Юлче слушка и расте,даже книжчици чете!

• 9 083
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
И по принцип не мога да готвя това, което не обичам. Като не го ям как да знам вкусно ли е сготвено и ако не е какво да променям в приготвянето му.

ооо, и докато готвя това, което обичам, пак не опитвам. Никога не опитвам  Embarassed а риба мога да готвя само филе, ако има глави и очички, ме е страх Simple Smile

душичке  Hug да се раваш, че ти се е разминало с това. По абсолютно същия начин/да се стопли мазнината - форум/запалих кухнята в най-горещия августовски ден преди 2 години. Пострада и абсорбатора, тиганът замина завинаги, а цялата къща чистих от сажди една седмица.

Нинче, това със снимките го правим откак се е родил баткото -  и за бабите вадим, и за нас албум. Ползвах снимкитеВи.ком, ама те досега поне не доставяха вкъщи....наистина ли го правят?

# 211
Амаринова[/b], ако го накиснеш в кърма, ще се втечни.  Peace
Мисълта ми е да накисна брашното в кърмата тази вечер и утре да го сваря до получаването на необходимата гъстота. Ама може би е грешно newsm78 и аз тотално се обърках с тези каши Crossing Arms

# 212
  • София
Нинче, същият е сайта от който си поръчвам и аз. Наистина няма такава цена другаде. Но си признавам, че заради тая изгодна цена, правя малък компромис с качеството. Честно казано малко им куца качеството. Винаги са много ярки снимките и това ги прави да изглеждат някак по -жълти. Иначе за любезност и обслужване са супер.  Peace

тити, доставят бе.. как да не доставят? Само че аз ходя до попа да си ги взимам или до 43бл в младост - все ми е на път.

Амаринова, относно варенето на кърма, Белинда каза, че не го препоръчва като вариант, защото миришело много. Не знам как се приготвя каша с брашно. Аз ползвам оризова на ХИП, добавям кърма и давам веднага.

# 213
ДуциHug Hug Hug Ако даваш каша с АМ, трябва да захраниш предварително с АМ, че иначе все едно са две нови храни накуп.

ооо, и докато готвя това, което обичам, пак не опитвам. Никога не опитвам  Embarassed а риба мога да готвя само филе, ако има глави и очички, ме е страх Simple Smile

Леле, в Италия си поръчахме една пица с морски - Ясмин обра всички мини-октоподчета и си ги хапна сладко-сладко за ужас на женската част от компанията Crazy За миди също умира - имаме една ошапкана японска туристка вече в актива, като бяхме във Франция .. Crazy

Не знам как се процедира с тези брашна, ама купешките каши не се варят. Само се затопля - кърма, вода и се добавя сухата каша Peace

# 214
  • София
Тити, аз разбрах за този сайт съвсем скоро и веднага се възползвах от услугите им, като вече 1 път ми ги донесоха до вкъщи. Видях и в сайта на Кодак, че пише, че имат услуга и доставка по домовете, но като се обаждах ми казаха, че не предлагат такава услуга, а и цената беше 33 стотинки доколкото си спомням, а тук цената наистина е много добра.

Гнидка, вече отговорих за сайта точно над твоя въпрос Simple Smile

Сакси, аз съм поръчвала само 1 път досега и не виждам да жълтеят или нещо такова. Иначе съм виждала снимки, които всички имат някаква зелена и жълта сянка или лента и така жълтеят някакси или пък бледнеят, но тук няма такова нещо. Другите ми снимки повечето са на Кодак и трябва по-старателно да ги срявня, но на пръв поглед са ОК, така че засега мен тези ме устройват, а и предвид, че ще вадя хиляди ...  Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 23:04 от Ninche

# 215
  • София
Тъй, едно по едно.

Деси, захранваш първо с бял ориз, защото е по-лесно смилаем. След месец - кафяв.

Амаринова - аз киснех във вода, на другата сутрин сварявах до по-гъстичко и разреждах с малко кърма, за вкус. Пак напомням обаче, че кърмещите на поискване през целия ден няма нужда да добавят специално кърма в кашите и пюретата, само ако имате в излишък Peace

За варенето - мдам, гадно мирише, но ако имате във фризера кърма, която е с изтичаш срок на годност, можете да я сварите с малко нишесте/ само ако детето е захраненено със съответната зърнена култура/ на крем и да я разбъркате с плодово пюре - става на плодов кисел, идеално за следобедна закуска.

Не съм вадила снимки от миналия век, всички ми е на компа и по дискове. Бабите мрънкат нон-стоп, че си нямали снимки на унучетата на хартийка hahaha

# 216
  • София
На нашите баби им ги пращаме по скайп, нет или даваме на флашче или диск и те сами си ги вадят  Simple Smile
Но аз по принцип много обичам снимки и постоянно си ги гледам на компютъра, но много си ги обичам и тези на хартиен носител. Да си седнеш спокойно на кафенце или питиенце и да си разглеждаш спокойно, прелиствайки албума, връщайки се назад във времето в спомени ...  Simple Smile

# 217
  • София
Да си седнеш спокойно на кафенце или питиенце и да си разглеждаш спокойно, прелиствайки албума, връщайки се назад във времето в спомени ...  Simple Smile
Бе ти две деца нямаш лииии Joy Отде време за такива тамазлъци Joy

Телешкото варено е много лактогонно, да ви пошушна. Трябваше ми кърма за утре вечер, че ще излизам и реших да цедя по малко от днес - е, след тази вечеря изцедих цяла доза от 130 мл. за 5 минути, направо шуртеше в помпата Crazy Трябва повечко супички да се хапват, имаме нужда от течности, а само гОла вОда да се жули по цял ден, аз поне не мога Confused

# 218
  • София
 Joy Тези тамазлъци в момента са ми само в главата и не съм ги прилагала в реалността от много време наистина. А и сега в цитата като прочетох какво съм написала направо ми прозвуча пенсионерско  Simple Smile Ама вие със сигурност сте ме разбрали какво имам предвид  Simple Smile

# 219
  • София
Нинче, само ще си позволя да те поправя, че отстъпката май е ако надвишиш 30 снимки, а не 30лв  Peace Иначе аз също съм доволна само с един кусур - при избор на формата на снимката или ти отрязват малко от самата снимка, или пък има бели линии от двете страни, което малко е дразнещо, но се преживява.

Някой ще ми отговори ли за пресните плодове и зеленчуци, откога може?

# 220
Сега се сетих какво пропуснах да напиша   Grinning

Малката Яна  Heart Eyes ме смая как сама си държи шишето и пие вода  Shocked Катето си хваща шишето, ама по-скоро за игра, когато се наяла, за да си почеша венците  Laughing Но затова пък минава направо на пиене от чаша  Crazy Няколко пъти ми посяга към чашата като пия и като й я поднеса пред устата знае какво да прави  bowuu Днес го направи и с майка и тя направо зейна от изненада  Simple Smile
Но да седи сама не й минава още през главата. Изправя се като се хване за ръцете ми или като намеря някаква упора. Но още не се хваща като хората.

# 221
Готово  Simple Smile

Сурови плодове

Може след 6 м.
- само някои плодове (банан; авокадо; грозде; пъпеш; ябълка - спорен плод; манго - евентуално)
- не трябва да предизвикват никакъв стомашен дискомфорт

Най-добре след 8 м.
- всички гореизброени могат да се включат и от 8 м.
- суровите плодове са по-силен алерген от термично обработените
- плодовите киселини стимулират двигателната активност на стомахчето (проблемите идват в по-късна възраст)
- суровите плодове съдържат доста фибри (товарят храносмилането)
- в много схеми на захранване сурови плодове се предлагат именно след 7-8 м. (с някои изключения)

Първите пресни плодове, независимо от възрастта, трябва да бъдат нискокиселинни и слабоалергизиращи:
- ябълка (сладка)
- круша (сладка, не много твърда)
- грозде (обелени зърна)
- банан (да не се прекалява с количеството, съдържа хистамин)
- авокадо (съдържа много мазнини, зависи кога и как се предлага)

Избягва се смесването на пресни плодове, поне в началото. Причините са две: за да опознае детенцето 'чистия' вкус на даден плод и за да не се претовари храносмилането поради различната смилаемост на плодовете.

Допълнение за ябълката: в някои схеми се препоръчва сурова, но по-често се среща мнението да е леко термично обработена. Ако е прясно пюрирана, ябълката не е лесносмилаема (заради целулозата и пектина). Ако е под формата на сок, той също може да бъде агресивен за стомаха.

Консумират се до 15-20 мин. след разрязването, почистването и пасирането, след това пресните плодове имат много малко витамини в резултат на окислителните процеси.

Има и научно обосновани теории, че е добре да се предлагат за начало пресни плодове, типични за местните географски ширини, но практиката по-скоро не доказва правотата на тези теории.
Допълнение:
* Не е задължително да изредиш различни видове пюрета, преди да дадеш същите плодове в пресен вид.
* За възраст 6-7 м. са достатъчни 3-4 вида плодови пюрета. Около 8 м. се дават директно сурови плодове - въведени и невъведени с пюре. При невъведените се внимава повече, защото пресните плодове са по-силни алергени и внасят повече целулоза в стомахчето.
* За възраст 6-7 м. са подходящи банан, авокадо; може също круша или леко задушена ябълка (не точно пюре). От 8 м. директно се минава на останалите сурови плодове.

** Цитат от пост на Косе Босе

# 222
Белиндааа,  що не каза по-рано за тел.варено   Crossing Arms
Днес се цедих за утре на обяд , на ли съм на разкрасителни процедури. Утре сутрин ще цедя за вечерта, стискайте палци Бобо да си хапва от шишето   Rolling Eyes иначе млечния бар трябва да си седи у дома ...
Дуци, не я мисли малката. Сигурно в момента развива нещо друго и разтежа е останал на втори план. Нали трябва да е фина и умна дама, за да върти Алехандро на малкия си пръст  Hug
Ние нямаме парно и топла вода. Имало голяма повреда, която едва ли ще оправят през почивните дни. Добре че утре ще ми измият косата във фризьорския салон  Mr. Green Joy

Трия, щото Гнидка вече е дала инфо!

# 223
  • София
Гнидка, bouquet за отговора и да знаеш, че беше полезна не само на мен, но и на дружките ми от квартала, дето незнам защо бяха решили, че аз знам и се допитват до мен за въпроси свързани със захранването  Crazy

# 224
  • София
Пухтулка, 30 лева не 30 снимки душко /за 30 снимки наистина щеше да е още по-голяма далаверата/  Peace http://www.snimkitevi.com/store/

Редактурам за НАД 30 лева  Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт