Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 650
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 195
http://www.alfa-ozon.com/index.html

това е линк за озонотерапия за който е интересно

и за начинаещите
http://discdisease.synthasite.com/

редактирам специално за Марчони - това са много мнения и има и за операции - къде и от кой доктор
http://spodeli.net/5/story-731.html

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 18:13 от OK

# 196
Защо не опиташ и това?Нищо,че при мен не даде резултат.Пък знае ли се от какво ще ти мине?Препоръчват го и след операция за обезболяване.Между другото във Варна обучават озонотерапевтите.Аз отначало си бях наумила да идвам във Варна на процедури.

# 197
Във Варна имаше цяло отделение за озонотерапия?Бях го прочела из нета.

# 198
редактирам специално за Марчони - това са много мнения и има и за операции - къде и от кой доктор
http://spodeli.net/5/story-731.html
Благодаря!
Днес също се чувствам малко по-обре от предните дни, даже мъкнах някакви тежки торби (и с тях и без тях ме боли еднакво), болка се появява когато стоя прав или ходя повече от 10ина минути без почивка. След като почина мога да ходя и без куцукане, даже и относително бързо, но все пак ми е проблем.

Поздрави

# 199
Защо не опиташ и това?Нищо,че при мен не даде резултат.Пък знае ли се от какво ще ти мине?Препоръчват го и след операция за обезболяване.Между другото във Варна обучават озонотерапевтите.Аз отначало си бях наумила да идвам във Варна на процедури.

След всичко, което сте писали и съм преживяла надали толкова лесно ще се подложа на каквато и да е лекарска интервенция. Не знам, много съм наплашена от следоперативни проблеми. Изпратих линка само за инфо на новите потребители.
А иначе след като съм  с протрузия а не е херния ще ми каже ли някой какво ще правят на операцията? Ще одрежат изсипаното? Разбрах от доктори, че втора операция на съседен диск може да създаде отново проблеми на вече оперирания диск. Поне той сега си е добре. Така че - чакам конгреса и голямата къпалня в басейна на Поморие (или там където ще сме)
Хайде, дружино, дойде време за Наздраве!   #2gunfire

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 18:36 от OK

# 200
# 201
  • Бургас
Ха наздраве и от мен ще ударим по едно винце докато стане мусаката (моя мъж затова ме взе   Joy) И да не всеме някой да се сецне за
конгреса.  Laughing

# 202
ОК,не разбирам точно какво питаш?Нали операцията ти е на двата диска.Или не е сигурно?Операцията е една и за херния и за протрузия.Все е изсипване и едното и другото.Моите бяха протрузии ,хернии.За едни протрузии за други хернии.Разчетеното на ямр за дх ,при операцията се оказа протрузия или бомбиран диск.И той е махнат изцяло.

# 203
ОК,не разбирам точно какво питаш?Нали операцията ти е на двата диска.Или не е сигурно?Операцията е една и за херния и за протрузия.Все е изсипване и едното и другото.

Има разлика между протрузии (bulging disk) и хернии и то е показано на линка дето го пратих по-рано. При протрузията няма скъзване на диска и изтичане на нещото там(съжалявам, но забравих името), а при хернията има. За това сега нямам болки при легнало положение (коренчев синдром), докато преди операцията имах постоянни болки. Защото нервът е притиснат постоянно от излязлото вещество. И питам, след като няма скъзване и изтичане как режат и какво правят? Не че някой ще ми отговори. Пък и толкова непрофесионално питам, че чак ме е срам.
Между другото на моето ЯМР оперирания диск се вижда и не е премахнат целия. И оперираха л5-с1 а л4-л5 била само скъсана. Да, ама не! Сега се вижда, че има протрузия. Пък може и да не съм разбрала как е станала след операцията  Rolling Eyes

# 204
Обикновенно при протрузията болките са само в кръста.Защото тогава диска е само набъбнал.Когато се изсипе в канала засяга нервите и болката тръгва по нерва.От целия изучен материал съм стигнала до това. newsm78

# 205
Обикновенно при протрузията болките са само в кръста.Защото тогава диска е само набъбнал.Когато се изсипе в канала засяга нервите и болката тръгва по нерва.От целия изучен материал съм стигнала до това. newsm78

Е да де, ама щом чичко професор е казал протрузия, значи е такова! А аз нямам болки в кръста а в крака. И не съм имала последната година и половина, че и не  си спомням даже от кога.

# 206
Наздраве дружина !   bigdance2 Аз пийнах едно червено домашно вино и съм в джаза . След малко отивам да си лягам хлъц хлъц

newsm44  А като мине зимата ще минем на бирррричка Simple Smile

Успешна седмицааа на всички ви  !

# 207
  • Бургас
Лили ако е протрузия не би трябвало да режат, щото няма какво да режат. Обикновено режат когато има херния и то не малка, когато е малка по принцип не режат.

# 208
Ха така.На мен някои доктори ми казват,че е протузия и го пишели херния,а други казват херния.Иаз не знам какво имам.Но доколкото разбрах протузията е 1-ят етап на хернията.Може би за това не искат да ме режат.А имам ямр.                                                                                                                         А да ви кажа,че докато женска ръка не пипне в къщи не върви.Вчера взех детето на гости и оставих милото да чисти.За него прахусмукачката и палката са достатъчни.А това,че книгите на детето са разхвърляни,че по мивката и тоалетната има котлен камък,че копчетата за осветление са замърсени,че вратите трябва да се бършат ит.н не значи нищо.Питам се как да му оставя да върти къща като не става.Аи мен не ме бива твърде.Етто пошетах около час и половина и трябва да легна,а само измих тоалетната мивките и вратите.Имам още куп работа а как?

# 209
 IMJ ,

Леко с чистенето , мила newsm11 Преди Коледа и аз като теб - врати да избърша , баня да измия , да готвя , да прахосмуча и т.н и като ме заболя кръста , че и крака се схвана в подбедрицата . Викам си , трябва да си преосмисля приоритетите - или аз ( и семейството ми , защото ако съм зле , се отразява на него ) или къщата . А , познай какво избрах ! С хора живея , на хората трябва да съм полезна - къщата да върви на ....

Бързам да споделя първите си впечатления от физиотерапията - правиха ми магнити , токове , НИвалин и ултразвук . Утре ще правя и гимнастика . Облекчение имам моментално - изтръпването на пръстите на крака ми се оттегля в посока петата . Колежката , физиотерапевт ,  ми предложи да си взема лумбостат с поне три пелоти и да го слагам , когато съм на дълъг път или имам натоварване ( като чистенето например ) . Изрично ме предупреди ДА НЕ СЕ ОПЕРИРАМ , защото се е нагледала на последици от операции на дискови хернии ( тя е завеждащ отделение физиотерапия и рехабилитация ) . Бях малко резервирана към тия лумбостати , но сега ще си взема ( около 50 лева са ) .
Разбира се , не искам да подведа никой с моето негативно отношение към операциите . Всеки сам си знае и прави избора си . НА оперираните мога само да стискам палци , да са добре , а ако са добре и след време , кой знае - може да си променя мнението за операциите .

Роси ,

МНого късно влизаш ? Да не би да не можеш да спиш ?

Приятен и безболков ден на всички  smile3525 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт