Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 688
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 1 020
Текс,а какво става при теб,щеше да правиш ямр и после консултация с неврохирург,има ли някакво развитие?

Имам час за ЯМР на първи Април в Правителствена болница.След това ще разказвам. Искам да питам тези, които са правили, колко време след това са готови резултатите.И дали трябва през цялото време , докато те сканират, да си напълно неподвижен, по гръб ли се лежи и т. н.
Защото, когато лежа по гръб с изпънати крака, изпитвам силна болка в левия крак и се съмнявам, че бих издържал и пет минути така.Доколкото знам, при малки деца използват пълна упойка, за да не мърдат, но едва ли е оправдано да упояват възрастен заради болка?

# 1 021
Текс,лежи се по гръб около 15 минути,трябва да не мърдаш,да нямаш метал по себе си.Резултата е готов до 1 час.  ТROHANTER,какво работиш-дай още полезна информация.Дъли можем да ходим на фитнессссс?

# 1 022
Привет!
Тъй като това е възможно най-голямата  тема по отношение на Дискова херния,
то се вкю4вам и аз , нищо 4е съм от мъжки пол  Simple Smile !
От два дена ви 4ета , а съм стигнал само до 12-та страница на втората тема за дискова херния #Crazy ,но бързам да си задам един належащ въпрос, въпреки, 4е не е изцяло свързан с тематиката!
Има ли някакво вредно влияние от  подставянето под "пълна упойка" естествено поради належаща оперативна процедура(не е операция на ДХ)!
Не знам дали съм съвсем ясен, има ли някакви неприятни последици(физи4ески, психи4ески) за човек от действието на самата упойка?!
В момента нямам време, но утре ще си пусна и аз моя "профайл" по отношение на борбата ми с ДХ,
която датира от средата на 2005г !

Поздрави и Здраве на вси4ки ви !

# 1 023
geodim, зваеш ли колко хора са оперират на ден с пълна упойка? Ако имаше някакви психически или други увреждания щяхме да ходиме половината хора на земята зомбита или ненормални! Сигурно умира някоя мозъчна клетка, но общо взето няма последствия освен след упойката някои се чувстват неразположени и ако хапнеш нещо евентуално повръщаш. Аз след две пълни упойки (ве операции по 2часа) съм се чувствала много добре и едва съм  изкарала 6 часа (това е времето след като изледеш от упойка в което не трябваше да пиеш вода или да ядеш нещо) - умирах от глад и жажда! Е, ако е по-дълга операцията ти слагат повече упойка и не знам какво е тогава.

# 1 024
Аз нямам проблеми от този род и вид работя това от доста време и исках да изразя мнението си по въпроса с гимнастическите упражнения, защото съм виждал доста " интересни " случаи свързани с тях.

trohanter, добре дошъл и от мен, няма значение дали лекуваш или имаш ДХ. Ако имаш желание да помагаш и си добре разположен към темата си добре дошъл!
Опиши , мола те, какъв си и каква връзка имаш с нашия проблем? За всички нас ще е интересно.

# 1 025
Феи,браво на теб-толкова километри не мога да извървя.Между другото не е ли много това.На мен ми казаха не повече от 3 км.да извървявам.Другите- по колко ходите ?

# 1 026
Аз съм кинезитерапевт с 18 години стаж като последните 10 силно се интересувам от болките в кръста, както и последващите усложнения. Специалността ми предполага да съм запознат с повечето лечения от консервативен и оперативен характер, както и от кинезитерапията при това страдание, като в същото време и противопоказанията за упражнения. Попаднах случайно ха темата и честно казано видях доста объркани мнения, затова си позволих да изразя своето по отношение на кинезитерапията. повечето упражнения, които предполагат нестабилност и огъвкавяване са силно противопоказни поради това че вероятността от допълнителна компресия върху коренчето / нерва / е голяма, а всички лекарства стероидни или не правят точно обратното опитват се да отбъбнат мястото.

# 1 027
trohanter,   
 добре дошъл Hug  много ще е  полезно да споделиш, какъв  тип упражнения са подходящи  според теб.

IMJ, набиха ми се краката Laughing,  толкова голям преход не бях правила.

Всички вие дамите ходите ли на токчета, аз на обувка с ток не мога да ходя вече,веднага ме бие в пръстите,  даже отчитам, че ми се е променила походката

# 1 028
Здравейте ! Опериран съм от дискова херния на Л5 С1 преди 2 години. Проблемите ми така и не свършиха и при направата на ЯМР (ядрено магнитен резонанс) се оказа ,че има херния на същото ниво придружено от спондилолистеза или приплъзване на прешлените на Л5 С1. И в двата крака болката е жестока и се появи болка и нагоре към гръбнака. При консултации с много професори и доценти неврохирузи включително и невролози ми предлагат оперативна намеса като предлагат да се поставят 4 винти 2бр - 7.5/45 мм и 2 бр - 6.5/50 мм , 2 пръчици и 1 брой Имплантнт (TLIF).Моля хора който имат познанства или са претърпя ли подобна намеса и поставяне на такива имплантанти да се свържат с мен и да споделят с мен как се чувстват след този вид операция. За мен е важно да се свържете с мен в най кратки срокове (2 3 дена СПЕШНО Е !!!!). Моля пишете ми лично съобщение с телефон за връзка . Ще ви бъда благодарен .  Cry

# 1 029
  • София
Един ден не съм влизала, защото нямах интернет и колко много нови хора са ни навестили!  Simple Smile

Trohanter, наистина ще е интересно да чуем професионалното ти мнение. Би ли споделил къде работиш, може и на лични?  Hug

geodim, регистрирай се и заповядай при нас, нищо че си мъж!  Laughing
Не си обяснил много ясно, питаш дали пълната упойка ще има последствия върху дисковата ти херния или върху целия ти организъм?

ivkodivko, добре дошъл и ти при нас!  Hug
Не мога да дам отговор на въпросите ти, но ти пожелавам всичко да се нареди по-възможно най-добрият начин за теб! А къде си опериран?

Фей, на токчета отдавна не мога да вървя.  Sad

Удря ме в кръста и в краката, разбира се. Хубаво е, че си имала сили да походиш, но не прекалявай. И на мен 10км. ми се струват много и то от първи път. Може би трябва да се увеличават постепенно натоварванията и пак ми се струват много км.
При нас трябва да е "златната среда" от това, което съм чувала. Най-много до 5км.

Зачезнаха пах редовни членове на партията - Дзупо, Марчони, Немирна, Miracle, Марина.
Дано всички да са/сме добре!  Hug

# 1 030
При консултации с много професори и доценти неврохирузи включително и невролози ми предлагат оперативна намеса като предлагат да се поставят 4 винти 2бр - 7.5/45 мм и 2 бр - 6.5/50 мм , 2 пръчици и 1 брой Имплантнт (TLIF).
За мен е важно да се свържете с мен в най кратки срокове (2 3 дена СПЕШНО Е !!!!). Моля пишете ми лично съобщение с телефон за връзка . Ще ви бъда благодарен .  Cry

ivkodivko, какво ти казват докторите за това , че имаш херния на вече оперирано ниво? И това пак същите неврохирурзи ли са дето са те оперирали? Нещо несериозно ми звучи - нямаше ли това приплъзване и преди първата операция? И аз имам приплъзване и две операции, но и двете са на различни нива и само ме предупредиха за приплъзването без да ми говорят за някакво укрепване. И в интерес на истината аз болки в кръкта нямам. Да не би да те оксубят за пари с тези винтове? Пиши и откъде си за да имаме какво да ти предложим. Нещото, което аз си мисля е, че ако докторите са същите , които са те оперирали първия път ги смени. И не си пишете на лични - тези неща са интересни на всички.

Момичета , какво правите вие - 10 километра са ужасно много, но пък ако нямате проблеми значи сте ОК! Това е готина новина. Аз вървя на ден вече по не-повече от два-три км и то с почивки. Вярно е, че аз съм от един месец добре и след операция, но даже и толкова ми се обаждат краката. Пък и на токчета - аз трябва да си взема патерициако ходя на токчета.

trohanter,  ще се радвам да не ни напуснеш. Ще сме ти благодарни поне да отговориш на някои въпроси. Аз задавам първи си въпрос - срастванията повлияват ли се от упражнеия и колко време след операция се появяват? При мен е сложно защото хирурзите не ми дават 6 месеца абсолютно нищо освен разходки и плуване заради срастванията, които са се получили след първата операция. Изкушавам се да правя макар и леки стягания на мускулите на краката и то легнала, но го правя няколко дена и днес се събудих с болка над глезена, която ме ужаси.

Софи, напълно си права, няколко дена има затишие във форума. Даже и аз не съм активна . Нещо периодът за мен е кофти и не ми се пише. Но другите липсват  и то необяснимо. Дано времето не ги е изненадало и да имат болки.

# 1 031

trohanter, наистина ще се радваме да споделиш професионалния си опит. Пиши също къде и какво точно работиш.

geodim, ivkodivko, добре дошли, споделете повече, нищо че сме мъже в иначе дамски форум.Темата е актуална и за нас в случая.А наистина, като напишеш в гугъла "дискова херния операция", излиза първо тя. Аз така я открих.Жена ми много отдавна влиза в " БГ Мама",но сега аз съм по-редовен от нея. Laughing

# 1 032

Софи, мина ли ЕМГ-то?Ще те помоля да споделиш резултатите след това, за да ги сравним.Аз сега ще публикувам моите, които, както казах, също са от проф. Ишпекова и са съвсем пресни:

"Скоростта на провеждане по двигателните влакна на изследваните нерви на краката е в нормални граници.
       Силно е намалена амплитудата на М-отговора от М. ЕХТ. DIG. BR. SIN.
       Намален е процента на F-вълните за Л-5 двустранно и са удължени латенциите за L5-S1 SIN.
       Леко са намалени амплитудите на Н-рефлексите от ММ. SOLEUS двустранно.

ЕМГ данни за преднокоренчева увреда за L5, S1, по-силно изразена в ляво и заднокоренчева за S1, S2  двустранно."

Като ми даде резултатите, попитах професорката за някой добър според нея неврохирург, а тя се усмихна и ми каза:"Е, не си чак за операция..."(?!?)Май никой, освен неврохирурзите не е "за" операциите.

# 1 033
  • София
     Софи, мина ли ЕМГ-то?Ще те помоля да споделиш резултатите след това, за да ги сравним.

Текс, в понеделник сутрин съм на ЕМГ.
Ще споделя после. Мисля да си нося и миналогодишното изследване и да попитам към по-добре ли вървят нещата.  Simple Smile

# 1 034
Здравейте мисля че срастванията много трудно биха могли да се повлияват от упражнение но така или иначе срастванията пречат и би трябвало да се правят физиотерапевтични процедури за да се намалят и да не пречат. упражнения като стягане на мускулите от легнало положение без движение в гръбнака дори са показани още в първия ден след оперативно са така наречените  упражнения, които само повишават мускулния тонус но не променят дължината на мускула тоест няма движение. повечето от мускулите на гърба ни имат точно тази функция а именно да запазят и подържат позата на тялото ни определено време затова те така се и тренират. липсата на движение от друга стана ни предпазва от усложнение след оперативно, а и по късно когато болката и компресията е все още на лице. упражненията от този вид се извършват обикновено ритмично 6 секунди контракция 6 секунди почивка в началото. другото изсекване е да няма момент на наклон на пред, както и усукващи моменти, тоест гръбнака да е в относителна нулева позиция. по безопасно е да се навеждаш с изправен гръбнак от колкото да намалиш красната извивка. показани са наклони на зад от право и легнало по очи положение. а и повечето упражнения се извършват от лицев лек.

Общи условия

Активация на акаунт