106 минути в НЕМСКОТО добре балансирано Wii Fit общество

• 14 559
  • 288
  •   1
Отговори
# 105

diangeli, аз съм последния човек който ще кажа лоша дума за България, но е факт че тези гледки съществуват и от тях се правят добри репортажи с които снимката излиза на 1ва страница. Тукашните репортери е възползват от тези гледки, също и с тези каруци на мен ми е писнало да обяснявам защо има каруци в София и изобщо в страната. Показването на такива хора пред обектива води до добра антиреклама на държавата, но за съжаление  не водят до този ефект който биха имали в африканска държава. Достатъчно е да се покаже, че в ЕС има хора които се борят за оцеляването, топлината и изобщо живеят на ръба на оцелването. Лошото е че никой не прави нещо това да се прекрати и за всеки да има, и да се живее горе-долу. Посвоемо този човек не изгледжа нещастен, събрал си е дърва, но тук е сензация.
Опитах се да обясня в една друга тема, че състоянието на една държава е задължение на управниците и хората, но ми скочиха че Бг била помийна яма и имало само боклуци, опитах се обясня че и в другите държави има боклук, но той там се управлява от общини и от хора, но всеки каза че съм казвала на черното бяло.
Иначе всеки вижда само лошото дори и малкото хубави неща не се виждат. Всеки се оплаква, а не се прави нищо да се променят нещата.

бибитке, и тук също има много хора които са по улиците и са с психически проблеми.

# 106
  • Немция
бибитке, и тук също има много хора които са по улиците и са с психически проблеми.
Да, така е, но в Сф са били направо невероятни изкопаеми. Върхът беше една баба на Централна Гара, която не знам дали имаше някакво хипер изкривяване на гръбначния стълб или просто не беше в ред жената, но ходеше.....с глава м/у краката. Ще кажете , че не е възможно- аз щях да получа удар, както се казва, когато я съзрях- но беше факт.  ooooh! Това беше един от няколкото случая, които бяха свръхфрапантни и другаде не съм ги засичала такива...

# 107
Ако в БГ се полагаха адекватни грижи zа хората с психи4ески отклонения, нямаШе да има такива гледки по улиците. Наистина ги има там пове4е, отколкото тук, говоря zа Варна. Там от години едни и съЩи луди се виждат всеки ден по центъра.
Не каzвам, 4е в БГ има пове4е луди отколкото тук. Но там са на покаzност.

# 108
Да, разбира се.Ако в България се правеше всичко както трябва нещата щяха да изглеждат по един съвсем друг начин. Все пак и съотношението на населението е 1:10, в полза на Германия, и вероятността тук да има повече е по-голяма.

# 109
Привет!
По цял ден съм в нета, но не мога да смогна да си изчета моите си обичайни теми. Изобщо не съм в час какво става тук.
Черната серия при нас не е свършила. От месеци - гадост след гадост, края не му се вижда.
Днес погребахме свекърва ми, Бог да я прости. Съпругът ми едвам намери билет, но успя да изпрати майка си. Лека и пръст.
Имахме нелеп инцидент с колата. Ние сме ОК, колата обаче е зле, за ремонт ни искат повече отколкото струва самата кола. Кола ни е необходима, работата на съпруга ми и градината на децата са на 17 км. от вкъщи. 3 дена опознахме обстествения транспорт в големите студове, резултата е сополиви деца. Ники засега го спираме от градина, докато транспортния ни проблем се разреши, което едва ли ще е скоро. Финансово още се възстановяваме от непредвидено големите разходи по преместването.
Мислех и още да разказвам, но ме викат да се кърмим.
Искам тая серия да свърши вече, че аман. Обикновено съм оптимист и приемам трудностите спокойно, но вече ми идва в повече. От миналия Великден единственото хубаво нещо, което ни се е случило, е Анито.

# 110
Сбъдваща, изключително неприятна поредица от случки!
За колата - ако е толкова скъп ремонта, по-добре се ориентирайте към ново возило, ще имате отстъпка от 2500 (нали така реши правителството). Дори и да вземете яресваген (кола, която е на 1,2,3,4 годинки) но с Евро 4 на катализатора пак важи тази отстъпка. Тия дни провеждах разговор, защото и ние ще сменяме возилото, че много отесня.

# 111
МиШенце, приемета моите съболеzнования  Praynig

Ина4е и аz подкрепям идеята zа 4исто ново воzило. Това с 2.5оо? премия е ве4е в сила но при условие, 4е старата ти кола е на минимум 9 години и отива в автоморга, ина4е не става. Но неzависимо от това, момента е много подходяЩ zа покупка на нова кола, zаЩото самите проиzводители дават освен отстъпки, и добри условия zа иzплаЩане. Със сигурност има и на иzплаЩане беz на4ална вноска (капаро)  Peace Освен това има данъ4но облек4ение, т.е. преz 1вата година няма да плаЩаШ данък zа колата  Peace

# 112
Благодаря!

Каква е тая премия? Нищо не знам по въпроса... Дайте повече инфо, плс.

# 113
Нарича се конкюнктурпакет. Като ви казах да го обсъдим, не чувате. Laughing Пусни един гугъл. В сила е, но незнам някой да каза как се прилага.

# 114
Здравейте,пи6а набързо че в главата са ми само наеми на жили6та,къде има наблизо детска градина и т.н. и т.н.  CrazyВторник отиваме пак да гледаме няколко и дано вземем ,че вече бръмнах!
Гея,да е жива и здрава дъщерята,много радости да ви носи!
Честита месе4инка на Йонас ! Simple Smileаз се почерпих с питие  Grinning!
Tatjana,неприятен инцидент със запушването,дано не се повтаря,4е в БГ където живеят нашите канализацията е доста стара и избива в мазата(голяма гадост нали,ама някои хора нямат елементарни навици )Сега всичко е наред!
bibitka
и на мен не ми е  приятно като видя подобни картинки ,ама това е 4овека си е взел хонорара,а какво остава за нас българите?Аз на какво се натъкнах преди месец  Shocked
Един колега-грък  от курса ми показа едно немско списание,въобще си нямах идея за какво става дума!
И така преди да започнем да четем в очите ми се наби снимката,стои една прегърбена баба,а зад нея буквално я яхнало едно магаре  Shocked сещате се какво искало да прави нали ...срам ме е да кажа!
И така разбрахаме ,че магарето повалило бабата на земята и тя се отървала само с контузий.Била прегледана в местния лекарски кабинет!:oops:
Случката се развила в някакво селце,но нямам спомени къде беше......останах без думи и да си кажа честно умрях от срам!
Хайде да сменя темата,моето момченце е с много суха кожа още от раждането,какви ли не мазила ползвам и е все съ6тото!Към 6-я месец го водих при проф.Абек в Мюнхен(препоръчаха ми го,бил много добър)и той каза, че е наследствено и предписа един крем ,който се прави в аптеката(нямаше ефект).Миналата седмица реших пак да отидем при него защото имаше петна по телцето(педито взе натривка от местата и се оказа ,че не е инфекция,казва било екзема......),но имат час чак за другия месес,тогава можем да сме и в Амберг,не се знае,а и вече ми е мъчно да гледам малкия с такава кожа!
Дайте ми съвет какво да правя ,препоръчайте ми добър кожен в Мюнхен или където и да е,моля!
На болните да оздравяват бързо! Simple Smile
Сбъдваща мечти,приеми моите съболезнования!Не ви е лесно!
Извинете ме ако допускам грешки някъде ,но съм адски уморена и с мъжа след дългия му работен ден пийнахме по една ракийка!  Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 23:21 от Sesiliq

# 115
Сбъдваща Мечти,  съболезнования и  от  мен!
 Мон  шерито  e добра идея Сърфи,но... просто  така  бях   зажадняла  да  се  наспя  един  ден  като  хората  ,и   се  бях  зарекла   в  събота  че ще  се  наспя!!!  hahaha  познайте -  да  вземе  да  се  роди    син  на   братовчед  ми   в  БГ  и   леля   съответно  като  не  е  намерила  никоя   от  сестрите  си  да   сподели  радостта  си  решила  да  продължи  опитите  си  за  споделяне  на  радост  при  нас - е  успя   жената  Laughing   в 6.30  и   честитих  внуче, респективно   Зара  стана  - гладна   като   ламя и  котарака  да  нахраня - той   гладен  за  внимание  ееееееееее.....,  снощи   лягам   и  подготвила  всичко   за  сутринта   за  малката   и  за  котката ,че  после  да  си  легна   си  казвам  Утре  ще  спяяяяя - така  и  стана  ,нахраних  Зара  и  Спайки  се  облажи и   си  легнах пак  и  като  станах   часа  ве4е  10.00 - а  дупето  на  Зара  не  е  за   гледане...... doh  горкото  хлапе  разбра   че  майка  му   се  е  поуспала  и  цял  ден  по  голо  дупе  а  аз    пак с парцала  си  мислех  за  пистолетите  дето  исках  да  използвам -  даже  и  за   чай  нямах  време ... 
лека!

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 02:27 от mayarm02

# 116
Риено, не е така маце, таzи премия е 4аст от конюнктурпакета. Каzва се Umweltprämie. Условията, като споменах, са
* старата кола да е на мин. 9 години, и преz последните 12 месеца да е била на името на 4овека, който иска премията
* старата кола да отива в автоморга
* да се купува нова кола (под година).

http://www.tagesschau.de/inland/abwrackpraemie100.html  ето подробности.

# 117
Благодаря за инфото. Ще помислим сериозно, колата ни е направо за морга, вписваме се в условията.

Бобо вече е с температура, освен кашицата и сополите. Дано не е вирус, че ще се тръшнат всички подред.

# 118
Здравейте и от мен.
Малик от вчера най-после е беz температура и вече според мен се оправя. Раzбира се е беzкрайно мрънлив, но пак по-добре така, отколкото таzи ужасна апатия от последните 10 дена. Утре сме пак на тестове, стискайте палци всичко да е ок. Такова притеснение като тоzи път май не съм имала досега с Малик.
Вечи, иzвинявай, че не zвъннах, но просто нямах сили да говоря с никого Blush

Сбъдваща, хайде да иzлиzате от таzи поредица и вече всичко да ви тръгне по вода! Hug

За премията zа колата ми е интересно дали важи, ако колата е била на мое име в Бг, а после същата кола тук в Германия (zа да събера 12те месеца).

Маярм02, много добре те раzбирам, още ми е кошмарен спомен недоспиването от първата година. Ти съвсем сама ли си със Зара? Нямаш ли някой, на когото да можеш да я оставиш да я раzходи примерно час-два, докато ти се наспиш?

# 119
МиШенце, един съвет, ако може  Embarassed
Когато отидете zа нова кола, не споменавайте пред продава4а, 4е се вписвате в условията zа премията. АвтокъЩите могат да ви уредят документите zа такава, вярно 4е така е най лесно и удобно, оба4е ако те не zнаят zа таzи премия, то тогава можете да се уговаряте zа по добра цена  Wink Просто трябва сами да я предадете старата кола на моргата, да вzемете от там документ zа това, и да я отписвате в КАТ (там съЩо ви дават документ). Теzи двата документа можете да иzпраЩате на  Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (BAFA) и 4акате те да ви преведат парите  Peace

Има едно списание, Финанцтест, там винаги има таблица с условията на раzли4ните автопроиzводители zа нови коли на иzплаЩане.  Само, 4е ако вzимате кола на иzплаЩане не дават отстъпки в цената. Друга въzможност е да вzемете потребителски кредит с който си плаЩате колата, а тогава можете да вzемете и един хубав рабатт  Wink  Трябва да се сравнява, кое иzлиzа най иzгодно.

Общи условия

Активация на акаунт