приучване към гърне

• 90 099
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 380
Клото , не е само твоята. На вашата възраст и моята дъщеря правеше така. Като по-малка сядаше, после като стана около 2 г. - бойкот.
Пробвай я без пампа в къщи, ако до няколко дни не се усеща че е мокра и не "хваща" какво й говориш - не я мъчи. След време пак ще пробваш и ще стане. Peace

# 1 381
И моята беше обявила бойкот - ние имаме и гърне, и дъска за тоалетна. Ами предложих й гърнето, не поиска, после дъската, пак не поиска, и тогава аз й казах, че ги взимам да ги ползвам за мене. Е, няма такава реакция просто, то моето си варди нещата като очите си. Laughing Така решихме проблемът тогава и после редувахме гърне, тоалетна. Но откакто разбра, че сама може да пуска водата на тоалетната, сме само на дъската. Mr. Green

# 1 382
 Имам проблем с адаптора за тоалетна- много е халтав. Уж има някакви гумени пластини, но те не опират седалката Confused. Като пробвахме да го употребим днес, туй нещо замина нанякъде, а детето се изплаши и вече не иска да сяда там Tired. Моля за идеи как да го стабилизирам! Подобен на този е.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 20:33 от Тиквен цвят

# 1 383
  • На дивана, под юргана
Имам проблем с адаптора за тоалетна- много е халтав. Уж има някакви гумени пластини, но те не опират седалката Confused. Като пробвахме да го употребим днес, туй нещо замина нанякъде, а детето се изплаши и вече не иска да сяда там Tired. Моля за идеи как да го стабилизирам! Подобен на този е.

Обади се в ОК Baby за резервни части - http://www.okbaby.it/bu/contatti.php

# 1 384
Ние си купихме адаптор (не на споменатат марка) с гумени пластини и много мърдаше и не ми се обяснява как се клатушкаше и стряскаше детето. Оказа се обаче, че той не се слага в/у пластмасовата (или порцеланова) седалка, а в/у самото гърне, така че седалката да остане в/у адаптора. Дали ме разбра?  newsm78 Така ни обясниха в магазина след като отидохме да "мрънкаме".

# 1 385
  • На дивана, под юргана
Нашият е такъв: http://www.misto-bg.com/kidskit/toilet-trainer.htm и наистина не се поставя върху седалката, но то се вижда и на снимките. Всеки модел е различен и поставянето му може да е специфично.

# 1 386
  • София
Нашият е такъв: http://www.misto-bg.com/kidskit/toilet-trainer.htm и наистина не се поставя върху седалката, но то се вижда и на снимките. Всеки модел е различен и поставянето му може да е специфично.
И нашият е такъв и го препоръчвам горещо - детето може само да се качи, да свърши работата и да слезне - ползвах го още със сина си и бях много доволна - доставя им удоволствие да не зависят от теб, сега и ситната много бързо свикна, пък и не се клати и не я е страх  Peace

# 1 387
Не знам как давате по 60лв за нещо подобно...синът ми от 3 годишен ходи на тоалетната, без никаква седалка, сам си се оправя, придържа и т.н....

# 1 388
на мен ще ми е мъка с ако-то,защото от много малка ходи по 3 пъти на ден и ще има чистене на поразия! Но,трябва да се започне!
Успокой се, не е казано, че вие ще се страхувате да акате на гърнето - например моята мома откакто махнахме памперса, ака с удоволствие и на гърнето, и на тоалетната и нямаме проблем, докато преди това като акаше в памперса, категорично отказваше да се раздели с акото - по половин час се молехме да сменим памперса, приказки разказвахме за приключенията на акото в канала... и не и не  Peace
Благодаря че види,че за сега ползва гърнето като столче за седене и игра,въобще не го свързва с нуждите на тялото !И май още не готова по признаците изброени от педиатрите за започването ходенето на гърне. Става ,сяда,търкаля го смее му се и го катурва както е седнала на него,т.е. третира го като нейният си фотьойл ,а не като толатна,та затова сега ще поръчаме на баща й седалка със странични дръжки  и столче за покатерване и стигане на мивката и тоалетната и гърне за навън (сгъваемо приспособление ) за като сме в парка и няма тоалетни наблизо и ще докладвам!

# 1 389
  • София
Не знам как давате по 60лв за нещо подобно...синът ми от 3 годишен ходи на тоалетната, без никаква седалка, сам си се оправя, придържа и т.н....
Много е висок твоя младеж - моята мома е 88 см и няма никакъв начин да се вдигне сама на голямата тоалетна (синът ми на 3 г. беше 89 см).

tanyatais, пробвай да я оставиш голичка в къщи - и моята щерка си играеше с гърнето и отказваше категорично да седне на него, като я карах, но като я оставих голичка и се напишка 2-3 пъти, сама започна да го ползва  Peace

# 1 390
Много е висок твоя младеж - моята мома е 88 см и няма никакъв начин да се вдигне сама на голямата тоалетна (синът ми на 3 г. беше 89 см).

tanyatais, пробвай да я оставиш голичка в къщи - и моята щерка си играеше с гърнето и отказваше категорично да седне на него, като я карах, но като я оставих голичка и се напишка 2-3 пъти, сама започна да го ползва  Peace
Пробвахме и като се напишка изпадна в потрес и плакане ,че пода е мокър и е мръсно(защото веднъж си изля водата на пода и се подхлъзна докато взема мопа да почистя и оттогава изпитва ужас от мокри подове),та ще пробвам ,нямам избор !
П.П И нашето момиче е високо -97 см е .но не стига чешмата без помощ:)!

# 1 391
Аааа, синът ми не е висок, сега е към 107, значи тогава да е бил към 90 и нещо...Просто сваляше гащета, застава с дупе към тоалетната, с ръчичка се хваща отзад и се надига и си сяда, така се задържа, прави каквото прави и си става с леко скокче. За пишкането - прав, то е ясно. Просто гърне не сме ползвали никога. Така си свикна сам. Затова казвам, че е възможно и вашите дечица да не се нуждаят от подобни скъпи приспособления, за да се научат да си пишкат и акат без памперса.
Мивката не я достига в банята, но така и така се мием заедно - все още не го оставям напълно сам да се плиска и забавлява с водата - както обича той.

# 1 392
  • София
e то детски дъсчици има и по 8-10 лв. нашата е такава, не се клати...също и на гърнето се маха горната част и се слага на тоалетна, но тази приставка е малко по-нестабилна.. то зависи и за какъв размер тоалетна са.

докато са ниски дечицата за мивки и тоалетни има много удобни стъпалца.

# 1 393
# 1 394
Имахме подобна на първата - е, нито веднъж не я ползвахме, не стана въобще на чинията ни. Столчетата са красиви, ама дървени - за мокротията в банята...Бих взела пластмасови и то с накрайниците за залепване за пода, за да не се пързаля.

Общи условия

Активация на акаунт