Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 195 608
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 480
ОК,миличка какво стана?Засилиха се болките или обхванаха и други части от тялото или крака ти нещо- какво?Само не се плаши и вярвяи,че ще се оправи всичко с или без операция.

# 481
ОК,миличка какво стана?Засилиха се болките или обхванаха и други части от тялото или крака ти нещо- какво?Само не се плаши и вярвяи,че ще се оправи всичко с или без операция.

Благодаря ти, IMJ , не знам дали само с вяра ще се оправя. Болките в крака вече са и когато лежа. И болки в кръста се появиха-там не ме е боляло никога. Не знам как ще издържа утре до болницата. И времето е едно студено и то ми пречи, и висенето ще е голямо. Като че ли искам вече да съм оперирана и да очаквам завръщането си в къщи. А то още не е започнало....И децата се изплашиха, не разбирам как търпите с месеци тази болка! И не разбирам как аз издържах толкова време на този ад!

# 482
  • София
Лили, спокойно, стискай зъби да изкараш нощта!
Да не си се преуморила? Да си натоварила много крака, кръста?
Пиши утре на всяка цена какво ти е казал лекарят! Успех и късмет!  Hug

# 483
ВИВИ,можеш да караш велоергометър даже е препоръчително.А коремните преси зависи как ги правиш-може от тях да е болката.Пиши как ги правиш с горната част на тялото,легнала и повдигаш само главата и леко гърба или повдигаш целия гръб от кръста?
Не вдигам целия гръб, но аз правих доста интензивно и други упражнения и май от тях разбутах нещата.
Имам и някакво втвърдяване на мускулите на гърба от няколко години и ми се образуват възели, които много болят. Досега ортопедите не можаха да ми кажат какво е, но са ми правени само снимки без ЯМР.
Хич не искам да ходя във Варна, защото там откриха дисковата херния на майка ми, която е на 4 нива. Не мога да я питам за съвет, защото не искам да се притеснява, а ако излезе дискова херния ще го понесе много лошо.
ОК, искрено ти пожелавам да се оправиш!

# 484
Grinning
Къде ще ме посъветвате да си направя ЯМР на частно? В Русе някой правил ли е или да се вдигаме до София? Нямам много време, трябва да стане другата седмица. Не знам записват ли толкова краткосрочно.

Другото, което искам да питам е може ли да карам велоергометър? Мен от няколко години все ме боли нещо по гърба, но напоследък в областта на кръста и около ставите на краката е непоносимо. Дали съм предизвикала нещо от колелото и коремните преси?

Ако си от Русе, д-р Джендова от окръжна болница и ЯМР там  са доста добър вариант. Когато във Варна го е нямало все още ЯМР във Света Марина/най добрия до момента като техника но за жалост специалистите работещи с него нямат голям опит/, много варненски лекари изпращаха пациентите си именно в Русе при д-р Джендова.
А ако не искаш в Русе, лично аз бих ти препоръчала София пред Варна.   Във ВМА и на още едно две места комбинацията между добър ЯМР и опитен лекар/образна диагностика/ са на добро ниво.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 02:51 от *Ванина*

# 485

ЛИли , мила ,  стискай зъбки и дано да се пооправиш ( или да се оперираш ) . Да пишеш какво става с теб , защото сме на тръни .

# 486
Лили,дано какъвто и да е проблема, в скоро време да се разреши.Стискаме палци ! Hug
Виви,на мен ми казаха,ако коремните преси са не пълни трябва да вдигам гърба поне 45градуса.
Дайте съвет,не мога да свикна на новия матрак?Сутрин ставам като пребита.Едвам чакам да съмне и скачам.

# 487
 aha ,

Какъв ти е матрака ? НИе вече се ориентирахме и  към матрак ,  и към рамка . Рамката ще ни я направи един наш познат , защото не хващам вяра на тия , дето ги предлагат по магазините . Ламелите им  са много съмнителни . Благодаря на Марчони , че ме насочи в правилната посока smile3501

# 488
Виви,даи си малко почивка .Не прави упражнения 2-3 дни и ако можеш полежи.Виждам,че си с малко дете но ако има кои да ти помага го остави на него.И гледай да не се преуморяваш.Намали упражненията.        Аха какъв ти е матрака защо не можеш да свикнеш ,от скоро ли е?

# 489
Няма и месец от как спя на него,и не знам кой е кривия? Аз или той?Май съм аз защото на мъжът ми въобще не му пречи.Матрака е обикновен-от тези с пружините.Някаква измислена пловдивска фирма.Като легна на леглата на децата въобще не е същото.Имам чувство ,че кръста ми се обръща на обратно.Снощи си сложих есин тънък дунапрен и май беше по-добре.Направо съм като "Принцесата и граховото зърно"усещам всяка неравност по него,а той с едни тигели по2см.На една страна бива,на гръб ужас.Дано след време да се поумачка.

# 490
Свикването с матрака зависи от човека, и аз като минах на по-твърд имах болки в кръста доста време. Не мисля, че беше виновна дх. Опитайте се да си смените местата за ден два, за да видиш дали не е дефект на матрака или го завъртете на 180гр.

# 491
Карам мъжът ми да ляга от време на време от моята страна той е 100кг.Дано го омачка.Дали защото е тежък,на него не му пречи и хлътва.А пък аз не мога.От 15дена се кани да го завърти.

# 492
  • София
Все още нямаме вести от Лили!  Hug
От снощи не е влизала, какво ли е станало днес след прегледа?  Rolling Eyes
Дано по-бързо се включи да разкаже и да имаме хубави новини!

# 493
Софи , предполагам ,че неврохирургът я е изпратил да си взема багажец и да я оперират . Тя имаше много силни болки . Аз поне не мога да се оплача - не съм пила хапчета от месец и нещо и когато се натоваря , леко ми се схваща крака . Толкова . ПОне нашето заболяване е контолируемо - това ме успокоява . Бих се притеснила при една диагноза " множествена склероза " или " Хорея на Хънтингтън " , когато просто нямаш избор .

НИе поръчахме матрака - спряхме се на "МАгнифлекс " , ортопедичен .С мъжа ми хубаво се потъркаляхме в него   newsm62  Сега очакваме да ни направят и рамката и се качвам да спя на легло като нормален човек newsm62

ВИви , внимавай с коремните преси да не се подредиш лошо . И наистина -  дай си малко почивка от упражненията .

аha ,  и аз не мога да спя по гръб , но пък имаме още цели три възможности  newsm62 

Лек ден на всички  Hug

# 494
И аз не мога по гръб,но при аха сигурно е от матрака.Обърнете го по-скоро са да видиш как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт