приучване към гърне

• 89 966
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 555
Преценявай всичко според детето, за да е то спокойно, а и ти. Ако трябва ползвай памперс при спане и излизане, докато детето е готово да казва и да се контролира. Ще го израстнете, за мен плавният преход е най-приятен и за двете страни. Възрастта ви не предполага да сте закъсняли с нещо, така че спокойно.

# 556
Искам да ви попитам, на каква възраст започнаха да си казват децата?
Моето си каза 1-2 пъти и спря. Когато я питам, тотално ме игнорира.

# 557
Ми моето отдавна си казва ... примерно година 2-3 месеца. Първоначално го научих да ми казва като пишка в памперса и той много се радваше. Ти я питай, дори и покажи ... аз толкова пъти пишкаш в гърнето за да му покажа какво да прави  Mr. Green Blush и сега като излизаме през 15-20 минути питам дали му се пика. А дори да не ти отговаря я слагай на гърнето, сложи някоя играчка и кажи, че пишка да види че така се прави. Също му казвах, че вече не е бебе и трябва като големите на тоалетната да върши нещата. Лъжи я нещо. И бонбонки съм давала като се изпишка, абе каквито номера се сетиш Mr. Green

# 558
Моето дете имаше страх от гърнето.
Плачеше когато го види.
Смених няколко за да прояви интерес, но не  ooooh!
Накрая една позната дойде на гости, както си играеха ме извикаха и той ми се похвали че пишкал в гърнето  Crossing Arms и проблема изчезна  Thinking

# 559
Според мен реакцията е чисто психологична и на теб нещо трябва да ти подскаже какъв е проблема. Щом като детето е казало няколко пъти, значи може. Хубавото е, че при децата всяко чудо за три дни. Аз толкова съм се шашкала от някои реакции, толкова "черни" моменти е имало, но всичко е отминавало в кратки срокове. Стигнах до извода да проявявам търпение и да чакам. Също да съм максимално търсеща да уловя психологическите спънки и да помогна точно там. 

# 560
  • В.Търново
Ще разкажа за моя опит с големият ми син.Започнах да го слагам на гърне,кагато се научи да стои сам стабилно седнал,значи към 9 м.Отначало не го свърташе и постоянно искаше да става.Не съм го насилвала да стои ,докато не се изпишка.Постоява 10 мин. като го залъгвам с играчка и постоянно виках пиш-пиш-пиш.Устата ме заболяваше.Като го усещах ,че започва да се надува за голяма работа бързо го събувах и на гърнето.След всяка свършена работа виках Бравооооо и плясках с ръце и и той след мен също пляскаше и беше щастлив.Така всеки Божи ден.Денем вкъщи към годинката го оставях без памперс,че като се напишка и да му мокренее и да види,че не е приятно така на дупето.На 1г. и 4 мес. изведнъж ми каза пиш и се хвана отпред.Бързо се затичах за гърнето и го сложих там ,работата беше свършена по предназначението HugМалко след това започна и за акото да обажда.Е,изпускал се е понякога,но когато тръгна на ясла на 2г. и 3 мес. ходеше изцяло на гърне.Изпишвала съм го и нощем,долу горе в един час,за да свикне да стиска през нощта.
Трябва постоянство и да не показваме раздразнение от чакането,когато детето е на гърнето и нищо да не се получава,защото така то ще види,че се дразним,когато то е там и няма да иска въобще да обажда. Peace

# 561
Преценявай всичко според детето, за да е то спокойно, а и ти. Ако трябва ползвай памперс при спане и излизане, докато детето е готово да казва и да се контролира. Ще го израстнете, за мен плавният преход е най-приятен и за двете страни. Възрастта ви не предполага да сте закъсняли с нещо, така че спокойно.

Абсолютно, много е вярно това.  Peace

И ние така действаме и имаме положителни резултати, а дъщеря ми е с гащи у дома само от 5-6 дни насам.
Свикна с гащите веднага и вече се противи на памперса, но го слагаме за спане и навън. През 15-20 минути я питам, тя обикновено отрича, предпочита сама да отиде при гърнето и сама да си свали гащите.  Simple Smile От 2 дни не се е изпускала в гащите, а когато това се случваше, й беше много кофти, подскачаше на място, започваше да хленчи и бързаше да си свали мокрите гащи, а след това тичаше в банята да я измия.  Laughing   
Вчера акане, а днес пишкане по нейна инициатива, днес дори го направила сама в нейната стая и ми донесе гърнето да покаже пишото, а после настоя сама да го изхвърли в тоалетната.  Simple Smile Въобще е на вълна да проявява самостоятелност във всичко.
Много я хвалим след такива прояви,викаме "браво" (и тя повтаря) и пляскаме с ръце, това й харесва.

~ Dannie ~, аз моята я научих най-напред, още преди гърнето, да пишка клекнала на сифона в банята вечер преди къпане. Сега като излизаме навън и ако се сети, че й се пишка, се хваща за памперса и казва. Завеждам я до някой храст, дърво или тоалетна, ако има наблизо, сваляме памперса и кляка. Друг е въпросът, че обикновено докато стигнем до клякането, тя вече се е изпишкала в памперса, но и това ще го отработим. Не бързаме за никъде, имаме време бол.  Simple Smile

# 562
Момичета, благодаря за отговорите  Hug

# 563
  • Бургас
Аз да се похваля, че моята дъщеричка вече си казва и е с гащи през цялото време. Махнах и дневния и нощния памперс от раз - пробвах няколко пъти, но не беше готова. При последния опит започна да си казва първо за пишкането, но предпочиташе да ака в гащите. Вече и това прави в гърнето. При нас стана много леко, без напикани килими и чаршафи. Просто детето съзря и започна само да си казва. На 2 години и 10 месеца е.

# 564
не можах да изчета цялата тема, но утре ще продължа.
Дднес купих гърне и от утре мисля да слагам малката когато усетя като се напъва.Иска се голямо търпение за да се достигне крайния резуллтат  Hug

# 565
За следобедния сън какво ползвате?
Аз си мисля за памперс чаршафчета, но не знам какъв размер ще е най-удачен? Може би 60*60. От къде купувате, защото на мен ще са ми необходими повече като количество?
Преди съм взимала от аптеки на бройка, но ми се струват скъпи и е неудобно често да ходя до аптека.

Протекторите за матрак запарват ли? Попиват ли от при напикаване?

# 566
памперс чаршафчета..........      на мен ще са ми необходими повече като количество?

Щом ще ти трябват толкова много, не сте ли още за памперс? Обикновено когато детето е узряло за сваляне на памперса има една две "издънки" докато свикне, (които могат да се уловят според мен най-добре с протектор на матрака, няма излишни пари, за нещо, което ще се хвърли, няма шумолене и набиране или изместване на чаршафчета за еднократна употреба)   и се научава детето.

# 567
Дднес купих гърне и от утре мисля да слагам малката когато усетя като се напъва.Иска се голямо търпение за да се достигне крайния резуллтат  Hug

Венера, детето ти е страшно малко за приучване към гърне, според мен. Прочети и странична информация от специалисти, не само опита на майките в темата. Не се препоръчва да се приучва дете под година- година и половина. Според специалистите това оказва психологическа травма и води, в някои случаи, до напикаване в една по-зряла възраст. Съветвам те, преди да започнеш да прочетеш в някоя книжка първо.

# 568
И защо чак сега???  ooooh!

# 569
памперс чаршафчета..........      на мен ще са ми необходими повече като количество?

Щом ще ти трябват толкова много, не сте ли още за памперс? Обикновено когато детето е узряло за сваляне на памперса има една две "издънки" докато свикне, (които могат да се уловят според мен най-добре с протектор на матрака, няма излишни пари, за нещо, което ще се хвърли, няма шумолене и набиране или изместване на чаршафчета за еднократна употреба)   и се научава детето.

Количеството е продиктувано от това, че близнаците ги уча едновременно да сваляме памперса. За сега имаме успех с младежа и частичен с девойката. Издънките идват от залисването и от това, че докато разсабуя единия или го оправям, другият свършва "работата".
През нощта пампите са им почти сухи, както и по време на следобедния сън, но при разсънването е зора и при нас е въпрос на бързина за реагиране. Та все ще има  нужда от тези пеленки, както и да го мисля. Вие от къде купувате?

Общи условия

Активация на акаунт