Отговори
# 270
  • София
Честито на всички , които имат повод да празнуват!

Честито на днешните рожденници- Иван , Митко и Кристиян!  bouquet  bouquet

Духче- мислих ,че само Сияна си харесва магнитчетата, ама и вие явно. Много се смях на бисквитките. На моята госпожица ,това още не и е дошло наум. Wink

Не знам дали вече се броим за  проходили или не- от вчера, прави по 2-3 крачки самичка, докато се усети че не се държи и веднага се хваща. newsm78Кога се прави прощъпулник- майка и твърди че трябва за да проходила хубаво ,а на мен ми се струва още много нестабилна. newsm78

момичета, Сияна преди малко почна да кашля- препоръчайте ми нещо леко за кашлица. Praynig Praynig Praynig

# 271
  • София
Nivea, в предишната тема беше споменала, че ще слагаш ваксини по алтернативна програма и ще ги чистиш с хомеопатия. Може ли да споделиш нещо повече.
Днес по повода с ваксините водих малката при хомеопатката ни. Според нея дали ще има реакция зависи много от моментното състояние на детето, колко силна му е имунната система, има ли алергична обремененост. В крайна сметка каза че за Ивана няма да има проблем и не й предписа нищо за подготовка преди ваксината. Аз много разчитам на нейното мнение и щом тя даде зелена светлина смятам да ваксинирам. Поне се чувствам доста по-спокойна от преди.

Жужу, Духче, честити ходещи крачета!!!

Жужу, за прощъпулника изчакай още поне десетина дни да стане по-стабилна, за да не тръгне да лази след питката.

Духче, голям мъж твоя Боби - освен да му викаме "Малкото Духче с Големия Крак".  Grinning
Дама, Тониси, да ви се оправят батковците, че много лошо с тия болести!
Тополчица, стискам палци и за Рая, да оздравява малката сладурана!

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 22:39 от Мирка 76

# 272
момичета, Сияна преди малко почна да кашля- препоръчайте ми нещо леко за кашлица. Praynig Praynig Praynig
Аз в момента давам Проспан. Рая уж е по-добре днес. През деня беше с 37,5 температура. Ще видим как ще изкараме нощта........не смея да се хваля....... ooooh!
Има и добри новини при нас - излязоха резултатите от пробата за скарлатина на баткото - отрицателна! Олекна ми, поне за това да не мисля. Peace Оказа се, че таз скарлатина не е толкова заразна.....освен болното детенце, всички от групата са с отрицателни резултати. Hug

Жужу, честито ти проходила Сияна. newsm68
Рая и тя прави по 2-3 крачки......сяда на земята и продължава пълзейки до заветната цел. И така сме от 5 дни поне. Чакам да откаже пълзенето и тогава ще се хваля, че е проходила. Peace За прощъпулник ни е рано още.

Духчеееееее, е уби ме направо с този 23 номер обувки. Shocked Браво на юнака Боби! Hug

# 273
Здравейте ,

аз нещо много късно се включвам , ама не ми се спи още . Мерките ни са 9 кг, и 76 см . Килограмите малко ги нагласихме , че кантара беше счупен и се мерихме на един голям с дрехите  Rolling Eyes Тая седмица ще ходя за направление за кръв и урина , че като бяхме на консултацията не ни даде ,защото още не сме били навършили годинка и така пак ще се разхождам  Sad

Честито прохождане на Сиянка !

Жужу за кашлица съм давала само стодал и един чай от дюля ( сърцевината на дюлята със семките , 1 глава лук с люспите , няколко счупени ореха с черупките ) .Вари се 30 мин. Теди много го хареса . Дава се точно в началото като усетиш че започва да кашля ,за да я пресече кашлицата.

Лека нощ и приятни сънища!

# 274
 wavey Добро утро и Благодаря на всички за пожеланията  bouquet
 вече си имаме едногодишен Митко-бандитко   ura
вчера нямах време да почерпя, за което се извинявам  Embarassed

ТОВА БЕШЕ МАЛКОТО мИТАЧЕ!

Kloie Честит ти рожденник! Да бъде здраво и усмихнато дете малкия Калин  newsm59 newsm38  ura

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 09:17 от millenita_g

# 275
  • Бургас
Добро утро!
Да почерпя и аз за моето пораснало момченце.Днес навършва цяла годинка!!
Мерките на Калин за 1г.Ръст 79 см,11.840 кг. Grinning

Хубав ден на всички !
Hug

# 276
  • на плажа
 Снежи, май и аз ще се възползвам от рецептата за чая, че и двамата с Мирко започнахме лееекинко да кашлюкаме  Hug. Само трябва да намеря дюля  newsm78.

# 277
  • София
Честит Празник на порасналия Калин и на мама kloie   bouquet

Като споменахте пак за прощъпулник забравих да се похваля, че направихме втори успешен опит на РД на Ева. Този път без светкавици, камери и дълги подготовки. Бързо и импровизирано (е имахме една питка омесена от мама под ръка). Та жоро си хвана едно шишенце дентокинд, нарочено за фармацефт.
Така, че ще се видим със всички кандидат стоматолози на приемния изпит в медицинския  Wink

Аз лекувам кашлица, а успешно и червено гърло със следната бабина рецепта:
1 ябълка нарязана на 4 с обелките и семките;
1 картоф нарязан на 4 с обелката;
1 грава лук, нарязана на 4 с люспите;
1 лимон нарязан на 4 с кората;
3-4 ореха счукани с черупките;
3-4 бонбона лукче (те без хартийките  Wink )
Всичко се измива много добре, бухва се в една тенджъра с литър и половина вода и се оставя да поври около 20 мин. Като изстине, останалата течност се прецежда и се пие леко затоплена с лъжичка мед 3 пъти дневно преди хранене.

Предполагам за по-малко бебета може да се спестят бонбоните лукче и меда за подслаждане. Но благодарение на лукчетата чаят е много приемлив на вкус.
Аз от как го научих в родилното с Жоро 2-3 пъти съм пресичала на Ева ангини и брохити, а единия път като я тръшна по-тежко, а-ха да минем на антибиотик и като го пийна и веднага свали и температурата.

# 278
  • София
Честит рожден ден на Калин и всичко порастнали бебоци!
Бъдете живи, здрави и много, много усмихнати, за радост на всички около Вас!

Момичета, погледнете в темичката за срещата, дали съм извадила правилно желаещите или съм пропуснала някой, бройката и стаите.   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333595.msg9892165#msg9892165

# 279
  • София
МИА ще си запиша рецептата ти и ще я тествам(дано не се налага де)

Честит първи рожден ден на Калин

Импи проверих при нас всичко е ОК
Чудесно си синтезирала информацията Heart Eyes

Момичета искам да ви питам,дечицата ви когато пият от шише дишат ли едновременно с това?Лъчезара след последната болест като че ли е забравила и пие,но спира ,за да си поеме въздух и после пак продължава newsm78.А носа и не е запуишен и е напълно здрава.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 11:01 от slan4ogled

# 280
  • на плажа
 Мийка,  Hug. Дюля може и да не намеря, но това ще го направя ( ще си спестя лукчетата и меда, че все още не съм му давала и ме е страх).

# 281
  • София
Дано подейства и при вас и да не е чиста случайност нашият + опит!
А за дюлевото семе и аз съм чувала, че е много ефективно при кашлица.
Мама нас ни лекуваше с една гадост забъркана от синапено семе, зелени орехчета и захар, ама е за по-големи деца, че е мнооого люто от синапа.

Impatient не помня дали ти благодарих на лични, вече изкуквам  Hug
Твърдо съм решила вече да дойда на срещичката, ако трябва ще си я поискам като подарък за рождения ден  Crossing Arms Само да са здрави децата и да идва пролет.

# 282
Честит Рожден ден на Калин! Много здраве и щастливо детство!

Нашите мерки на на една година са 11100гр и 80 см

# 283
  • София
Impatient не помня дали ти благодарих на лични, вече изкуквам  Hug
Твърдо съм решила вече да дойда на срещичката, ако трябва ще си я поискам като подарък за рождения ден  Crossing Arms Само да са здрави децата и да идва пролет.
Си, си  smile3521. Споко.
За изкукването - не си само ти - май е повсемествно.
Пък за срещата - започнах да се тръшкам, че искам. Не за друго, ами за сега ще сме на сватба на 1ви май, в Арбанаси ...  Ама колко ще му е да се метнем на прибиране през Трявна.
Казах на съпружството и тропнах с крак, че искам ... пък  Crossing Arms.

Само ще видим с Васко как ще я наредим на сватбата Simple Smile - най-много с бебефона и като му се приспи в стаята  newsm78. Ще го мислим ...

Бреййй ... днес счупих собствените си рекорди по активност ... шЪ мЪ прощавате, ако ставам досадна Simple Smile

# 284
Бандаааа Hug
Ей ме, бе Grinning
Сърдита съм, да Crossing ArmsНа катенок, че ме е заподозряла в такава мерзост Mr. Green Hug
Заемам място на пейката, само ще седна по в средата, че да не падна като станат други участници Laughing
Проблеми с компа беше причината, слава богу нищо друго тревожно.
Добре сме като цяло, децата малко се поразболяват, гледаме се вкъщи тримцата.
Хубавата новина е, че таткото ни вече има нова хубава работа, заслужаваше си чакането Simple Smile
Честитя на всички малки и големи поводите, които пропуснах Hug Heart Eyes  bouquet
Така ме е яд, че в най-празничният месец бях аут за малко Confused
Липсвахте! Hug

Общи условия

Активация на акаунт