приучване към гърне

• 90 034
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 440
те чужбинските деца масово си свалят памперсите около 4 годишна възраст.
Еми да, генофондът им е много специфичен. Просто не могат да съзреят за този процес по-рано. Физиология, какво да правиш! Няма никаква връзка с факта, че майките им не са се опитали да ги научат. Те и да бяха се опитали, щеше да е безсмислено, понеже още мускулният контрол не се е развил на тази възраст.

# 1 441
  • София
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

абе просто не им се налага да ходят на БГ детска градина, където с памперс не ги щът...дори за сън Wink

# 1 442
Доколото знам там практиката е децата да се дават на ясла от много рано. Кой на 2 месеца, кой на 8 месеца... И ги гледа основно персоналът в яслите и градините. Майката и да иска, какво може да постигне за два часа вечер след работа? То и дали имат два, понеже (специално за Англия са ми наблюденията) децата ги слагат да спят в 19:00, понеже нямат обеден сън. А персоналът в градините не е мотивиран да си усложнява живота.

# 1 443
Mr. Green Mr. Green Mr. Green

абе просто не им се налага да ходят на БГ детска градина, където с памперс не ги щът...дори за сън Wink
Така е ,права си,никой не ги задължава да са научени !Ами то нашето е национална гордост кой по първо ще си научи детето.В петък имах приятелка на гости,акушерка ,която каза,че преди месеци преди раждането на 2то си дете (роди преди месец ,а говори за 10 месеца назад) ,си мислела ,че няма да се справи финансово с 2 деца с памперси и първото на година и малко го започна с обучението с попляскване ако не се изпиша в гърнето и наказания.И в петък  ми каза,че се гордее ,че има дете под 2 години( в декември ще стане на 2) което няма залъгалка вече ,не пие млякорез нощта и е обучено без памперс!Та гордост ни е и състезания кой кога и колко рано ще го направи!А не кога детето е готово,има и изключения,разбира се както приятно се изненадах тука във форума!

# 1 444
 #Crazy
Това е нещо странно според теб, така ли? Ами моето дете мляко през нощта да е пило до 2-3 седмици след раждането, залъгалка ползваше до годинка, а дневни памперси - до година и половина. Подлежа ли на критика като майка-фашистка, при положение, че шамари не съм раздавала или самият стремеж към описаните "постижения" е престъпен?

В съседната тема се коментира прословутото кърмене на осемгодишно. Ако полагаме усилия да поддържаме у децата си бебешки навици, е много вероятно да постигнем успех, въпросът е им дадем възможност да пораснат.

# 1 445
Da ,странно ми е че е на всяка цена-дететото е плакало седмици за млякото си и по шляпването всеки път при грешка с наказания-ми се сториха пресилени на тази възраст и ненужни. И нашето дете не ползвало биберон никога,не е яла между 9 и 6 ,месец след раждането си ,е само с гърнето изоставаме,но това е защото тя не прояви интерес и към двете ,а не че аз ги налагала!Ох,дано сме се разбрали!Просто смятам,че гърнето е въпрос на време ,зрялост свързана с годините на детето и възможност за вербална изява(това не може да стане на 13 месеца) и точното време!

# 1 446
Детето е плакало, защото може би майката не е избрала по-тактичен подход за отказване от млякото, а не защото то реално има нужда да се храни нощем до след 2годишна възраст. Или да смуче нещо за успокоение. На две години е нормално да може да заспива само и е хубаво да му е бил даден шанс да се научи. И това не е повод за самоизтъкване на майката, нито е повод за съчувствие към горкото дете, което взело, че е пораснало и се развива адекватно на възрастта си. Просто е нещо нормално.

Гърнето не е само въпрос на зрялост. Ние не сме риби, които от момента на излюпването си, имат развити всички необходими умения за самостоятелен живот. Всички бозайници живеят с родител, който ги учи и полага грижи за тях. Така че не можем да разчитаме, че определени умения ще се самозародят по физиологичен механизъм, без да е нужна намеса. От избора на намесата, зависи кога умението ще бъде достигнато, като границите са много разтегливи и физиологията няма никакво отношение.
Това не значи, че всеки е длъжен да бърза. Всеки сам си избира кога и колко му се занимава.

# 1 447
Детето е плакало, защото може би майката не е избрала по-тактичен подход за отказване от млякото, а не защото то реално има нужда да се храни нощем до след 2годишна възраст. Или да смуче нещо за успокоение. На две години е нормално да може да заспива само и е хубаво да му е бил даден шанс да се научи. И това не е повод за самоизтъкване на майката, нито е повод за съчувствие към горкото дете, което взело, че е пораснало и се развива адекватно на възрастта си. Просто е нещо нормално.

Гърнето не е само въпрос на зрялост. Ние не сме риби, които от момента на излюпването си, имат развити всички необходими умения за самостоятелен живот. Всички бозайници живеят с родител, който ги учи и полага грижи за тях. Така че не можем да разчитаме, че определени умения ще се самозародят по физиологичен механизъм, без да е нужна намеса. От избора на намесата, зависи кога умението ще бъде достигнато, като границите са много разтегливи и физиологията няма никакво отношение.
Това не значи, че всеки е длъжен да бърза. Всеки сам си избира кога и колко му се занимава.
Сумирала си го доста добре и съм съгласна с всичко,просто изказах пример за прояви на ранно обучение на гърне( 13 месечно дете) и отношението ми!Иначе съм съгласна с повечето неща които си споделила!

# 1 448
#Crazy
Ами моето дете мляко през нощта да е пило до 2-3 седмици след раждането, залъгалка ползваше до годинка, а дневни памперси - до година и половина. Подлежа ли на критика като майка-фашистка, при положение, че шамари не съм раздавала или самият стремеж към описаните "постижения" е престъпен?

Ескарина, възпитанието е нещо различно от дресировката Wink.
Ако твоето дете се будеше още през нощта, за да яде какво щеше да направиш?
В 3 след полунощ да му обясняваш как млекцето е вредно за зъбките и как стомахчето му трябва да почива?

Фашизъм в случая не е уместно да се използва, но малтретиране - да.

# 1 449
  • София
Da ,странно ми е че е на всяка цена-дететото е плакало седмици за млякото си и по шляпването всеки път при грешка с наказания-ми се сториха пресилени на тази възраст и ненужни. И нашето дете не ползвало биберон никога,не е яла между 9 и 6 ,месец след раждането си ,е само с гърнето изоставаме,но това е защото тя не прояви интерес и към двете ,а не че аз ги налагала!Ох,дано сме се разбрали!Просто смятам,че гърнето е въпрос на време ,зрялост свързана с годините на детето и възможност за вербална изява(това не може да стане на 13 месеца) и точното време!
  Абсолютно съм съгласна с теб и не мисля,че сте изостанали с гърнето просто явно не е дошъл момента.Моята дъщеря също е ползвала биберон до към годинка и то само за приспиване, а през ноща не се е будила дори за вода.Сама се облича и съблича и яде от доста време,но памперса го махнахме малко преди да навърши 3 годинки.

# 1 450
  Абсолютно съм съгласна с теб и не мисля,че сте изостанали с гърнето просто явно не е дошъл момента.Моята дъщеря също е ползвала биберон до към годинка и то само за приспиване, а през ноща не се е будила дори за вода.Сама се облича и съблича и яде от доста време,но памперса го махнахме малко преди да навърши 3 годинки.
Благодаря,след всеки пост си мисля,че само нашето дете или от повечето деца ,само нашето дете не се справя с памперса все още!Днес я наблюдавах какво прави като пишка(не ми казва,аз гадая кога й се ходи) ,ами стои на сантиметри от гърнето и се изпишква като дори не понечва да седна или да с премести към него! И после очаква и аплодисменти,както когато е свършила нещо в гърнето и вика по 100 пъти Браво ,браво ,а аз бърша ли бърша!Утре е последен ден с опитите и май ще е след няколко месеца!

# 1 451
Ако твоето дете се будеше още през нощта, за да яде какво щеше да направиш?
В 3 след полунощ да му обясняваш как млекцето е вредно за зъбките и как стомахчето му трябва да почива?
Докато се будеше, съм й давала да яде. Не бих давала ядене през нощта на двегодишно дете. Ако се събужда от глад, бих давала повече или по-калорична храна през деня, бих изместила вечерята по-късно, бих се постарала да се изморява достатъчно през деня, за да спи дълбоко и т.н.
Ако причината не е в глада, а в някаква нервност и неспокойствие, бих я успокоявала, дори носила на ръце или каквото друго се налага (при нас това се налагаше по време на избиването на кътниците точно преди една година).
Да обясняваш на детето, че млякото е вредно за зъбите му и да очакваш то да те рзбере и да се съгласи с аргументите ти, ако е научено да заспива и да се успокоява с мляко, е безотговорно. Децата на 2г  не знаят кое е вредно и кое полезно за тях, особено ако вредното е приятно, носи им успокоение и удоволствие. Не е редно майката да разчита на преценката или съгласието на детето си, за да въведе някакви правила. Има теми, по които не е нужно да се действа с убеждаване и всички, касаещи здравето на детето са такива.

# 1 452
Е, не виждам защо да е безотговорно, по-скоро е нефункционално, защото наистина малко дете няма как да  разбере. Моето дете също освен първия месец - не се е будил почти през нощта. Но аз си го слагах да спи при мен, като примърка си го гушках и така спяхме спокойно и двамата.

# 1 453
tanyatais, четейки тук и съдейки по своя опит, можеш да бъдеш сигурна, че след 3-4месеца ще е готова и сама ще поиска да си махне пелената и да пишка в гърне/седалка.
Просто момичето ти не е готово. И не е готова, не защото ти не си я обучила на годинка, а защото този етап за нея не е дошъл.
Постепенно, без насилие, принуда и нетърпение - ще се случи Simple Smile.

Ескарина, биенето в гърдите "Без памперс е от годинка", "Не ползва бибка от 6-месечна", "Проходи на 8 месеца" и пр. не будят възхита относно интелекта на детето ти. Просто много майки започват да се притесняват, че 2-годишното им дете ползва пелени или биберон и че това не е в реда на нещата. А то е, напълно и естествено.

Без или с памперс всяко дете е умно, красиво и различно.
А 3-годишното, което е с пелена, едва ли има мързелива и безотговорна майка, която не иска да го научи Wink.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 17:01 от Sourcherry

# 1 454
tanyatais, четейки тук и съдейки по своя опит, можеш да бъдеш сигурна, че след 3-4месеца ще е готова и сама ще поиска да си махне пелената и да пишка в гърне/седалка.
Просто момичето ти не е готово. И не е готова, не защото ти не си я обучила на годинка, а защото този етап за нея не е дошъл.
Постепенно, без насилие, принуда и нетърпение - ще се случи Simple Smile.

Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт