приучване към гърне

• 89 997
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте всички мами,дайте ми идея как да махна памперса на 2г9м. момченце.
От 1седмица се изчишкваме през половин час,един път пика ,друг път не дава гащите да му сваля, слагам му парче за да мога да го чишкам,само по  гащи и го оставям мокър,удрям го по дупето,казвам му че му се сърдя и т.н. но няма ефект. В чудо съм се видяла, имам чувството че няма да се научи.

# 526
  • ул. "Мечтание"
Ами може би когато спреш да го удряш и да му казваш, че му се сърдиш нещата ще се пооправят. Детето не е виновно, че не може да се стиска, а така като му се караш скоро може и да не започне да си казва.

Едниствено ви трябват време и търпение (и много гащи, за да имаш да сменяш).

# 527
в никакав случаи не го наказвай!
моя син е на 2.5 год и едва един път на ден сяда на гърнето.също много се ядосваме но трябва сам да осъзнае какво да прави.
той си иска книшка да гледа, а като направи нещо в гърнето пада голяма хвалба. така забеляахме че напредва и се радва много.
съвременните педагоъи казват че всяко дете узрява по различно време.
сега идва лято и е идеален период!!!   успех! newsm10

# 528
удрям го по дупето,казвам му че му се сърдя и т.н. но няма ефект.
Защо по дяволите правиш това?!

На тази възраст би трябвало да е прекалерно голям за учене. Просто му казваш кое къде се прави и толкова. Сигурно ще му отнеме време да свикне, защото три години си е мислил, е тези неща се правят в памперса и е свикнал с идеята.

# 529
Ти го правиш по-трудно, отколкото е. Като го удряш, го травмираш и правиш цялата работа неприятна за него. Пък на тази възраст изобщо не е късно за учене, съвсем си е навреме, поне според някои западни школи. Аз съм купила гърне отдавна, игарем на него, сяда, става, разглежда го, изучава го, първо го беше страх, сега му е мерак да се прави на голям. Лятото като е топло ще го оставя по голо дупе и той вече знае, че трябва да ми каже като му се ходи. Това всичко с показване и говорене. Изобщо не е 100% готов, но лека-полека си върви натам без напъни и излишни демонстрации на надмощие. Аз война в името на едно гърне няма да водя.

# 530
Не го удряй и не му се сърди,ще го травмираш. Пробвай да играете: да пишка в  бутилка,кутийка или каквото и да е,за да му стане интересно и забавно.Моя син много обичаше да пишка  в каросерията на едно камионче и аз после ръкопляскам ,прегръщам го, казвам му че вече е голям и много бравоооооо.На вън го карай да напишква камъче ,дръвче и.т.н. На по късен етап го питай иска ли да се изпишка като Тате ,прав на тоал.чиния.На децата им тябва време да се научат да контролират пикочния си мехур и "акото" също. У спех

# 531
Въоръжи се с много търпение и резервни гащи.Моя малчо след първия успех на гърнето получи толкова  браааааво и уверения,че вече е голямо момче и т.н. и се почуства много горд.Отне му още няколко дена да показва по някакъв начин,че иска на гърнето.Нищо лично,но твоя начин едва ли ще има голям успех

# 532
Една съфорумка ме светна, че отделителната система на децата узрява напълно до към петата година на мое питане как да махна нощния памперс преди година. И заради това я оставих за това лято. Но я оставих сама да узрее за идеята, когато беше на година и половина пишкаше по скоро по принуда, от моя страна, отколкото с ясното съзнание какво прави. След като навърши две години започна сама да си сяда, да се усеща и т.н. Сега остана само нощния памперс, но никога не съм я карала насила, като видя една седмица, че няма резултат, оставям за по-нататък, ми може някой майки и на година да са махнали памперса, но моето дете не беше узряло. Всяко различно. В никакъв случай не се нервирай и не си го изкарвай на детето. То какво е виновно? Ще се научи, няма да пикае все в гащите или където свари.  Peace Ако не искаш да ти се напикава до първи клас не го удряй и т.н. само го стресираш, имам пресен пример с брат си.   Naughty  А и не мисля, че на тези години е чак толкова голям за учене, както са ти казали сега е момента, но бавно и полека.

# 533
  • Mediterraneo
Една съфорумка ме светна, че отделителната система на децата узрява напълно до към петата година...

Извинявай, но дотогава ако "не узре"  newsm78 На ДГ ходи ли, щото в нашата специално не ги искат с памперси.
Аз също смятам, че има момент, когато детето става готово за махането на памперсите. Но да се чака до над 3 години е недопустимо за мен .

# 534
  • UK/София
Една съфорумка ме светна, че отделителната система на децата узрява напълно до към петата година на мое питане как да махна нощния памперс преди година.

В Англия лекарите считат, че има проблем с нощното напикаване след като детето навърши 7г.Доста пикльовци се срещат до тази възраст.

Относно питането на авторката, също смятам, че пляскането на детето е огромна грешка! Naughty

# 535
Една съфорумка ме светна, че отделителната система на децата узрява напълно до към петата година...

Извинявай, но дотогава ако "не узре"  newsm78 На ДГ ходи ли, щото в нашата специално не ги искат с памперси.
Аз също смятам, че има момент, когато детето става готово за махането на памперсите. Но да се чака до над 3 години е недопустимо за мен .

Никой не говори за над три години, казах узрява напълно, което ще рече, че тогава вече може да стиска по цяла нощ...или поне се предполага. Мисълта ми беше, че не трябва да го тормози, защото той сам може да се усети. Имам пример с най-голямия пикльо, който по същия начин на тази възраст не искаше и не знаеше какво да прави. След шест месеца, без майка му излишно да се вторачва детето само започна да си казва. Пак казах, няма да остане с памперса до първи клас.

# 536
Здравейте всички мами,дайте ми идея как да махна памперса на 2г9м. момченце

Здравей. На първо място, не се опитвай ти да го "чишкаш", а го остави сам да прави това. После, свалиш ли веднъж памперса, повече не го слагай - при никакви обстоятелства /освен вечер, докато се изгради дневния навик/. Бъди търпелива и усмихната с детето си, защото не то е за бой и сърдене, а ти. Три години не си си направила труда да му разясниш кое как е, сега за седмица очакваш чудеса, че го и пляскаш  Rolling Eyes Също така накарай баща му да го води със себе си при всяко ходене до WC-то, тъй като личният пример върши добра работа дори и там.

# 537
Пък на тази възраст изобщо не е късно за учене
Зависи за учене на какво. Късно е да го учиш да си усеща физическите нужди, защото той отдавна се е научил сам да го прави. Това обаче налага да го научиш на навика да ги извършва на друго място, понеже е свикнал да го прави в памперса.

# 538
удрям го по дупето,казвам му че му се сърдя и т.н. но няма ефект.
Защо по дяволите правиш това?!

На тази възраст би трябвало да е прекалено голям за учене. Просто му казваш кое къде се прави и толкова. Сигурно ще му отнеме време да свикне, защото три години си е мислил, е тези неща се правят в памперса и е свикнал с идеята.
Peace
Представете си само какво си мисли малкото човече: " До вчера майка ми искаше да пишкам и да се изхождам в памперса, а от днес иска да го правя в гърнето !? " Детето се чувства толкова объркано от новите изисквания.  Затова най-подходящата възраст за приучване към гърнето е 6 -7 месец когато почти всички деца могат да сядат сами.

# 539
  • UK/София
Затова най-подходящата възраст за приучване към гърнето е 6 -7 месец когато почти всички деца могат да сядат сами.

Грешиш, започва се приучаването от новородено.То не може да сяда, но ще го натиснеш малко да се сгъне и готово!На 6-7 месеца е вече старо за възприемане на каквато и да е подобна информация.Мани ги тези лекари които съветват да се започне приучаването от 2г. възраст.Много разбират те от отделителна система. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт