приучване към гърне

• 90 145
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Кьолн
За съжаление това не е шега. Болни хора има навсякъде,но в моя край май са в повече. Живея в североизточна българия. По темата,в момента е с памперс. Ще преустановя опитите. Ще изчакам сама да реши. Госпожа Мафани,то без гафове нищо не става.Скоро ще се научи детето. 

# 1 321
Защо ще преустановиш опитите? Понеже са ти предложили да го набиеш? Да не би вариантите да са само бой или памперс, докато порасне?

# 1 322
  • Кьолн
Не, не ме разбра. Понеже пищи от гърнето,спирам да я карам да сяда щом не иска. Това исках да кажа. А иначе не съм се отказала да махна памперса.

# 1 323
  • София
Дъщеря ми беше с памперс до 2г. и 8м. Преди това от време на време вършеше работа в гърнето или на седалката, но в повечето случаи категорично отказваше. Не съм правила никакви драми, не съм насилвала, най-малко пък ме е вълнувало чуждото мнение. Беше при баба си за 1 седмица и там сама проявила желание да ака и пишка в гърнето. От тогава е без дневен и нощен, няма нито едно напикаване в гащите. Това напълно ме убеди, че всяко дете си има момент на емоционално и физическо съзряване за тези неща и не е нужно да си усложняваме излишно живота  Peace

# 1 324
Понеже пищи от гърнето,спирам да я карам да сяда щом не иска.
To изобщо не е трябвало да караш по начало.

Извинявам се, ако звуча заядливо, не е нарочно, просто така си говоря, не е с лошо чувство. Дано да намериш правилния подход! Успех  Peace

# 1 325
И аз така към годинка и нещо (миналата есен) буквално трябваше да скрия гърнето! Само като го видеше и ревеше, нямам идея защо, бебешка работа. Никога нито съм се карала, нито нищо свързано с изхожданията. Но нещо се беше уплашила ли не знам, после зимата си изкара на пампа изцяло, пак започнах да приучавам там поне да ака и се научи доста бързо след като беше забравила това гърне. Дори мислех да купувам друго, че да не би да е запомнила цвета му - не съм взимала и нямаше проблеми. Crazy Laughing

И аз да се похваля - свалихме пампата на 100%!! Вчера не поиска пампа вечерта на лягане, поиска си гащи детето. Mr. Green  newsm44 newsm44

# 1 326
Ние почнахме в неделя да се учим на гърне. От вчера пишка само в гърнето или тоалетната и имаме само един инцидент с акото. Спи с памперс, но засега не бързам да го махам, че много скоросно ми се вижда. Успеха си дължа на една книга. В нея пише, че детето не трябва да се стресира. Ако се изпишка в гърнето, трябва много да го похвалим. Ако се изпусне в гащите просто му казваме , че другия път трябва да ползва гърнето.

# 1 327
Моята дъщеря е на 1 г. и 2 месеца и пишка доста често. Дали е някаква функционална незрялост или нещо друго. Вие имате ли такива наблюдения.
Брат и като беше на същата възраст го слагах да пишка на около 1.5 ч - 2 ч. и знаех че ако се е изпишкал повече няма да свърши работата в гащите. Така го "подсещах" чак докъм 2 г. възраст. След това вече можех да разчитам на него да си каже. На 1 г. и 2 месеца вече бяхме махнали памперса, обаче по гореописания начин - с "подсещане".
За дъщеря ми обаче, дори да се е изпишала преди 15 мин, може и пак да пиша мъничко. Струва ли ви се нормално това?  Thinking

# 1 328
  • в матрицата
Цветка Петка, според мен е нормално, детето е весе пак  е на 1 год. Моята снощи я оставих без памперс и беше мокра, посреднощ се пробличахме, а хем пишка преди да легне.. Ама тя много вода изпива преди да заспи...

# 1 329
  • планетата Земя
. Струва ли ви се нормално това?  Thinking

Да,абсолютно нормално е
С времето ще задържа повече

Suzza ,кой мистъра от аватара ти?Ужасно познат ми е

# 1 330
  • в матрицата
Милена, това е най-корумпираното и некадърно докторче - Мангъров,  детско инфекциозно отделение  София- дано никога да не попадате там....

# 1 331
  • София
А колко време ви отне горе-долу целия процес? Знам, че децата са различни и възрастта е от значение, но да кажем дете около година и 4 месеца  Wink за 1-2 или за 5-6 месеца ще се научи? Поне бегла представа да имам...

# 1 332
  • планетата Земя
Stelfy ,целия процес по махането на дневния памперс ли?
беше на 1 г и 2 м и за 20 дни усети за какво става въпрос-махнахме дневния памперс

# 1 333
  • София
Бреейй ooooh! Аз си представям, че при по-малките деца продължава месеци и месеци наред...

Да, за дневния памперс питах най-вече Peace

# 1 334
Милена, това е най-корумпираното и некадърно докторче - Мангъров,  детско инфекциозно отделение  София- дано никога да не попадате там....

Suzza защо си останала с такива впечатления. Ние лежахме там като бебси беше на 5 месеца и останах с много положитлено мнение за него. Даже му взех координатите ако се наложи да се консултирам с него. Моля сподели  Hug

По темата: Сега сме на 10м и моите приятелки са фенове на ЕБХ. Аз нещо не си представях как ще се изпишкваме на 3 месеца и не го правих, но всички ме съветватвече да го слагам на гърне. В интерес на истината почти винаги има пишо или ако като го сложа, но много се съмнявам, че изобщо нещо разбира. Всеки ден съм от единия полюс на другия дали да продължавам и не знам какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт