приучване към гърне

• 90 107
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 495
А какво правите, ако детето иска да седи на гърне с часове #CrazyНищо не прави, седи си с кеф.Като кажа да става вече и казва, че иска да ака или пишка.Оставям я още 5 мин. - нищо, по някое време решава, че иска да си вземе играчка или да се разходи и като тръгна да я обувам, пак казва, че й се ака и пак се връща на гърнето.Може да седи с часове - снощи казахме, че на гърнето му се спи, че да излезе най-накрая от банята, и то не без мрънкане.Иначе си прави всичко в памперса, ама като се присети за гърнето, няма отлепяне.Какво да правя?Още е студено, иначе на мига я оставям по гащички. Hug

# 496
  • Стара Загора
И двете ми деца свалиха памперса зимата. Какво ви пречи това, че е студено и без това веднага се преобуват със сухи дрехи като се намокрят.
 Повече ще е  прането, но по- добре така щом е показало готовност детенцето.

# 497
Е, именно де - прането - да ти опика килима, одеалата, матрака и тн зимата си е отврат. Пък и като махнеш памперса - е много по-лесно да е само по гащета детето. Между другото памперса, особено пълен такъв - почва да ги дразни децата в жегите, което си е фактор.

# 498
Е, именно де - прането - да ти опика килима, одеалата, матрака и тн зимата си е отврат. Пък и като махнеш памперса - е много по-лесно да е само по гащета детето. Между другото памперса, особено пълен такъв - почва да ги дразни децата в жегите, което си е фактор.

Именно.  Peace И аз на това разчитам. Затова повечето родители се опитват да отучат децата от памперса именно през лятото.

# 499
Моят понякога не дава да му свалям дрехити и памперса, и си сяда с тях на гърнето, после става да види какво е паднало и защо не пее кукуто, въпреки че е свършил работата  Joy

# 500
Моят понякога не дава да му свалям дрехити и памперса, и си сяда с тях на гърнето, после става да види какво е паднало и защо не пее кукуто, въпреки че е свършил работата  Joy
Joy
Ми обясни му, че за да пее - си трябва голо дупе  Peace

# 501
Здравейте, Влади е на 1 годинка и няколко дни. Не иска и да чуе за гърне. Реве от него и като мине покрай него го съска. Вече едва се побира в последен номер памперси. Как да постъпя?

# 502
Рано му е.
Аз имам нов въпрос, моят го уча тепърва да пишка прав, проблемът е че не знам коя от двете работи ще свърши  Laughing

# 503
Май това е темата, където да си задам въпроса. Wink
Моят син е почти научен, но имам проблем с акането.
И то какъв???
Като седне на гърнето, пишката му опира в стената/на гърнето/ и той веднага става от него.
Въпросът ми е, има ли по-големи/по-широки/ гърнета от стандартните и откъде мога да закупя?

П.П. Имаме и седалка за тоалетната чиния, но на този етап не иска да я ползва. Crazy

# 504
Здравейте, Влади е на 1 годинка и няколко дни. Не иска и да чуе за гърне. Реве от него и като мине покрай него го съска. Вече едва се побира в последен номер памперси. Как да постъпя?

И според мен му е рано.
Не знам каква марка памперси ползвате. Ако са на Pampers, как така последния 6-ти номер са му малки, толкова ли е едър на 1 г.?  Shocked Смени марката памперси с друга, която има по-голям размер. Друго не се сещам да те посъветвам.
Също може да го запознаеш с тоалетната чиния, детска седалка и прочие, но мисля, че и за това е малък.  

Рано му е.
Аз имам нов въпрос, моят го уча тепърва да пишка прав, проблемът е че не знам коя от двете работи ще свърши  Laughing

Е, наблюдавай го! Все ще разбереш, ако тръгне да ака и ще го сложиш да седне на тоалетната седалка. Peace

И аз имам въпрос. Моята дъщеря наскоро се запозна с тоалетната чиния и все още й е интересно да седи там и да си клати краката без да върши нищо. Аз я слагам там, когато ми каже, че има пишо (за акото не казва). Обаче детегледачката ни я слага на гърнето и днес гордо ми се похвали, че детето се изпишкало в гърнето (според мен случайно). Мисля си, че така объркваме детето къде да пишка, на тоалетната или в гърнето. Според вас как трябва да постъпя, да си унифицираме подхода с бавачката или да оставя нещата да се развиват по нейния начин, тя прекарва повече време с дъщеря ми и тя е много привързана към нея.  Thinking  

# 505
Май това е темата, където да си задам въпроса. Wink
Моят син е почти научен, но имам проблем с акането.
И то какъв???
Като седне на гърнето, пишката му опира в стената/на гърнето/ и той веднага става от него.
Въпросът ми е, има ли по-големи/по-широки/ гърнета от стандартните и откъде мога да закупя?

П.П. Имаме и седалка за тоалетната чиния, но на този етап не иска да я ползва. Crazy

Е ние вашето гърне не сме го виждали  Laughing
Нашето е на Бертони (пеещо)- по-голямо е от предишното.

Беборана, на Мамиа памперсите са по-големи от останалите, които съм ползвала.

# 506
Е ние вашето гърне не сме го виждали  Laughing
Права си. Joy
Ей го! Нашето е синьо.

# 507
Е сега е време да си премерим ...гърнетата.
Нашето също е синьо. По-широко е:

http://www.pakostnik.com/bg/pics/0291388072.jpg

# 508
Ами на Моплфикс 5-цата му е много малка. На Памперс за сега му е добре. Има и друго - ака когато си иска. Няма режим на акото, ака само предиобяд обаче. Слагала съм го на гърне и нашето е като това розовото, ами тя бубата му е отгоре. Едър е - 13 кг, 82 см.

# 509
Нашето е такова. По големичко ми се струва Thinking

Общи условия

Активация на акаунт