РАЖДАНЕ ВЪВ БОЛНИЦА ВИТА

• 53 151
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
princessa raia с теб всъщност как ще разберем дали се засичаме...те стайте са с по две легла ама чак пък да ни улучат и в една и съща стая се съмнявам...а пък и ако на някоя от нас и тръгнат контракции едва ли ще има време да пише във форума.Освен да си разменим телефоните и която първа роди ще звъни на другата... Grinning...

# 226
sunshain_smile, и аз още не съм родила, а така си мислех, че ще е преди термин!Имам контракции вече от 1 седмица, напоследък са даже доста болезнени, обаче и аз нямам грам разкритие! TiredВчера на прегледа записа беше ок, обаче ми се появи кръвно 140/100 Shockedза малко Богословова да ме вкара във Вита за секцио!Обаче след 3-4мин беше 130/90 и в крайна сметка реши да ме пусне да си ходя, изписа ми Магнерот и да следя кръвното по 2 пъти на ден, да ходя всеки ден на запис на тоновете във Вита и да й докладвам всяка вечер как съм!И така още щом се прибрах вчера вкъщи кръвното си ми ок 120/80, записа днес във Вита също е ок!Акушерката беше много любезна и мила, даже ми даде списание да си чета! LaughingИмаше много бебчета, как плачкаха милите! Heart Eyes
Днес акушерката във Вита каза, че май ще си изкараме празниците и чак след това ще раждам!Много ме е страх да не се наложи секцио наистина, защото бебинка е голяма, ама ха дано се размине! PraynigНаистина, едва ли ще има чак такова съвпадение да се засечем да раждаме по едно и също време и да сме в една стая, ама то не се знае нищо!Ще ти пиша на лични за телефона!
Пожелавам на всички ви хубав празник утре!!!Бъдете живи и здрави!!!
easter easter Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 227
Какъв е този Магнерот в последната седмица  Shocked

# 228
  • София
аз бях на Магнерич до последно, деня преди раждането пих последното хапче

# 229
Съгласна съм! Но, едно е да го пиеш от преди това, съвсем друго е да ти го изпишат последната седмица. Най-малкото защото действа с натрупване  Rolling Eyes

По-принцип магнезиевите продукти се спират поне седмица преди термина, една от причините, както споменах по-горе, е че действа с натрупване. Вероятността да преноси е доста голяма ако пие магнезий до последно  Peace

# 230
Katinche, по принцип знам, че тръгнат ли родилни контракции, нищо не може да ги спре!Даже някои лекари казват като започнат болките, да пиеш но-шпа и бускулизин и ако болката не мине, значи е родилна контракция!А на мен ми изписаха Магнерот заради кръвното, понеже беше високо и ако не го бях свалила, щеше да има спешно секцио, пък и да не взимам по-сериозни препарати!Така че според мен по-добре да пренося, отколкото да ме тъпчат с други лекарства или да предизвикат раждане! Peace

# 231
  • София
Ето ме и мен отново да си допиша за раждането Simple Smile
Подготовката за секциото мина бързо, и не толкова неприятно колкото очаквах. Клизмата не я усетих, а бръсненето -беше много внимателна и любезна акушерката. Мина и анестезиоложката да ме види. Свалиха ме и долу в кабинета да видят плода на ехограф.
После ми сложиха система, и  ми стана студено. Този студ всъшност беше единственото неприятно усещане този ден.
Качиха ме в операционната, там всички бяха много усмихнати и любезни. Постявянето на спиналната упойка изобщо не усетих, толкова бързо мина. Анестезиоложката е супер. От това толкова ме бе страх преди, даже исках пълна упойка в началото на бременността. Simple Smile Веднага след това се затопляш.
 Оперираха ме д-р Велкова и д-р Хаджиев. Нищо не усещах, слушах разговорите само. Една сестра през цялото време ми държеше ръката. Като извадиха бебка толкова хубаво ми стана. Чух я как изплака. Показаха ми я веднага. Цялото раждане беше изключително страхотно преживяване!!!
Долу в стаята д-р Велкова веднага ми донесе бебка да я видя. Таткото и бабите чакаха и те.  Изобще всичко беше прекрасно!
На другия ден ме раздвижиха, и това беше малко трудно, но не чак толкова.Вече го забравих. Simple Smile
В деня на изписването си ходех съвсем спокойно.
А сега 3 седмици след изписването единственото което не правя е да вдигам тежко. Simple Smile Бебка си я хосех още от болницата Simple Smile
Изписването също е много хубаво.
На петия етаж в една зала, акушерката връчва бебето на бащата. Черпят се всички с пита с мед и шампанско.
Пак е време за храна
Simple Smile

# 232
Здравейте мами, на 21.04.2009г. в 18 часа родих моето момченце Светлин 2770 кг и 46 см... Grinning мъниче...Всичко в болница Вита мина като на почивка.Наистина съм много доволна от всичко и колкото пъти и да раждам все там ще бъде и все при д-р Кълвачева.Просто нямам думи с които да ви опиша преживяването си ...трябва да се изпита.
Набързо ще разкажа за раждането си,защото бебчо след малко ще яде..
И така на 21 отидох на преглед и тъй като ми бяха много малко водите а пък и преносвах три дни и ме приеха.
Направиха ми клизма като искам да отбележа че не е нищо особено,въобще не боли просто е МАЛКО неприятно.След това ми включиха система за предизвикване и така от 9 сутринта до 4 следобед имах вече контракции на 2 мин. и нито един сантиметър разкриетие.Докторката каза че няма и да получа,явно има някакъв проблем и в 17 и 30 часа вече бях в операционната за секцио.Преди това ми сложиха катетър които въобще не усетих просто ми се допишка веднага,махането му беше на другия ден сутринта и е малко неприятно,но това е за секунди.След това започнаха да ме подготвят,система,мерене на кръвно,упойка в гръбнака която въобще не боли,усеща се само едно боцване и това е.Слагат еднократно упойката /спинална/,тъй че не са ми слагали катетър за доливане на упойка.След 2 мин. вече нищо не усещах и докторите започнаха.В 18.00 изплака моето бебче което беше с увита пъпна връв и било почти невъзможно раждане по нормален начин.В 18 и 40 вече бях напълно готова и ме свалиха в стаята.Отношението на акушерките беше много добро,немога да се оплача от нито и една..помогнаха ми за раздвижването,показаха ми как да го кърмя,преди да ни изпишат ми показаха как да къпя бебчо...Всичко беше на ниво..е разбира се някой акушерки ми симпатизираха повече отколкото други,...имаше някои които ми носеха бебчо за хранене и после си го взимаха а пък аз исках да си стои при мен поне през деня...Друго какво да ви кажа...храната си я избирах от меню и беше вкусно и в големи порции..поне аз нито и един път неможах да изям всичко....А относно болките след операцията след като отпусне упойката боли доста,усещах все едно някои ме реже но това само първия ден,втория ден горе долу по-добре..дават обезболяващи но те не се усещат...Изписването ни беше май със един ден по-рано,но аз изявих желание и така.НА ПЕТИЯ ЕТАЖ СИ ИМА ЗАЛА ИЗПРАТИХА НИ СЪС ШАМПАНСКО И ПИТКА С МЕД..Беше много вълнуващо...Сега вече сме си вкъщи и се гледаме,бебчо е добре а мен раната ме боли все още но в рамките на нормалното.Утре ще ходя да ми отреже конците д.р Кълвачева.Каза че се режат само от двата края а пък те се разграждат newsm78....Ако някоя мама има въпроси нека пита-когато мога ще се радвам да отговоря.

И сега искам да Ви съобщя новината,че princessa raia си има момиченце Стефания 3.700 кг и 51см родено на 23.04.2009 в болница Вита.Стаите ни бяха една до друга но много неможахме да се видим.Само един път отидох до нейната стая  а на следващия ден ни изписаха.Надявам се всичко да е наред с тях и да не се сърди че аз ви съобщих новината.Нека да и е жива и здрава принцесата и много да я радва.

# 233
sunshain_smile,ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ С МАЛКОТО ЧОВЕЧЕ  bouquet.

# 234
Поздравявам и princessa raia с  нейното момиченце.Бъдете многооо щастливи  bouquet.

# 235
  • София
Момичета, честити ви бебчата:)))
И аза така съм решила като забремения втори път живот и здраве пак там да раждам

# 236
  • Germany
Ех, че хубави новини Simple Smile
Честити бебчета! Да са здрави и щастливи и много много да ви радват!
Заредихте ме с положителни емоции - благодаря   bouquet

# 237
  • София
Момичета честити ви бебчета , да са ви живи и здрави , много да ви слушат и да ви оставят през нощта да спите  Simple Smile

# 238
  • Има много детски смях.
Честити рожби!  Hug

Да питам тези, които са родили с операция, после са в самостоятелни стаи, нали?
И още нещо- има ли второ легло за таткото?

# 239
Ето ме и мен, вече родила моето прекрасно бебче Антон на 23.04. Ще разкажа за моето раждане в близките дни, тъй като днес ни изписаха и още не мога да се осъзная къде съм. Като цяло съм доволна, само че повечето от акушерките бяха доста поизнервени, което от една страна е разбираемо, тъй като по време на моя престой там отделението беше пълно и имаше доста проблемни бебенца Sad
sunshain_smile, princessa raia , честити ви рожби, да са ви живи и здрави и много да ви радват  bouquet
Umma, ако е пълно отделението, забрави да си в отделна стая! Но искам да ти кажа, че аз лично не съжалявам, че бях с друга мама в стаята. Напротив, беше ни много забавно и така ни боляха операциите от смях  Mr. Green (да уточня, че и двете бяхме със секцио). Мисля, че в повечето стаи има по 2 легла, но ме съмнява дали таткото може да остава да спи при теб, но все пак говори с лекаря си. При мен например не останаха доволни, че мъжът ми идваше 1-2 вечери след часа за свиждане, защото беше на работа до 18ч. Не че са ми казали нещо лично на мен, но неволно чух част от разговор, докато се разхождах в коридора #2gunfire
Засега толкова, ще се включа тези дни с повече информация

Общи условия

Активация на акаунт