Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се почиства уреда?
Какви са резултатите от пърженето на храна в уреда?
Какви са плюсовете и минусите на този уред?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се почиства уреда?
Уредът се почиства лесно, тъй като тавата и въртящото се нещо могат да бъдат отстранени и поставени в съдомиялната машина. Прозрачната част на капака също може да бъде отстранена и измита. Въртящата се част може да изисква допълнително почистване, но не отнема много време. Уредът е голям, но лесен за почистване.
-
Какви са резултатите от пърженето на храна в уреда?
Резултатите от пърженето на храна в уреда варират. Някои потребители са имали успех с пиле, картофи, кюфтета, зеленчуци и дори десерти. Други съобщават, че резултатите зависят от рецептата и подготовката на храната. Например картофите често се описват като по-скоро изпечени, отколкото пържени, докато пилето и кюфтетата обикновено получават положителни отзиви. Рибата обаче не винаги е успешна и някои опити с тиквички не водят до желания резултат.
-
Какви са плюсовете и минусите на този уред?
Плюсовете на уреда включват лесно почистване, възможност за готвене с по-малко мазнина и удобство при използване. Недостатъците включват различни резултати при приготвянето на различни видове храна, като някои потребители отбелязват, че определени рецепти не дават очакваните резултати. Освен това някои изразяват загриженост относно качеството на покритието на уреда.
-
Какви рецепти могат да се приготвят в уреда?
-
Какви рецепти и идеи за приготвяне на храна се споделят във форума?
.
- машинката е нещо като комбинация между ерфраер и актифрай. Продуктите се приготвят или във въртящия се мрежест цилиндър, или в чинията, или на въртящ се шиш. Специално пържените картофи се подготвят за пърженето както при ерфраера на Филипс и компания - пръскат се с оливия и подправки в отделна купа, разбъркват се хубаво и се слагат в мрежестия цилиндър. Задават се градуси и време, включва се въртенето на барабана и машинката се пуска. С други думи, не се налага спиране и ръчно тръскане/бъркане като при Филипс. За жалост, с това се изчерпват плюсовете. Афиширания голям вътрешен обем от 9 литра е само рекламен трик. Просто голямата купа не е предвидена за готвене, а само събира мазнина и трохи. Единствено при печенето на цяло пиле се използва по-пълноценно цялата височина на големия съд. Нагревателят е на принципа на халогенния капак, комбиниран с вентилатор. Отново за съжаление, ватовете му са китайски, не отговарят на техническите характеристики. Като следствие от това, може да ти се завие свят, докато се изпържи кило и половина сурови картофи. Барабана събира 0.8 кг на един път, което е почти два пъти по-малко от Тефал ХЛ, който събираше 1.5 кг. Поради нефелния нагревател, времето за пържене, при уж максималната т-ра от 230о С, е 35 минути за достигане степента на изпържване, постигана от Тефал. Тефал пържеше 1.5 кг картофи от раз за 45 минути. С други думи, при новата машинка, времето за 1.5 кг е почти двойно, при това с пауза за презареждане на втората порция. Аа, мога да добавя и още един плюс - когато свърши времето за пържене, нагревателят се изключва, но вентилаторът работи още една-две минути за охлаждането му. Това би трябвало да удължи живота на термогрупата, която изгоря в стария ми Тефал. Освен картофките, пробвах и сандвичи с кашкавал. В серийната тавичка се събират две филии от заводски хляб, но само една от домашен хляб, печен в голям Мулинекс. Ако филиите са от по-малка машина, може би ще събере също две. Утре ще пробвам и приготвяне на кюфтета, които вероятно ще се пържат в собствената си мазнина, както при Тефал, но ще трябва да се обръщат ръчно. Ръчното обръщане не ме притеснява, но отново ще трябва да налучквам времето. При месни продукти, това определено ме изнервя