Бъдещи мами - ЮЛИ 2009 Тема № 11

• 13 299
  • 327
  •   1
Отговори
# 225
Леле Сиси ти си цяла енциклопедия  Laughing
А относно снимките - е,  неприятно е, но чак пък да ме накара да не ползвам нета както аз си поискам - няма да стане  Laughing

Относно лютото - не знаех за контракциите и си похапвам люти чушки редовно... Много ми се услаждат...
И газирано пия... а бе изобщо... мърлява история  Joy

За масажа и на мен ми е интересно - има ли такова чудо? Аз мин. год. ходих на нормален, всъщност водеше се лечебен, на гърба, но като имам предвид как се ляга по корем сигурно масажа за бременни е съвсем различен но просто не мога да си представя какво би представлявал...

Оф неска работа за 5 пари не мога да свърша покрай форума...  newsm78

# 226
  • София
Сиси ♥♥ искам да те попитам, тъй като ние също плануваме да си починем някъде в планината и да "покараме ски" вие къде бяхте?

# 227
  • София
За масажа - масажиста трябва да е карал курс за бременни, защото освен позата по време на масаж и точките са много важни. 

# 228
Здравейте, за първи път пиша тук. Много е хубаво, че има форуми като този и всеки може да споделя и да дава съвети и когато се колебаеш за нещо да се обърнеш за помощ към хора, минали през това.
Аз съм в 14-та гестационна седмица, качила съм три килограма засега, нямам никакви оплаквания, чувствам се прекрасно. Нямам търпение да разбера пола на бебето, но каквото и да е - мое ще си е  Laughing

# 229
  • София
Здравейте и от мен мили момичета.
Сиси ♥♥, толкова се радвам че се появи..много те мислих къде си, как си Heart Eyes Hug Важното е, че се отчете, че сте добре, че да не се тревожим:) Аз успях да преборя бронхита, но все още си държа ниска температура - 37.2 -37.3 и започвам вече да си мисля, че явно е от бременността...Стискам палци ако решиш на ФМ да ходиш на 2ри, ако решиш да останеш за Марков - туко виж сме се засекли, та да обсъдим при коя как е минало Simple Smile

Virginity, Вили, Amanita, и на всички празнуващи, изпращам най-сърдечни поздрави и им желая здраве, щастието и много любов; Както и разбира се прекрасни, здрави бебчовци Hug

А сега да се оплача. Няма такава депресия момичета..два дена се побърках от нерви, рев, нерви и пак рев...и в резултат днес съм с ужасни коремни болки, лошо мие, глава ме боли... - каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи Sad...пих Но-шпа, ама не помага.
 Hug на всички

# 230
но Felicity81, моля ти се каква е тази депресия, пази заради бебчоооо newsm78, бързо оправяне Peace Hug

# 231
Здравейте и от мен!За 2 дни толкова много сте изписали,че едвам ва прочетох Heart Eyes Аз днес бях при моя доктор,за да ми потвърди,че черепа на моето бебче се е оформил напълно Laughing Преди 2 седмици от главата до краката беше 5,0 см.,а днес само главичката му беше 3.1см Laughing Каза ми да ида след 10 дни да си направя БХС.Каза,че съм в 15 г.с. и всичко вървяло добре,дано и за напред да е така

# 232
Здравейте и от мен, утре съм на ФМ при Марков, чакам с нетърпение дано всичко да е наред, стискайте палци. Едно ми е напрегнато не обичам да пътувам до София, но няма как.

# 233
Здравейте момичета,

На всички празнуващи - много здраве и късмет, и здрави бебета юли.
И аз утре съм на първа ФМ при Марков. Малко ми е притиснено, пък да видим.
Искам да питам тези, които вече са минали ФМ - с влагалищен трансдюсер на ехографа ли ви гледаха или през корема?

# 234
Кога е най добре да се направи БХС?Питам, защото го направих в 9 г.с. и сега се налага 2ри път да правя.Изрично няколко пъти питах имали нещо обезпокоително, но лекаря твърди, че всичко е наред , но много рано съм направила БХС тогава плодът е бил много малък, а все пак той ме прати на БХС не знае ли, че е рано?Сега ми е едно притеснено моля се всичко да е наред.Утре съм на консултация, но я отложих за 22.01.

# 235
Биохимичен серумен скрининг (БХСС) 
Биохимичният серумен скрининг представлява лабораторно изследване (кръвна проба), чрез което може да бъде направена оценка на риска за раждане на дете със синдром на Даун и/или с дефект на невралната тръба. Биохимичният серумен скрининг може да се извърши на два етапа през бременността – между 11-14 г.с. и между 15-19 г.с.

Биохимичен серумен скрининг между 11-14 г.с. (първи триместър)
У нас биохимичният серумен скрининг между 11-14 г.с. дълго време не се извършваше и оставаше в експериментална фаза. От известно време обаче той се прилага и в България. Скринингът между 11-14 г.с. може да бъде само биохимичен или комбиниран (ехографски и биохимичен). Биохимичният серумен скрининг между 11-14 г.с. се основава на даване на кръв, в която се изследват два хормона - бета-фракция на човешкия хорион-гонадотропен хормон (б-ЧХГ) и свързания с бременността плазмен протеин А (РАРР-А).  В случай, че освен даване на кръв в този гестационен срок се извърши и специализирано ултразвуково изследване за измерване на  дебелината на  нухалната транслуценция и се направи оценка на носната кост на плода чувствтителността на скрининга значително нараства (т.е. вече става дума за комбиниран скрининг). Комбинираният скрининг между 11-14 г.с. е със значително по-голяма чувствителност от традиционно прилагания у нас биохимичен серумен скрининг между 16-19 г.с.

За да се извърши биохимичен серумен скрининг между 11-14 г.с. (оптимално 12-13 г.с.) е необходимо да са спазени следните условия:

Да се познават целите, възможностите и ограниченията на изследването, като информация за това може да се получи от наблюдаващия акушер-гинеколог и/или медико-генетичен консултант;
Бременността да бъде между 11-14 г.с.(оптимално 12-13 г.с.);
Да се извърши ултразвуково изследване за точно определяне на гестационната възраст (ехографското определяне на гестационния срок повишава чувствителността на биохимичния серумен скрининг с 10%).  Силно препоръчително е в хода на  изследването да се измери дебелината на  нухалната транслуценция и да се оцени носната кост на плода!
Да се попълни предварително писмено съгласие за даване на около 5 мл кръв за изследване в лицензирана лаборатория;

Биохимичен серумен скрининг между 15-19 г.с. (втори триместър)
Традиционно биохимичният серумен скрининг у нас се извършва  между 15-19 г.с., т.е. във втори триместър на бременността. В този срок се изследват два биохимични маркера - бета-фракцията на човешкия хорионгонадотропен хормон (б-ЧХГ) и серумния алфа-фетопротеин (АФП).

За да се извърши биохимичен серумен скрининг между 15-19 г.с. (оптимално 16-18 г.с.) е необходимо да са спазени следните условия:

Да се познават целите, възможностите и ограниченията на изследването, като информация за това може да се получи от наблюдаващия акушер-гинеколог и/или медико-генетичен консултант;
Бременността да бъде между 15-19 г.с.(оптимално 16-18 г.с.);
Да се извърши ултразвуково изследване за точно определяне на гестационната възраст (ехографското определяне на гестационния срок повишава чувствителността на биохимичния серумен скрининг с 10%);
Да се попълни предварително писмено съгласие за даване на около 5 мл кръв за изследване в лицензирана лаборатория; Лицензирана лаборатория, в която може да бъде извършен биохимичен серумен скрининг в първи или втори триместър, е Лабораторията по молекулярна патология, 14 ет. СБАЛАГ „Майчин дом”, ул. „Здраве” No.2., София 1431, тел. 02/ 9172 268; 02/ 9172 473, http://www.lmpbg.org/. Това е единствената лаборатория в страната, която притежава лицензиран софтуер за адекватно изчисляване на риска на базата на събрани кръвни проби от българската (а не от чужда) популация.

След ултразвуковото изследване и кръвната проба с помощта на специална компютърна програма в Лабораторията се прави индивидуална количествена оценка на риска за раждане на дете със синдром на Даун. Резултатът е готов за около една седмица. При изчислен от програмата риск по-висок от 1:250 (напр. риск от 1:100) на втори етап след медико-генетична консултация се предлагат допълнителни диагностични изследвания.

# 236
  • София
Здравейте момичета и бъдещия татко(все го забравям), сега съм се сетила, но му препоръчвам да не чете този ми пост-не е много приятен, а за мъже още повече!!!! Stop Heart Eyes Blush
Атина добре дошла, лека бремеввост и здраво и сладко бебоче накрая. Хубаво е че нямаш никакви оплаквания.
Фелицити и аз изпадам в разни депресивни състояния, но се опитвам сама да се окуражавам и да не позволявам да продължават дълго, заради бебо. Казвам си: какво се тръшкаш, всичко ще мине, я само си помисли какво  щастие носиш в себе си и така някак ми става по-добре. Иначе и аз съм склонна към такива емоционални състояния в графата на отрицателните емоции и се паля като буре с барут, ама с къс фитил, искам да кажа, че докато съм се подпалила и загасвам, но ако по-дълго продължи това положение след това и на мен ми става доста лошо-боли ме глава (тя по принцип си ме боли), по-силно ми прескача сърцето и имам някаква тежес ниско долу в корема. Като заговорих за гадости поне да карам до края-случва ми се от време на време да виждам като се избърша на тоалетната хартия едни малки жълтеникави слузести парченца и все се чудя какво е, от тогава съм ходила поне два пъти на лекар, но въобще не съм се сетила да питам, ако някой има някаква представа нека пише (може и на лични, че не е много приятно като тема) Embarassed Sick Mr. Green.
Рал, как ще те гледат зависи първо от това с което разполага гинеколога ти, но ако има и двете възможности ще предпочете с коремния ехограф да те гледа и само ако не вижда с него (ако например има много подкожна мазнина) ще те гледа с вагиналния.ехограф.

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 18:07 от cveten prashec

# 237
Питах конкретно за Марков. Е не съм от дебелите, и мазнинка за зимата като мечоците не съм трупала  Joy

# 238
Миналата седмица бях на ФМ (12 г.с 5 д.) и ме гледаха с вагинален, казаха ми че до 14 г. с. така най-добре и точно се виждало всичко. Доста се притеснявах, но всичко беше наред, нямах проблеми след това. Доктора каза, че е желателно първия БХС да се направи в 13 г.с, при мен това ще стане в 15 г.с. Но това не го определям аз, а акушерката и лекаря при когото ходя.

# 239
  • София
Фелисити,  защо така се нервираш, помисли дали е основателна  причината и кое е по-важно...  Hug Hug Hugв смисъл - свиркай си ... Peace не, че аз не викам и не крещя ама някак се успокоявам. а и аз като теб цветен прашец имам същите симптоми след такива изблици - главоболие, болки в корема и мн силно сърцебиене...горкото човече  Shocked

сиси, хубаво е , че сте били на въздух, в планината мн добре се почива и похапва - разбираемо е , не е от бремеността  Whistling аз още не съм приключила със зъбаря, ще го сменям , че много скъпо ми взима този. в процес на търсене и ослушване съм... за БХСто ще питам Марков. Сиси, а кога беше сватбата на Стеф - февруари , но коя дата? newsm78

колко заблазявам на всички, които са на ФМ тези дни....успех ви желая , аз съм чаак на 22.02

Някой да има проблеми с бъбреците? нещо ме наболват, пих само но-шпа и чакам да ми мине.

Сафо, разбираемо е това със снимките, беше ми любопитно , не бях се замисляла преди нито пък чувала за такива случаи като на Сиси.

Аз си купих 2 чифта дънки , всеки по 52 лв, от Илиенци, има си магазинче вътре в сградата с пробна има интересни неща и дънките са мн готини, с етикет на Н&M ама се съмнявам. за съжаление не видях номера на магазина, но се намира мисля като се влезне в ляво до магазин за аксесоари - гердани и т.н.

Моето бебенце последният път беше мъничко - едва 5.2 см, не зная колко е тежало, но това беше през декември. Февруари ще сме по-големички baby_neutral

Ral_p , Марков гледа с коремен  Peace

Джиджи, корема наистина е мн голям - страхотен е ! много ти отива  Peace а за хемороидите, зная със сигурност , че трябва на време да се вземат мерки, после е по-гадно - действай ))))

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 18:21 от galeto123

Общи условия

Активация на акаунт