Рецепти за Actifry

  • 334 364
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 72
Павел, аз съм доволна много от вкуса на ястията и бързината на готвене.

Да се оплача, "Уреда" ми се развали. Вчера докато прави картофки замириса на гадно и издаваше странен звук. Веднага го спрях. Не мога да си намеря гаранцията да видя сервиза. Някой носил ли е уреда на сервиз (за София питам)

# 346
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 760
http://www.servicebg.net/

това е сайта на сервиза

# 347
  • Мнения: 72
tanya_p Мерси. Аз го намерих, само че не мога да си намеря гаранцията, а от сервиза ми казаха, че е много скъп ремонта на този уред. Не разбрах само "колко много". Утре пак ще преровя всичко да я потърся.

Така свикнах с този уред, че от както е развален ядем само дюнери, кошмар.

# 348
  • Мнения: 286
Здравейте, и аз имам този уред и съм правила стандартните неща - картофи, риба, пилешко. Искам да ви попитам правили ли сте някакви задушени картофи на машината, малко като яхния да се получи. И как точно? на какво количество картофи колко вода слагате, и дали изобщо машината е предивдена за такова нещо, или всичко трябва да е на принципа на пърженето?  newsm78

# 349
  • София
  • Мнения: 8 535
Здравейте, и аз имам този уред и съм правила стандартните неща - картофи, риба, пилешко. Искам да ви попитам правили ли сте някакви задушени картофи на машината, малко като яхния да се получи. И как точно? на какво количество картофи колко вода слагате, и дали изобщо машината е предивдена за такова нещо, или всичко трябва да е на принципа на пърженето?  newsm78

Разрови се назад и ще видиш подобни рецепти. Лично аз съм добавял домати (доматено пюре или лютеница) с вода до нивото на задигането на тигане в средата дето е бъркалката. После то си го обърква. Е ... не е течно ама се задушват така. Вчера правих опит с топено сирене и определено вече така ще го правя.

# 350
  • Мнения: 286

Разрови се назад и ще видиш подобни рецепти. Лично аз съм добавял домати (доматено пюре или лютеница) с вода до нивото на задигането на тигане в средата дето е бъркалката. После то си го обърква. Е ... не е течно ама се задушват така. Вчера правих опит с топено сирене и определено вече така ще го правя.

добре, мерси, ще го пробвам и по този начин, както го описваш с доматите и водата. А да те питам, след това подобно ястие, ако си направил за обяд, пак ли е вкусно ако остане и за вечеря и го затоплиш. Защото пържените картофи определено стават само като за едно ядене, после си губят доста от вкуса.

# 351
  • София
  • Мнения: 8 535

Разрови се назад и ще видиш подобни рецепти. Лично аз съм добавял домати (доматено пюре или лютеница) с вода до нивото на задигането на тигане в средата дето е бъркалката. После то си го обърква. Е ... не е течно ама се задушват така. Вчера правих опит с топено сирене и определено вече така ще го правя.

добре, мерси, ще го пробвам и по този начин, както го описваш с доматите и водата. А да те питам, след това подобно ястие, ако си направил за обяд, пак ли е вкусно ако остане и за вечеря и го затоплиш. Защото пържените картофи определено стават само като за едно ядене, после си губят доста от вкуса.

Значи по тоя начин картофите малко по продължително се готвят (щото то си е направо ястие) и не са пържени.

# 352
  • Мнения: 72
здравейте,
неволите по разваления ми уред продължават. Може ли някой да погледне колко време важи гаранцията 1 или 2 год. за да знам дали да продължавам издирването й.

Толкова ми липсва този уред

# 353
  • Мнения: 35
Гаранцията е 24 месеца

# 354
  • Мнения: 1 313
Аз имам уреда вече една седмица и до сега сме успели да наприм много вкусни картофки, пилешки хапки и карамелизирани банани. Като гледам вие готвите доста други неща и ще се възползвам от идеите  bouquet

Исках да попитам, ако се правят разни сосове, не изтича ли течността под съда, в който се готви?

# 355
Всичко може да се приготвя в уреда.Правих бюрек,риба и всичко което може да се разпадне без бъркалката.Става чудесно Peace

# 356
  • Мнения: 72
здравейте, писах на скоро че ми е развален уреда и не мога да намеря гаранцията. От тефал казаха, че и без гаранция ще го признаят стига да имам някакво доказателство кога е купен. Но както знаете, като нямам гаранция нямам и касова бележка.
Дали някой може да ми даде за малко касовата бележка от уреда, за да я покажа в сервиза и ще я върна веднага.
Молбата ми е към притежателите на уреда в София.
 Hug

# 357
  • Мнения: 36
Здравейте!!! Имам уреда от доста време, но не съм се сетила да погладна във форума за рецепти. Много е хубаво, че можем да обменим опит.
linet102 аз търсих документите, но без успех... исках да ти помогна.
Да споделя и една своя рецепта за любителите на свинско месце: нарязвам месото на хапки и директно в уреда мариновам с кетчуп, малко горчица, сол, черен пипер и чубрица. Кетчупа да е не повече от 3-4 супени лъжици, горчицата според вкуса ви, Ако месото е по-мазничко изобщо не добавям мазнина, пека докато видя, че са готови (около 20-30 мин)  Става много вкусно. Марината става и за пиле, но е добре да преседи поне една нощ в нея. Малко се запича кетчупът по бъркалката, но при накисване пада веднага.
Днес ще правя чушки бюрек за първи път в уреда. Ще се похваля после. И пилето с ананас от книжката стана страхотно.

# 358
  • Мнения: 179
И аз да споделя за нещо, което не вярвах да се получи, но взе, че стана превъзходно! За пилешки хапки с корнфлейкс става въпрос. Много обичам но на фурната стават сухи, а пърженото на тиган не е много оферта заради мазнината. Вчера най-накрая пробвах в уредчето и стана супер. Нищо не модифицирах от оригиналната рецепта - пилешки гърди на тънки лентички, натрошен на блендера корнфлейкс на мънички парченца, които слагам, след като овалям пилето в яйце. Оставих така приготвените хапки да поизсъхнат малко и корнфлейкса да полепне по-добре. На 600 грама сложих 1 мерителна лъжичка зехтин. Стана супер!!! Simple Smile)) Вече само така ще си ги готвя Simple Smile

# 359
  • София
  • Мнения: 8 535
Позволявам си да копирам тук едно мнение на една дама от друга тема:

Здравейте, аз май най-сетне намерих начина да правя ориз по китайски Simple Smile Вече от месец-два правя често и е osta сполучливо. Правя го на уред за пържене Actifry и дори и мъжът ми казва, че много прилича  Laughing

Само сусамовото олио е доста скъпо, но и със зехтин става.
Tези уреди по принцип са за пържене с много малко мазнина най-вече на картофи и месо, но да ви кажа честно ние сме най-доволни от ориза и рибата как стават. Картофите са хубави, ама бързо изстиват и си губят добрия вкус, поне според нас...

Оппааа яаааа веднага моля тука технологията за този ориз в актифрая.

Здравей,

Значи правя следното. Варя предварително ориза (много добре изплакнат) на не много силен огън - 300 г ориз в тенджера с подсолена вода, която да го покрива 2 пръста някъде. В никой случай оризът да не се превари (ние тук не търпим слепен ориз, ама никак  Laughing), дори го вадя една идея преди да е напълно омекнал. Този деликатен момент някак си човек трябва сам да го усети. После оризът веднага го прецеждам и го мия със студена вода.

И така, следва Actifry - режа лук; морков и евентуално малко зеле на тънки ленти и слагам зеленчуците да се пържат в Actifry-a в малко мазнина (зехтин или още по-добре сусамово олио). И му задавам 25 минути. След 10 минути добавям половината ориз плюс още мазнина. Мазнината за съжаление не мога да ти кажа точно, защото всеки път е на око и на вкус. След 5 минути добавям и останалия ориз и така да се пържи до края.

И става в пъти по-добре от всичките ми опити през годините - в няколко вида тигани, на котлон, на газ и т.н. Дори и мъжът ми го призна  Laughing

И един друг монент - яйцето - аз разбира се пробвах и яйцето да запържа в actifry преди ориза, а също и едновременно с него. Но си е занимавка, трябва да разбъркваш, а и после се чисти доста. Иначе се получава и не е зле. И затова сега яйцето си го пържа на котлона за по-лесно и го добавям към края при ориза.

Иначе оризът - ползвам Бял био ориз, или пък ориз басмати, с бланширан ориз аз лично спрях да готвя, защото има един странен вкус, който не харесвам. С български ориз няма да стане щото се скашква. Така че може да се намери някакъв еквивалент на белия био ориз, може би с жасмин ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт