приучване към гърне

• 89 809
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 735
Крейзи чик, никой тук не е отричал, че личният пример и говоренето ще навредят.
Въпреки че пак не разбирам бебе на 6м, което не може да сяда и да пълзи как ще го запознаваш с личните си нужди. Може само да му обясняваш какво е направило в памперса. А личния пример ми се струва по-подходящ за проходили/пълзящи деца, може би около година, които вече разбират доста повече.
Освен това не вярвам някой да запознава детето си едва на 2 години, че пишка и ака и че големите го правят в тоалетната. Това се изключва от само себе си, така че е излишно да се коментира.

# 736
  • София
Аз не мисля, че синът ми е готов за махане на памперса. Но той ака по едно и също време всеки ден и си мислех, че ще е по-хигиенично да я върши тази работа в гърнето.

Според мен няма лошо да знае, че като седне на гърнето, трябва да ака. Има достатъчно акъл, за да осъзнае връзката. И той го направи два пъти, следователно разбира.

А за пишкането, има време. Естествено, че няма да се научи да стиска на 1,4 г. Това вече е доста сложна асоциация.

Аз лично не мога да си обясня, какво толкова стресиращо има да седи на гърнето. Едиственото ми обяснение е, че му е студено и скучно (защото той по принцип мрази да стои на едно място).

# 737
Joy Съжалявам, но не съм в състояние да приема сериозно постове, които след пускане на опровержителни линкове, започват да звучат по този начин.  Laughing
И аз съжалявам, но "опровежрителните" ти линкове и дори постовете, въобще не ги прочетох  Embarassed понеже по никакъв начин не касаят казаното от мен. Странно как в темите-спорове за и против дългото кърмене, някой като изрази мнение колко е неприемливо да се кърмят децата до "осми клас", до "абитуриентския бал" или "докато се ожени", никога не са следвали дискусии по въпроса какво е осми клас, какво е абитуриентски бал и какво е сватба. Чудна работа  Rolling Eyes
Не мога да повярвам, че за такова елементарно нещо се разправяме толкова време  ooooh!

mom, виж това

autumnsphere, стресиращото е, ако го карат да седи, а то не иска. Също ако вместо да го учат, само го изпитват.
Виж мнението на mom по-назад. Нещата се получават добре, ако детето е мотивирано и се чувства гордо от успехите си. Ако переодично го "изпитват" и после му "пишат двойка", връщайки памперса с извода "все още не можеш", то максимално се демотивира и не е чудно, че започва да се инати.
Какъвто и метод да избереш, не карай детето да стои върху гърнето, особено ако не иска. Игнорирай и не коментирай по негативен начин неуспехите и поощрявай успехите.

# 738
подкрепям crazy chick и Ескарина. Синът ми на 6месеца започнах да го издържам над гърнето след всяко сваляне на памперса понякога пишкаше.
на 1 годинка го оставих по гащи, като го подканях да пишка през 30мин. почти не сме имали напикаване. Когато излизахме навън му слагах памперс гащи(за да не нося една чанта дрехи за преобличане) и винаги през 30мин го подканях за пишкане. На 1г.3м. не можеше да говори, но ми показваше, че му се пишка и след време започна да казва "аъ,аъ,аъ" когато има някаква нужда. И сега не сяда на гърнето или го издържам над него или сяда на тоалетната чиния.

# 739
Но това е прекрасно, през 30 минути го подканяш, а навън с памперси  Joy

# 740
ДА и навън го подканях и си пишкаше. И е факт, че синът ми на 1г.3м. си казваше.

Но, не приемам, че щом детето не иска да седне на гърне значи не е готово. Еми няма да сяда, ще пикае право или клекнало ще се намери начин при желание на родителя да научи детето си.

# 741
Даааа, това е жизнено важно още на 6 месеца през половин час да се каните...  ooooh!

# 742
И през 15 мин съм подканяла,какво смешно има?? Аз лично предпочитах да пера напикани гащи,ако ще и да сменям през 10мин,пред това лятото,детето ми да е със спарено дупе от памперса.И е факт,че успях.От 1година насам,детето ми е без памперс през деня.

# 743
Това е страхотно, похвално, ето вие сте майките, дето се тупат в гърдите "Ах, моето от толкова рано е без памперс"...ама какво печелите? Представям си горките деца - през няколко минути - сваляй гащи...а дали имахте време да ги оставят да спят, да ги храните, да си играете с тях - между пишканията де?
Спирам, защото съм на работа и вече се превивам от смях  Stop

# 744
Да,представи имахме предостатъчно време да играем,и да спим и да играем....Ти как си представяш,че това с пишкането през 10мин продължава вечно ли? И колко време си мислиш отнема едно сваляне на гащите и изпикаване???Изобщо не се тупам в гърдите,опитвам се да покажа,че има и друг начин...И за разлика от вас,аз приемам чуждите мнения и решения и не се спуквам от смях,колкото и смехотворни да ми струват.

# 745
Еми дали през 30мин ще го подканям и за 20сек.ще се изпикае  или през 1-2часа ще сменям памперс който отнема повече време,а слагането в повечето случаи е с рев и борба от страна на майката + запарване и зачервяване на дупето.

Представям си горките деца - през няколко минути - сваляй гащи...а дали имахте време да ги оставят да спят, да ги храните, да си играете с тях - между пишканията де?

това е смешно което си написала.

# 746
ТОЧНО ТОЛКОВА СМЕШНО, КОЛКОТО И 6 МЕСЕЧНО БЕБЕ ДА СЕ УЧИ ДА ПИШКА В ГЪРНЕ  Naughty

# 747
  • София
Вилико, извинявам се, ама реакциите ти са меко казано смешни... На мен ми звучи доста логично това, което казват майките - освен от игра, детето има нужда и от хигиена и памперсите хич не са най-естественото нещо... Наскоро пточетох, че всъщност голяма част от човечеството си е практикувало ЕБХ до откриването на памперсите.

Това с издържането и пишкането прав ми звучи добре, ще го пробвам след 1-2 седмици.

# 748
Като ти гледам снимката - сина ти изглежда доста по-голям от 6 месечен  Thinking

# 749
  • Once there was a Hushpuppy...
Viliko - 6 МЕСЕЧНО СЕ ИЗДЪРЖА, А НЕ СЕ СЛАГА В ГЪРНЕ.

Общи условия

Активация на акаунт