приучване към гърне

• 90 104
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 350
LLBB-bubeto, не мисля че грешиш като я надъхваш. Особено щом детето ти добива самочувствие. Мъничка е още и не винаги съумява да се контролира съзнателно. Така, че спокойно напред Grinning.
Ние на морето имахме три напикани чаршафа от двамата. И то в една и съща нощ и станах малко разногледа докато ги оправя, ама все едно нищо не се е случило. Те си спят децата, промяна на климата, летен вирус и тях ги пипна - нормално е.
В къщи са ок - нямат "фал" дори при нощния сън и съм много щастлива.

# 1 351
*vera ,браво на твоите дечица.Пък фалове според мен е нормално да има от време на време.
viliko ,винаги си казва,но пуска малко и започва да стиска.Така по няколко пъти  и накрая или се изпуска някъде или в гърнето.Според настроението  ooooh! Аз на гърнето не я слагам,защото тя не дава.Сваляме гащите,когато каже  и сама сяда  Tired Имаме и седалка за тоалетната,там е същото.Проблема май е психологически при нея,знам ли и аз вече?!Оставих я няколко дни с памперс гащи да прави каквото тя реши.Идва при мен и пак си казва,не иска да пишка и ака в тях,но не става и не става...

# 1 352
  • София
А как стои въпроса с изпишкването по време на разходка в по-студено време?
Дори сега, когато температурите са все още човешки ми се вижда ужасно да смъкнеш панталона от затоплените крачета и да ги изложиш на студа, да не говорим за по-късната есен и зима...(който е пишкал на село във външна тоалетна през зимата знае за какво говоря)..

# 1 353
Е, по-големите деца вече не пишкат така често все пак. То не случайно това с отказване на памперсите става най-лесно лятото.
LLBB-bubeto - от кога стана така всъщност? Откакто се опитваш да махаш памперса ли  Tired

# 1 354
viliko да от самото начало.Но не съм решила аз да го махна.Просто тя милата не го иска.Сама започна да си казва "ако" и да го сваля ,когато и се пишка.Така реших,че явно е дошъл момента ,но.. ooooh! 

# 1 355
  • София
Хайде и аз да се разпиша с напредък.
Кати разлюби сифона в банята, върху който пишкаше, и сама започна да си сяда на гърнето, откакто й казах, че смятам да го дам на нейната приятелка Маги  Mr. Green
До тук добре, но... С акането е голям проблем. Всеки път, когато й даде зор, тича и иска да й сложа памперс. После сама го сваля, не търпи да й е гадно на дупето. Не иска и да чуе да се изака в гърнето. Номерът с подаряването на гърнето на друго детенце този път не минава  Wink Какво да правя? Просто да я чакам търпеливо или има някаква хватка. Моля, споделете някакви идеи или опит!

# 1 356
tonkabonka, синът мина през този период за около половин месец (сега сме на 2г и 3 месеца), отучваме се от памперса вече 3 месеца. Не знам как стана, но в деня, в който започна да си сяда на гърнето при всяка нужда, беше без гащи... Mr. Green Да не чуе дяволът, но вече сме само нощем с памперс, сам се обслужва- взема си гърнето, сваля гащи, сяда, хвърля си го...Когато сме навън ми казва "ако" или "пико"...

# 1 357
  • София
Пумукъл, моето дете вече близо 3 седмици пишка в гърнето, дори когато й е възможно сама си сваля гащите и си сяда. После ходи да си хвърля творението в тоалетната и пуска водата. Но акито е толкова скъпоценно, че го прави само в памперс  Crazy Засега. Дано се престраши в скоро време да се изака в гърнето. Ясно е, че насила няма да стане. Просто подхвърлям мимоходом разни реплики относно акането в гърнето, пък да видим кога ще дадат резултат.

# 1 358
Моето дете от 2 седмици някъде е със свален нощен памперс, но за последни 3 вечери 2 пъти се събужда опикашкана.  Sad Нито през нощта съм я чула, ако е искала да ходим до тоалетната, защото стаите са ни врата до врата и няма как да не чуя. Тази вечер пак ще я пробвам да си спи без пампа, но ако и утре е напикано, не знам какво да правя. Случвало ли ви се е? Може би не е била готова за махане на нощния памп? newsm78
През деня - никакви инциденти, много-много рядко, вече почти никакви, всичко си прави в тоалетната, разходки също - никакви инциденти.  Rolling Eyes

# 1 359
Лурдес,моичкия имаше периоди по седмица-две без фалове и изведнъж 2-3 сутрини напишкан.Случи се по време и след пътуване,един път от настинка,и един път без видима причина.Ако искаш дай и малко повече време да разбереш дали е било инцидентно.
Стискам ви палци да нямате повече фалове  Hug

# 1 360
Пумукъл, моето дете вече близо 3 седмици пишка в гърнето, дори когато й е възможно сама си сваля гащите и си сяда. После ходи да си хвърля творението в тоалетната и пуска водата. Но акито е толкова скъпоценно, че го прави само в памперс  Crazy Засега. Дано се престраши в скоро време да се изака в гърнето. Ясно е, че насила няма да стане. Просто подхвърлям мимоходом разни реплики относно акането в гърнето, пък да видим кога ще дадат резултат.
И синът беше така- първо сядаше само при пишкане на гърнето, а акото... в гащите, мия го и му обяснявам къде трябва да ходи...Един ден го накарах да си изпере гащите (след като вече аз ги бях изпрала), следобяд се изака пак..., за да пере  Laughing

# 1 361
...Един ден го накарах да си изпере гащите (след като вече аз ги бях изпрала), следобяд се изака пак..., за да пере  Laughing
  ooooh! Joy Joy hahaha
 Извинявайте за спама ,ама не се стърпях  Embarassed

# 1 362
Аз като си познавам детето предвиждах такъв резултат (писала съм напред в темата)  Wink
Та случаят, който споделих беше само експеримент, който ми доказа, че съм права  Laughing

# 1 363
Мария,  Hug ами сложих я и тази вечер с гащи, пък добре подплатих матрака с непромокаеми предпазители или там както им се казва.  Twisted Evil Таткото беше готов с памперса, но го спрях, мисля, че трябва да продължа да упорствам, но ако до края на седмицата още 2 пъти се случи, тогава ще видя как да процедирам. Thinking

Пумукъл,  Laughing

# 1 364
Лурдес, а като стане студено ли е там, където е мокро?
Възможно е да се  начишала на разбуждане сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт