приучване към гърне

• 90 146
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 480
При нас никога почти не беше сядал на гърне, но нито веднъж не се наака в гащите, не зная защо. Най-вероятно защото го направихме в период, когато достатъчно добре съзнаваше нуждите си и можеше вече да ги контролира.

# 481
То и аз като я сложих за първи път на гърнето, почти веднага се изака в него, явно неосъзнато, но без никакви проблеми, все едно цял живот само на гърне беше акала, обаче беше само един път. От тогава насам /1 месец вече/ не ще на гърнето  Sad. А с пишкането никакви проблеми, казва си, взима си гърнето, събувам я, сяда и пиша, после даже ходим двете да хвърлим "нята" в голямото "гъне" и е доволна от себе си. Ама с това ако не знам защо така  Thinking.

# 482
  • Бургас
Досега да е акала два пъти в гърнето и то след като е започнала в памперса - беше и много интересно да си гледа "произведението" в гърнето, но след това реши, че няма да върши голямата работа там.
Акането за някои деца е доста съкровен момент, Марина не дава да я пипна докато го прави. Надявам се скоро да съзрее и да поиска да го "сподели" с гърнето.  Simple Smile Аз самата, по думите на майка ми, късно съм започнала да ползвам гърнето по предназначение. Но и тя не ме е слагала от рано, въпреки честото пране на пелени и гащи - имала е доста модерни за времето си възгледи по въпроса. Ще се научат децата, едни по-рано, други - по-късно.

# 483
Здравейте мами,

моля да ме посъветвате как да процедирам с махането на пампите. Ето малко инфо за нас - моята сладуранка е на 2.8м., и винаги ми казва като почва да ака, а напоследък и преди да почне да пишка в пампата. Опитвам с гърнето от лятото, в началото не искаше въобще да го види и реших да изчакам. Сега сяда, но се стиска, и не иска да пишка вътре. По едно време бях махнала пампата, но тя се стиска и не пишка по 6 часа, казва че иска в пампата. Другото, което е притеснително за мен е че ака права, пак в пампата. Т.е. тя осъзнава акта на пишкане/акане, но не го прави в гърнето. Как да процедирам, да махна отведнъж памперса или постепенно, как да я накарам да се отпусне и да пишка в гърнето и респективно да ака седнала на гърнето? Моля да ме посъветвате. Аз малко се тревожа, че сме закъснели, но беше много студено и изчаквах. Говоря й много, тя самата много говори, т.е. нямаме проблем с комуникацията. Благодаря!

# 484
Синът ми също не седи на гърнето издържам го над него. Страх го е, че може да пропадне и когато е сядал, винаги се подпира с ръцете, с две думи клечи над гърнето.

# 485
Опитвали ли сте на тоалетната чиния направо - има удобни и меки детски седалчици? Ние не сме ползвали гърне, направо на тоалетната и то без детска дъска.

# 486
  • На дивана, под юргана
Синът ми също не седи на гърнето издържам го над него. Страх го е, че може да пропадне и когато е сядал, винаги се подпира с ръцете, с две думи клечи над гърнето.

Това може да ви е полезно и сега, и за по-напред.

# 487
Имаме и дъска, но го е страх да не падне в дупката. С дрехи седи без проблем, но по голо дупе го е страх и е под напрежение, седалката има дръжки отстрани и се набира на тях.

Аз го свикнах така, защото е със запек и така по-лесно се изхожда. А иначе памперса съм го махнала на 1г.3м.

# 488
моля да ме посъветвате как да процедирам с махането на пампите. Ето малко инфо за нас - моята сладуранка е на 2.8м., и винаги ми казва като почва да ака, а напоследък и преди да почне да пишка в пампата....
Изчакай спокойно още малко!
Ще видиш, че сама ще започне да си иска на гърне или тоалетната!

# 489
Имаме и дъска, но го е страх да не падне в дупката. С дрехи седи без проблем, но по голо дупе го е страх и е под напрежение, седалката има дръжки отстрани и се набира на тях.

Аз го свикнах така, защото е със запек и така по-лесно се изхожда. А иначе памперса съм го махнала на 1г.3м.
Оф, малко да се посмеете - в спалнята на нашите като бях дете имаше залепен един календар на страхотна мацка, ама по бельо и една космата маймунеста ръка се подава от тоалетната чиния и й дърпа гащетата, докато тя се къпе. Е, ако щете вярвайте -никога няма да го забравя това и до какво доведе - години наред преди да отида до тоалетната - поглеждах какво има в тоалетната чиния  ooooh!
И за успокоение на всички да припомня - нали знаете, че няма голям човек с памперси - спокойно  Peace

# 490
Аз пък още помня ръбовете на бялото метално гърне, което си беше чисто куку ...Явно доста съм си поседявала  Joy

# 491
Опитвали ли сте на тоалетната чиния направо - има удобни и меки детски седалчици? Ние не сме ползвали гърне, направо на тоалетната и то без детска дъска.

viliko, кога стана това, на каква възраст?
Моята дъщеря не иска да сяда на гърнето и дори го прибрах вече. Но имаме детска седалка и голям интерес към нея напоследък, може да седи там с часове и да си клати краката. Веднъж се изпишка, но според мен случайно. Също така вечер преди баня се научи да пишка клекнала над сифона в банята. Определено няма да ползваме гърне, направо на тоалетната чиния ще стане работата.
Но как да я стимулирам? Thinking  При вас как се получи, и то без детска дъска ?

# 492
Ами аз съм писала, че не съм привърженик на стоенето на гърне с часове на деца по годинка-две. Та в тая насока махнахме памперса на морето. Пишна няколко пъти и започна да си казва. С акането - никога не се изпусна в гащите. От първия път дойде и ми каза - ми има ако мамо. И понеже нямахме в хотела подобни глезотии - сложиш го на седалката и го държах просто да не политне назад. Така до ден днешен.

# 493
На каква възраст беше?

# 494
На 3 и няколко дена.

Общи условия

Активация на акаунт