Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 699
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 1 005
Текс,аз съм оперирана от 4месеца и все още не мога да кажа,че съм съвсем добре.Възтановяването е много бавно.Почти както след криза ,поне при мен е така.Първите дни след операцията доста наподобяват остър период,само,че след който искаш вече да си се отървал напълно от дх.При мен след криза ми трябваха 6м да се възтановя,така че ще потърпя още.
Умрях от смях с това" откриване на сезона".Дано не е само сезонно.
ОК ще е ОК след включването на новото лечение. newsm68

# 1 006
Аха, точно това правя от упражненията. Поне си мисля, че се раздвижвам. Но сега се върнах от обикоки, доста повървях, но е страхотна кал, дъжд и коли -не е за нас с тези болки. Нищо не ме заболя, но се чувствам като пребита, костите ми не са добре.Дават го до края на седмицата такова студено.

# 1 007
  • Димитровград
Мен ме боцнаха преди малко с дипрофос,незнам дали ще има ефект,но вече не се издържаше. Sad И тук е адски студено,духа леден вятър и това ме довършва съвсем.

# 1 008
Текс,аз съм оперирана от 4месеца и все още не мога да кажа,че съм съвсем добре.Възтановяването е много бавно.Почти както след криза ,поне при мен е така.Първите дни след операцията доста наподобяват остър период,само,че след който искаш вече да си се отървал напълно от дх.При мен след криза ми трябваха 6м да се възтановя,така че ще потърпя още.

Разбира се, че възстановяването изисква определено време.Все пак операцията си е сериозна травма.Наясно съм също, че пълно излекуване едва ли е възможно, дори с операция.Важно е да има постепенно подобрение и месеци след операцията човек да се чувства много по- добре, отколкото преди нея.Чел съм в темата за случаи, при които някои стават оше на другия ден след като са оперирани и много скоро се връщат към нормален ритъм на живот,но това са единици и предполагам, зависи както от организма, така и от степента на увреждане.Искрено ви  пожелавам на всички, подложили се на тази интервенция, да забравите за болката и никога вече да не ви се налага да пишете в тази тема, освен за по едно "наздраве".А на нас, неоперираните, ни предстои да вземем решение.Като гледам, всеки, рано или късно стига до ножа...

# 1 009
Сега се прибрах от лк и невроложката там ми се оплакваше как тя се схващала.По три  инжекции дипрофост си слагала на ден.Обаче за 3,4 дена и минало.

# 1 010
     Разбира се, че възстановяването изисква определено време.Все пак операцията си е сериозна травма.Наясно съм също, че пълно излекуване едва ли е възможно, дори с операция.Важно е да има постепенно подобрение и месеци след операцията човек да се чувства много по- добре, отколкото преди нея.Чел съм в темата за случаи, при които някои стават оше на другия ден след като са оперирани и много скоро се връщат към нормален ритъм на живот,но това са единици и предполагам, зависи както от организма, така и от степента на увреждане.Искрено ви  пожелавам на всички, подложили се на тази интервенция, да забравите за болката и никога вече да не ви се налага да пишете в тази тема, освен за по едно "наздраве".А на нас, неоперираните, ни предстои да вземем решение.Като гледам, всеки, рано или късно стига до ножа...

Текс, нещо са те обзели негативни мисли. При мен и двата пъти след операцията нямах болки. Все едно не съм била като инвалид. Но това не означава , че ще забравя. е, сега след втората операция не съм съвсем добре, но пък имам 3 месеца на легло. Защо униваш? напротив, аз сии мисля, че ако не съм оперирана по-лесно ще бъде. Просто трябва да се потдържаш, а не като мен нито санаториуми, нито раздвижване, а на всичкото отгоре и съсипване на цялата нервна система-за мен това е основната причина. А това дето ще пишеме само за "наздраве" не го разбрах - напротив, ако пишем няма да забравиме никога какво трябва да правиме за да не стигаме отново в изходна позиция.

Аха, това с трите дипрофоста нещо не е вярно - дипрофост се слага едва ли не една на месец!!!

# 1 011
  • Димитровград
OK,чудя се на теб не ти ли предложиха стабилизиращи пластини,още повече че пишеш че си имала приплъзване на прешлените от стара травма,в тези случай май задължително правят стабилизация на болния сегмент.Аз нямам приплъзване но Габровски ми каза,че ако се стигне до операция трябва да ми сложат пластини,получавлао се добър резултат при болков синдром,когато се обездвижат проблемните прешлени.Иди ги разбери тия доктори,всеки си прави каквото си знае!

# 1 012
  • София
Здравейте!
Как сте днес?  Hug
Аз почнах да се подготвям за заминаването ми в Кюстендил. Запазих си час за ЕМГ в ИСУЛ при доц. Ишпекова. Това изследване е необходимо при постъване в санаториума, пък и искам да видя как е нервът ми в сравнение с миналата година, дали се е подобрила проводимостта му.

Тук продължава да духа силен и леден вятър, чакам с нетърпение да се постопли и стабилизира времето, надявайки се, че и дисковата ми херния ще е по-стабилна.  Mr. Green

# 1 013
Мен ме хваща страх,като си помисля за тия пластини.Тогава сигурно ще съм като робот.Дано не ми се налага такова окрепване.Мисля,че за това голяма степен,зависи и от здравината на мускулите.За това лягайте на земята и започвайте с гимнастиката! newsm10

# 1 014
  • Димитровград
Аз се върнах от пазар,навън е меко казано ледено студено и духа един вятър от който те заболява всяка кост,и аз трябва да правя емг,Габровски ми поиска,а това от миналата година ми го забутаха някъде на Баня като бях,ама то и без това важи май 4 месеца,така че пак щеше да ми иска ново.От тоя дипрофос вчера болката ми се притъпи,ма да видим докога,а за въпроса по гимнастиката,хич не ми се мисли,то малко ли ми е шетането из къщи та и още Hug

# 1 015
Здравейте и от мене
гимнастиката е наистина хубаво нещо зависи само дали е правилната, защото в противен случаи би довела до усилване на болките и няма да има никакъв ефект от нея а напротив. Мисля че в случаите които има само коренчева болка тя е нещо задължително заедно с медикаментозното лечение, дори би помогнала за по - бързото възстановяване и отминаване на болката. Препоръчителни са упражнения без голяма амплитуда на движение или най - добре изометрични упражнения.

# 1 016

Софи, аз направих ЕМГ в Исул при Ишпекова ( тя е вече професор, поне така се представи ) преди  две-три седмиции.Наложи се по спешност за постъпване в пернишкия профилакториум.Дадоха ми няколко телефона, но само там ми върза.Обадих се сутринта и до обяд вече бях готов.После разбрах,че съм имал невероятен късмет.При нея се чакало много,оказа се,че била най-добрата за това изследване в България.Освен това е много приятен човек. ЕМГ-то наистина важи 4 месеца.

trohanter,добре дошъл при нас ( доколкото може да е добре участието в такива теми ).
      Разкажи за твоите проблеми.

# 1 017
  • Димитровград
Текс,а какво става при теб,щеше да правиш ямр и после консултация с неврохирург,има ли някакво развитие?

# 1 018
Здравейте Hug,
много интересна дискусия сте заформили и за психологическия фактор и за упражненията е полезно, че споделяте. Аз коремните преси ги правя, както Axa ги е описала,  от две седмици съм включила клякания вече издържам по 50.

При нас не вали , но вятъра е много студен. Вчера си направих разходка, в Пловдив само това остана хубавото, че може да се ходи пеш  все още. Сигурно съм навъртяла 10 км. и бях забравила напълно за болка и изтръпване. Наистина съм забелязала , че когато съзнанието ми не е там в търсене на болката, и я игнорирам ми е по добре,  но пусто притеснението не е фризер да дръпне човек щепсела и да го изключи.

Буболинче, от това което на мен ми изглежда както пишеш, си и притеснена , опитай да се успокоиш, знам че звучи абсурдно като те  боли, срещай се с хора и си говорете за нещо приятно, та било то и глупаво, на мен ми помага.
Тегретола моята зълва го пие от 10 години,  с известни паузи след едно падане на главата, отключи и се мигрена, тя не можеше да се справи с болката и при нея беше с цел да не я боли.

Лек ден!

# 1 019
Аз нямам проблеми от този род и вид работя това от доста време и исках да изразя мнението си по въпроса с гимнастическите упражнения, защото съм виждал доста " интересни " случаи свързани с тях.

Общи условия

Активация на акаунт