приучване към гърне

• 90 111
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Once there was a Hushpuppy...

По темата: Сега сме на 10м и моите приятелки са фенове на ЕБХ. Аз нещо не си представях как ще се изпишкваме на 3 месеца и не го правих, но всички ме съветватвече да го слагам на гърне. В интерес на истината почти винаги има пишо или ако като го сложа, но много се съмнявам, че изобщо нещо разбира. Всеки ден съм от единия полюс на другия дали да продължавам и не знам какво да правя...

Аз не съм много компететна, защото моя син е още с памперс, но това което искам да ти кажа е ДА, продължавай със слагането на гърне, ако искаш. Аз го правя и е доста успешно. Аз също си мисля, че не разбира съвсем но си свършва винаги работите, като го сложа.
После викаме -  "браво", обръщаме се и пляскаме на Криско и двамата. Преди месец го слагах по 2 пъти на ден, но вече имам напредък и се слагаме по 4 пъти. Вярно, не сме махнали памперса, но той пишка доста често все още.
Цветка Петка беше писала,, че нейното момиченце пишка често и при нас е същото и аз се чудех, дали е нормално..

# 1 336
  • в матрицата
Цитат на: Jea  link=topic=364015.msg16126701#msg16126701 date=1282910888
Милена, това е най-корумпираното и некадърно докторче - Мангъров,  детско инфекциозно отделение  София- дано никога да не попадате там....

Suzza защо си останала с такива впечатления. Ние лежахме там като бебси беше на 5 месеца и останах с много положитлено мнение за него. Даже му взех координатите ако се наложи да се консултирам с него. Моля сподели  Hug

Ами добрече не си го извикала и не го викай!! Ще ти съдере кожата и всъщност нищо няма да направи за тия пари. доста е некомпетентен, но пък е и толкова алчен, който не е допрял до него, не го е разбрал.

# 1 337
  • Пловдив
Моето дете също пишка често-на 15-20 мин .ПИе много вода и с това си обяснявам и честото пишкане.

# 1 338
Отново се включвам и аз ,за да ви разкажа как се развиха нещата при нас.Благодарение на съветите на Ескарина  Hug  мога да кажа ,че доста напреднахме в преодоляване на страха .Дъщеря ми има все повече сполучливи опити за акане и пишкане в гърнето.Някой път много я е страх и пак започва да стиска и плаче,но вярвам,че с повече търпение всичко ще мине.Обаче все още ми остава проблема с издържането навън.Не иска да пуска по никакъв начин.Пробвах и с гърне,издържане,криене и т.н.,но не и не.Стиска и когато стоим повече от два-три часа навън се изпуска.След това следва пищене и рев,че е мокра и се получава един затворен кръг.
Анели ,не съм човека,който трябва да дава съвети,но да споделя нашия опит.В началото и Паола пишкаше много начесто.С времето интервалите постепенно се увеличават,детето само започва да стиска и да си казва.
Искам да попитам някой може ли да ми каже от къде мога да сваля elmo's potty time .Разбрах,че го имало и с превод на БГ ,но никъде не го намирам.Ще съм ви много благодарна.

# 1 339
Оффф, ние от няколко дни вървим назад.Не подсещам много, като попитам казва " ще кажа " и после в гащите.Не се карам изобщо. Водя я до гърнето и казвам, че там се пишка/ака, измивам преобувам и това е.като си каже много я хваля, казвам и на баща й пред нея как ми е казала, учи куклата да пишка, ама...какво стана

# 1 340
LLBB-bubeto, като се събирате с други деца в парка, не се крийте, а отидете с тях в импровизираната "тоалетна". Моите дори да са чишкали скоро искат пак. Подражават си едно на друго.

# 1 341
LLBB-bubeto, като се събирате с други деца в парка, не се крийте, а отидете с тях в импровизираната "тоалетна". Моите дори да са чишкали скоро искат пак. Подражават си едно на друго.
И това пробвахме и единствената промяна е,че поне се съгласява да я държа,но ако пусне дори и една капка се започва едно пищене  ooooh! Надявам се с времето да се престраши.Все пак благодаря ти за съвета  Hug

# 1 342
  • София

bubeto , извинявай за непоискания съвет и мнение, но така като те чета, смятам, че детето ти не е готово за махане на памперса Confused След като я е страх и плаче, защо й причиняваш този стрес, а и на себе си също? Пробвай през известно време, 2 седмици примерно, за да проверяваш как е настроена към гърнето. Не мисля, че от ежедневните настоятелни опити отказването от памперса ще стане по-бързо, отколкото ако оставиш нещата да се развият по естествен път....След като не иска да пишка навън и плаче, по-добре й сложи едни памперс-гащички, вместо да се стиска и после да се напишква и мокри  Peace

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 18:21 от Цецето

# 1 343
Цеце, бъркаш се нещо Wink

# 1 344

Вера, извинявай за непоискания съвет и мнение, но така като те чета, смятам, че детето ти не е готово за махане на памперса Confused След като я е страх и плаче, защо й причиняваш този стрес, а и на себе си също? Пробвай през известно време, 2 седмици примерно, за да проверяваш как е настроена към гърнето. Не мисля, че от ежедневните настоятелни опити отказването от памперса ще стане по-бързо, отколкото ако оставиш нещата да се развият по естествен път....След като не иска да пишка навън и плаче, по-добре й сложи едни памперс-гащички, вместо да се стиска и после да се напишква и мокри  Peace
Мисля,че това се отнасяше за нас  Laughing
Аз не я карам насила в никакъв случай.Тя сама си иска да е без памперс,казва  си  дори когато и е сложен.Проблема е ,че в момента в който започне да върши някаква работа започва да плаче и да се дърпа.Първо беше само с акането,сега и с пишкането е така.Но пък в къщи все по-често се престрашава,което според мен значи ,че всичко с времето си.

# 1 345
LLBB-bubeto , аз бих я окуражвала с думите, че всички пишкат. Така като пишка няма да е мокра и да й са мокри гащичките. Че ето, вече е голяма и ще се научи.
Мисля, че сте на прав път, само време трябва и повече търпение и такт от твоя страна.

# 1 346
  • София
Ох, моята беше така миналата година, хем и варицела имаше и беше наложително да сме без памперс, че от запарването пъпките ставаха като гроздове. Но детето ревеше като се напишкаше. Ами като мина варицелата и се отказах - сложих пампата и тази година пробвах отново. Само споделям, не давам съвети  Peace

# 1 347
Благодаря ти *vera .
В общи линии и ние това правим.Окуражаваме и поошряваме ,когато се справи,а когато не успее просто обясняваме как не е страшно,колко е хубаво,когато си сух и чист и т.н.Винаги и казвам,че следващият път съм сигурна,че ще се справи и тя започва да се перчи.Започва да казва ,че е кака и "показва" какво правят каките в гърнето и така до следващия път.Дали не греша тук?

# 1 348
А кога успява и кога не - тоест винаги ти казва когато й се пишка или само понякога или ти я слагаш на гърнето перманентно и така успявате  Thinking

# 1 349
  • София
bubeto. vera, коригирах си поста  Peace

Общи условия

Активация на акаунт