирахме и май настина си стават само за готвене на ядене, освен ако не ги харесвате по-меки.

# 290
на мен тиквичките ми харесват,но патладжана определено не.може би ще стане с повече мазнина и за по дълго време.Ще пробвам

# 291
  • София
на мен тиквичките ми харесват,но патладжана определено не.може би ще стане с повече мазнина и за по дълго време.Ще пробвам

Обърнете внимание на рецептата за рататуя, която съм превел тука в тази тема. Там пише, че патладжана го добавят изпечен. Разбира се това е рецепта за готвене при нормални условия, но щом и там го дават така явно, че патладжана изисква повече термична обработка.

Сега се обажда баба хаджийка и ми суфлира тука, че тя пък би го добавила направо суров но нарязан по на дребно. Така си го била готвила тя в гювечите. Та пробвайте и го добавете пък по ситно нарязан и му предвидете около 25 минути (това последното е просто мнение и не съм го изпробвал).

# 292
ще го нагодим този патладжан........
а относно бъркалките как се чупят,при по твърди продукти или просто така...
и не влизат ли в гаранцията? newsm12 newsm12 newsm12

# 293
ще го нагодим този патладжан........
а относно бъркалките как се чупят,при по твърди продукти или просто така...
и не влизат ли в гаранцията? newsm12 newsm12 newsm12

За съжаление не влизат.В гаранцията пише ,че консумативите на уреда/всички отделящи се от основния корпус на машината части/ и всички стъклени,гумени и т.н бързоизносващи се възли не влизат в гаранцията.При мен бъркалката се счупи докато я миех и не може да се каже ,че съм я натискала или нещо от този род.Чупят се в най-тясната си част до лопатката и забелязах ,че на новата която получих точно там е подсилена .

# 294
Чесно казано си мисля че цената не отговаря много на качеството.това че гаранцията покрива само корпуса е даже смешно заштото сме дали доста пари...
Не съйалявам че гп купих дано да е здрав само.

# 295
Здравейте!
От доста време не съм писала, но тази седмица приготвих две ястия в роботчето и реших да споделя. Досега по принцип не съм добавяла течности при готвенето Embarassed. За пръв път се престраших с миш-маш, като сложих повече от 500 мл. доматен сок. Покрай тези нестабилни бъркалки, направо имах чувството, че ще пропусне течност извън съда за готвене. Но, се изненадах приятно от това, което се получи накрая. Много вкусен миш-маш Peace
И другото, което направих, е рецептата за ябълки с канела от книжката. Аз добавих и сушени боровинки и сини сливи. Сервирах с кисело мляко. Стана страхотен десерт, препоръчвам го!

# 296
Някой беше питал по-горе за кестени - та, 700 г кестени, надлежно срязани по тумбестия профил, за 20 мин. стават отлични за ядене - И НИТО ЕДИН НЕ ГРЪМНА, направих две дози!

# 297
  • София
Някой беше питал по-горе за кестени - та, 700 г кестени, надлежно срязани по тумбестия профил, за 20 мин. стават отлични за ядене - И НИТО ЕДИН НЕ ГРЪМНА, направих две дози!

Сега ако кажеш и кестени къде да немерим по това време - цена няма да имаш.

# 298
  • София
в Пикадили-купихме миналата събота от там

# 299
дано не прозвачи като раклама в магозина в който работя има кестини гръцки.3.99 е килограма.ама в Карлово.

Общи условия

Активация на акаунт