приучване към гърне

• 90 094
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 365
Лурдес, а като стане студено ли е там, където е мокро?
Възможно е да се  начишала на разбуждане сутринта.

Вера, точно тези дни, които се беше напишкала, тук където сме застудя и то не малко. И мисля, че сутринта го е направила. Ами засега върнах нощния памп, днеска пак е сух, хем пи мляко през нощта. Simple Smile Засега ще го държа, по никакъв начин не нарушава дневната дисциплина де. Mr. Green

# 1 366
Можеш да пробваш да я будиш по-ранко и да я подканяш към гърнето.

# 1 367
Ами засега върнах нощния памп, днеска пак е сух, хем пи мляко през нощта. Simple Smile
Може през нощта като се събуди за мляко/вода, да го караш да пишка в гърне до леглото (или в тоалетната, както ние правим). Не вярвам да се разбуди достатъчно, че да не може да заспи пак, поне нашият си заспива веднага.

# 1 368
Ами засега върнах нощния памп, днеска пак е сух, хем пи мляко през нощта. Simple Smile
Може през нощта като се събуди за мляко/вода, да го караш да пишка в гърне до леглото (или в тоалетната, както ние правим). Не вярвам да се разбуди достатъчно, че да не може да заспи пак, поне нашият си заспива веднага.
И аз така правя. Също ако започнат да се въртят и да плачат, питам дали искат да чишкат, свършват работата и си лягат спокойно да спят. Рядко се случва, но и това е вариант.
Младежът още беше с памперс когато през нощта започваше да се върти и да не може да си намери място в леглото. Ставах, изчишваше се, слагах пак пампа и си заспиваше.
Това ми  беше и един от сигналите, че сами не искат вече през нощта да чишкат на памперса.

# 1 369
Момичета, ще пробвам и този вариант.  Peace Тя между другото такъв сигнал ми даде изобщо и да почнем с обучението - почна сутрин много рано да си казва "Мени гащи, мама" Laughing - демек да сменим пампата и определено беше знак да започнем.

# 1 370
Аз не я карам насила в никакъв случай.Тя сама си иска да е без памперс,казва  си  дори когато и е сложен.Проблема е ,че в момента в който започне да върши някаква работа започва да плаче и да се дърпа.Първо беше само с акането,сега и с пишкането е така.Но пък в къщи все по-често се престрашава,което според мен значи ,че всичко с времето си.

При нас проблема беше идентичен. Детето само свали памперса (и всеки опит да го сложа завършваше с провал), стискане, рев... Научи се след дълго ходене с други деца по храстите. Но с акото проблема си остава. Стиска с дни и ака едва, когато положението стане нетърпимо. Преди броени седмици седна на гърне, но там само пишка. Успех!

# 1 371
Хайде и аз да се разпиша с напредък.
Кати разлюби сифона в банята, върху който пишкаше, и сама започна да си сяда на гърнето, откакто й казах, че смятам да го дам на нейната приятелка Маги  Mr. Green
До тук добре, но... С акането е голям проблем. Всеки път, когато й даде зор, тича и иска да й сложа памперс. После сама го сваля, не търпи да й е гадно на дупето. Не иска и да чуе да се изака в гърнето. Номерът с подаряването на гърнето на друго детенце този път не минава  Wink Какво да правя? Просто да я чакам търпеливо или има някаква хватка. Моля, споделете някакви идеи или опит!
Намирам много общо с нас, но ние акото го правим без режим (на повикване сме) Laughing, ако е меко Гонгото вероятно се заблуждава с пишкането, та може да го пусне в гърнето или в гащите ако сме по вън, но ако е твърдо и усети какво предстои... положението е страшно - плаче и не иска да си го дава, дори не ми дава да и сваля гащите. После му се радва, завиваме го и т.н. Сигурно още не е преодоляла чуството за собственост.

# 1 372
Кога го преодоляват това чувство? Или при всяко дете времето е различно?

# 1 373
Raffaella Sanzio поне според мен си е индивидуално.Зависи си и от характера на детето,а и от това как ще подходиш.Аз лично мога да кажа,че след съвета на ЕскаринА да я оставям сама да реши къде да ака имаме голям успех.90 % от случаите завършват със успешен резултат в гърнето.Когато тя започне да пищи и казвам ако иска да отиде да ака(пишка)в гърнето,защото там ще и е много по-удобно,хубаво ,чисто и т.н.Естествено и каките акат на гърне и неща от този сорт.Така тя сама си решава да седне и ако няма много напъване успява да свърши всичко в гърнето.Аз изобщо не я гледам през това време,защото пак започва с капризите ако усети,че и обръщам много внимание.После естествено следва задължителните похвали и отиваме да го изпратим в тоалетната.Първоначално не даваше да го пускаме ,но сега сама си взима гърнето и отива да го изпраща.При нас вече ще станат 2 месеца и все още има моменти на пищене и рев,но те са все по-рядко.

# 1 374
Аз също я оставям сама да реши къде. Като че ли откак спрях  да издавам тревогата си и да говоря за "акото" нещата се пооправиха, но така или иначе стискането си е с дни. А това мен никак не ме устройва. Особено като знам, че детето ми набляга на белтъчната храна, дефекация на 6 дни ми идва малко в повече.

# 1 375
И ние започваме с етап1 тази седмица ,а след 2 седмици ако го мине успешно ще продължим а етап2 или самото ходене на гърне!ще следя темата !

# 1 376
Raffaella Sanzio,при моята щерка забелязвам,че вече колкото повече се престрашава да ака в гърнето наравно с това и стискането намалява (на ок.2-3 дни).Страх ме е даже да се похваля,че три дни поред ака всеки ден,два от които в гърнето и един път докато събувах гащите  Party Доста и помага за сега да и давам силно разхлабващи храни,при нея сурови овесени трици със сирене действат идеално.Така иска-не иска е принудена да се изака по някакъв начин,а и напъването се намалява доста,което пък намалява и стреса и пищенето за детето.Дано се включат и по-опитни мами,защото знам каква мъка е .

# 1 377
на мен ще ми е мъка с ако-то,защото от много малка ходи по 3 пъти на ден и ще има чистене на поразия! Но,трябва да се започне!

# 1 378
  • София
на мен ще ми е мъка с ако-то,защото от много малка ходи по 3 пъти на ден и ще има чистене на поразия! Но,трябва да се започне!
Успокой се, не е казано, че вие ще се страхувате да акате на гърнето - например моята мома откакто махнахме памперса, ака с удоволствие и на гърнето, и на тоалетната и нямаме проблем, докато преди това като акаше в памперса, категорично отказваше да се раздели с акото - по половин час се молехме да сменим памперса, приказки разказвахме за приключенията на акото в канала... и не и не  Peace

# 1 379
Направо започнах да се плаша с това гърне. Чета, чета и тъкмо се бях самоуспокоила, че няма нужда да се притеснявам от тоталната липса на желание дори да седне на него, а какво остава да го ползва по предназначени, и открих, че май само моята дъщеря е така. Пълен бойкот.
Вече е почти на две и успех никакъв.

Общи условия

Активация на акаунт