приучване към гърне

• 89 979
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 540
Биляна,  съгласна с теб, но не мисля че на 6-7 месеца е чак толкова късно. Едното ми дете седеше на гърне от 3 месечно като го придържах, а другото от 6- тия месец. Много лесно махнах памперса и не съм имала проблеми с това, нито пък някаква съпротива от тяхна страна.

# 541
Затова най-подходящата възраст за приучване към гърнето е 6 -7 месец когато почти всички деца могат да сядат сами.

Грешиш, започва се приучаването от новородено.То не може да сяда, но ще го натиснеш малко да се сгъне и готово!На 6-7 месеца е вече старо за възприемане на каквато и да е подобна информация.Мани ги тези лекари които съветват да се започне приучаването от 2г. възраст.Много разбират те от отделителна система. Whistling

Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha   Дааа, над едно легенче и готово.  И след има няма месец ще си казва, че му се пишка.

Инера, много зависи от детето. А и се надявам сега да нямаш проблеми като нощно напикаване и т.н.  Peace

# 542
На три месеца седи с придържане  newsm78 Евала направо , бебето ми е на 2 и 5 дни и хич не го виждам как ще седне на три , пък дори и с придър жане  Embarassed.

# 543
Ей, чакай малко, може би не съм се изразила много точно. След като го накърмя го слагах на гърнето за 2 минути докато се изходи и веднага го вдигах и слагах памперса. Той акаше веднага след всяко кърмене.

# 544
  • Бургас
и при двете ми деца не съм имала трудности с гърнето. почнах да ги слагам когато бяха на около 6-7 месеца. баткото беше на 1 година и махнахме памперса нацяло. докато при малкия малко по-късно се случи на година и половина беше,когато забравихме за памперсите, защото за него се грижеше и детегледачка,която не й се занимаваше много-много с гърнета
но и при двамата пишкането по време на сън беше спряло много от рано, може би и това има значение. друго за което се сещам е че вкъщи ги държах по гащички, за да усещат че нещо не им е наред, че им е мокро и т.н.
успех на всички с гърнетата Peace

# 545
. почнах да ги слагам когато бяха на около 6-7 месеца. баткото беше на 1 година и махнахме памперса нацяло. докато при малкия малко по-късно се случи на година и половина беше,когато забравихме за памперсите

Как имате нерви да се занимавате толкова дълго със слагането на гърне? Направо се възхищавам на упоритостта на майки, които 6-11 месеца не се отказват да учат децата на гърне.
Аз опитах 5-10 пъти преди годинка, видях, че нищо не става и после на две години и 5-6месеца махнахме памперса много бързо. Абсурд да ми бяха издържали нервите са я слагам половин година, докато разбере какво да прави с гърнето Crazy

# 546
. почнах да ги слагам когато бяха на около 6-7 месеца. баткото беше на 1 година и махнахме памперса нацяло. докато при малкия малко по-късно се случи на година и половина беше,когато забравихме за памперсите

Как имате нерви да се занимавате толкова дълго със слагането на гърне? Направо се възхищавам на упоритостта на майки, които 6-11 месеца не се отказват да учат децата на гърне.
Аз опитах 5-10 пъти преди годинка, видях, че нищо не става и после на две години и 5-6месеца махнахме памперса много бързо. Абсурд да ми бяха издържали нервите са я слагам половин година, докато разбере какво да прави с гърнето Crazy
Аз не издържах  Mr. Green
От 7 месец до към година и 2 месеца го слагах, но после го подкарах през просото. Но пък сега (1 година и 11 месеца) дори все още с памперса някой път си казва " ако, ако", "пико", "кукуто", опитва се да си сваля панталоните и памперса или отива да си вземе гърнето и си сяда.

# 547
Точно за 1 ден започна да ака и пишка в памперрс, след като в продължение на 7 месеца го правеше на гърнето. Вероятно от смяната на обстановката - отидохме на гости.  ooooh!
Сега чакам да свикне наново с мисълта, но вече става директно от гърнето. Може да пробвам върху нашата тоалетна чиния.
Та момичета не мисля, че винаги можем да влияем на децата, понякога те имат желания и мнение различни от нашето.

# 548
Точно за 1 ден започна да ака и пишка в памперрс, след като в продължение на 7 месеца го правеше на гърнето. Вероятно от смяната на обстановката - отидохме на гости.  ooooh!
Сега чакам да свикне наново с мисълта, но вече става директно от гърнето. Може да пробвам върху нашата тоалетна чиния.
Та момичета не мисля, че винаги можем да влияем на децата, понякога те имат желания и мнение различни от нашето.
Не искам да те плаша,но обикновенно на тази възраст следва един дълъг период,в който няма да иска даже да се доближи до гърнето.Дано при теб не е така  Peace
При мен се случи нещо подобно,когато беше на 1г и 1м и след това седна пак на гърнето на 1г и 11м

# 549
Сега да отбележа и аз нашия напредък,ма като слушам някой амбициозни майчета...то направо сме за срам... Laughing
От три дни е през деня само по гащи...много задържа...но не си казва...е аз я слагам...през два часа...а може и повече.За голямата работа си казва отдавна.Сега ми дойде музата да пробвам отново...след отказа преди известно време.Та ходим си с гащи ,не се напикаваме...но сложа ли памперс...веднага си пика в него ...без проблем.Сега явно трябва да се прежаля и да ги прибера тези памперси...да се направя че ги няма...пък да видим...каквото сабя покаже.Ма умничко излезе...ма то нали си е мое... Laughing

# 550
  • Варна
И аз да ви следя,че ми е болна темата. Blush

# 551
Аз лично памперса го махнах за две седмици труд, но вече беше на годинка и половина и разбираше за какво иде реч.  Вече го слагам и да спи следобед без памперс и не се напишква. Също на вън излизаме без памперс, стига да е за игра, ако тръгнем по пазари и тн с памперс, защото не навсякъде може да се пишка. Общо взето не трябва да се паникьосвате от това, че ще махате памперс. Първите пъти като се пробвах в главата ми беше само "Леле сега ще опикае всичко, ужас, трябва непрекъснато да го гоня. Трябва да купя преходни гащи, да слагам памуче бла бла" и така се стресирах повече и от детето  Laughing Накрая купих 10 чифта гащи и си казах, че ще чиста пикано ама ще го науча. И чистих 2-3 пъти Laughing

# 552
Малката е две годинки точно и да кажа за нашето махане на памперса, което май е някъде по средата. ooooh! Тя ходи на ясла през седмицата, което затрудвява явно нещата, но аз се опитвам. Значи голямата работа от много време си казва и си ходи или в гърнето или на дъската на тоалетната. Обаче е като някаква игра, само иска да се бърше, гледа има ли ако, по 3-4 пъти по 10-15 минути киснем в банята като си е вкъщи, за да свърши работата накрая за 1 минута. Whistling
За пишкането - засега обяснявам, ама май няма голям ефект. Днеска я оставих без памперс, че не искаше нещо и първия път си каза, че има пиш, защото сама отиде да седне на гърнето. Но после само след 5 минути си намокри анцука и беше много учудена какво е станало. Laughing

Ще ви следя, че това лято живот и здраве мисля да кажем чао на памперса, поне дневния. ooooh!

# 553
  • ВАРНА
И моето момче още си е с памперс. Когато го сложим на гърне, почти на 100%  пиша в него. Проблема е, че не си казва.

# 554
Да се разпиша и аз при вас. Дъщеря ми е на 1г и 8 мес. От вчера след обяд пишка и ака в гърнето, но днес след обедния сън все едно не е същото момиченце. Беше се напишкала в леглото, докато спи на обяд, пеоблякох я, и се изпишка пак в гащите, после започна да ака и да става от гърнето в същото време. Гоних я по стаите с гърнето... После реших че е свършила работите и излезнахме за малко до люлките и там стана една.... ако в гащите, пиш точно когато се прибрахме...Вечерта вкъщи пишка в гърнето.
Искам да попитам махналите памперса, как процедирате навън или на места с тоалетни? Носите ли гърне с вас?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт