Рецепти за Actifry

• 334 347
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 300
  • София
feya meya - смел ход от твоя страна да сложиш толкова много течност ,при условие че изрично е казано, че не може. Според мен така рискуваш да прецакаш уреда. Peace

# 301
Записче.
От скоро имам този уред и за сега освен картофки и едно пиле с ананас, друго не съм правила.

# 302
  • София
feya meya - смел ход от твоя страна да сложиш толкова много течност ,при условие че изрично е казано, че не може. Според мен така рискуваш да прецакаш уреда. Peace

Къде точно го пише да го прочета, че съм пропуснал.

# 303
мммммммм и аз мислих да правя пиле с ананас как стана

# 304
  • София
Поне 2 пъти е казано в книжката
Тhis appliance is not suitable for recipes with a high liquid content (eg. soups, cook-in sauces...)
Този уред не е подходящ за рецепти с високо съдържание на течност (напр. супи, сосове, ...)
За мен това си е предупреждение,изискващо внимание,не е забрана разбира се.

# 305
мммммммм и аз мислих да правя пиле с ананас как стана

Crazy РАЗКОШ.
Но тъй като мъжлето беше майсторът, подобри нещо, но не се сещам кое си беше от него.Дали дето овъргаля месцето в панировка за пиле и цареичен грис или сладко-киселият сос  newsm78.Но пробвай, вкусничко стана ...

# 306
  • София
Поне 2 пъти е казано в книжката
Тhis appliance is not suitable for recipes with a high liquid content (eg. soups, cook-in sauces...)
Този уред не е подходящ за рецепти с високо съдържание на течност (напр. супи, сосове, ...)
За мен това си е предупреждение,изискващо внимание,не е забрана разбира се.

За супи и аз съм писал тука, че няма да стане, но за гъсти сосове съм правил и то без проблем. Единственото, което е и особеното, че като стане готово ястието е, че не вадя тигана от уреда, а сервирам директно от там както е в машината.

# 307
  • София
За мен притеснително е,че течността винаги успява да си намери път и направи ли го веднъж,става пробойна там. 500 мл доматен сок (не го разбрах като пюре,а като сок) ми се видя много,заедно с разбитото,яйце,все течности.

# 308
Може би трябваше да уточня! Доматеният сок беше много гъст- домашен е и като го правим по принцип поизцеждаме водата и в шишетата остава доста гъст сок Peace. Като се сложи на два пъти , мисля, че не е проблем, макар че аз го сложих наведнъж. И другото, което исках да добавя е, че разбитите яйца стягат миш-маша, който за около две минути си стана на гъста консистенция- знаеш как изглежда миш-маша. Не мисля, че могат да се сравнят приготвянето на супа с приготвянето на миш-маш. Аз съм доволна от резултата и бих го направила пак, но ако някой се притеснява , просто да не рискува Hug

# 309
  • София
Нещата вече изглеждат по различен начин  Laughing
Така и аз почвам да се чудя дали да не пробвам Peace

# 310
  • София
Ако няма да правите мишмаш, а нещо със сос например, добавете в доматеното пюре тъпено сирене. Става страхотен сос.

# 311
  • La casa de Mickey Mouse
Привет и от мен
най накрая и аз се включвам в групата, вчера ме изненадаха приятно с машинката
вечерята беше
бланширани картофи, малкия изяде една голяма чиния (направих ги с половин мерителна лъжица олио и мога да кажа, че ми дойде в повече, следващия път няма да сложа)
свински хапки със зеленчуци (смес, днес ще пробвам с пресни, но тук са едни воднисти и без вкус, ужас) и сметана, мъжът ми обикновено изяжда само месото, но този път си сипа два пъти подбирайки предимно зеленчуците
и тъй като говорихте много за тиквичките, тук си купуваме само бланширани, че другите са само вода и от 3кг излиза една малка чиния, та бланшираните с две мерителни единици олио станаха невероятни, следващия път ще приложа снимки

# 312
  • София
А за много години бе народе. Нещо се изгубихме напоследък, а дано през новата 2010 година да имаме повече експерименти и споделени опити с домашната ни техника.

Днес си позволявам да публикувам тук отговора на едно ЛС, което получих днес. Надявам се, че авторката няма да ми се разсърди.

Попитаха ме дали съм правил свинско друсан кебап в актифрая - ето го и отговора:

Никакъв проблем няма да приготвите друсан кебап в актифрая. Просто нарясвате месото на кубчета, добявате една лъжица свинска мас (или друга мазнина по избор). Ако месото ви е "шарено" и предпочитате да не се занимавате с калории, намалете мазнинаната или пък въобще не я слагайте. Като започва да се пържи нали добавяте така около 50 ml червено вино и може малко да го посолите. И "въртите" в машината докато се приготви. Сега ... всичко си е въпрос на вкус и импровизации. Аз например съвсем смело добавям и една супена лъжица (с връх) доматено пюре, което съм разтворил в около три четири супени лъжици вода и половин чаена лъжичка захар (последния път правих експеримент с глюкоза - ама тая от магазина де, не оная от аптеките).

През това време си приготвяте една тенджерка (аз го правя в едно кръгло дълбоко йенско) вадите там месото, добавяте си любимите подправки и нарязания лук и там раздрусвате хубаво месото да се омеси с тях и ... готово. Е ще го оставите после малко да престои де - то от собствената си топлина продължава да се готви и поема да речем от подправките (аз го оставям за около 10-15 минути). Даже така периодично на 4-5 минути пак си го подрусвам. Даже последния път пуснах внучката да го раздруса стабилно.

Аз между другото съм го правил и с пилешко.

Важното е да не препържите месото, че става едно такова сухо на трески. Моето лично мнение (без то да е меродавно) е, че месото не трябва предварително да го осолявате, защото става сухо. Препоръчвам ви даже да пуснете машината на празен оборот да се загрее добре. Така после тя направо ще "хване" месото ще го "запечата" отвън и то ще си остане по-сочно. Пък и ако се престрашите предварително така да го понапиете малко с винце (що пък не и с ракийка) демек да го мариновате исках да кажа - мисля че ще стане страхотно.

Време няма да ви посочвам, а просто с една вилица си проверявайте.

Дано съм ви бил полезен и ... приятен апетит.

# 313
Здравейте. Много съм се навила за едно такова фритюрниче, но честно казано, направо се чудя ще ми върши ли работа, че вече нямам място да си събирам уредите май в нас  newsm78. Споделете моля ви заслужава ли си ?

# 314
  • в матрицата
Здравейте. Много съм се навила за едно такова фритюрниче, но честно казано, направо се чудя ще ми върши ли работа, че вече нямам място да си събирам уредите май в нас  newsm78. Споделете моля ви заслужава ли си ?
Отговорът на въпроса ти е много субективен, например аз лично не го приемам като фритюрник, много малко е общото му с фритюрник, та, ако на теб ти трябва да фритюрник, то според мен, това не е уреда..... Аз, честно казано, вече малко съжалявам, че го купих, каквото и да правя в него, няма вкуса, ако наистина се изпържи в тиган....

Общи условия

Активация на акаунт