НГДЕК

• 135 661
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
Чак пък с 20 т.?!
Няма толкова топ резултати.
Очаква се по-сериозно нарастване на бала на момчетата и нарастване при училищата след "елитните" - справка детайлните статистики на РУО- София за 2021 и 2020.
(както и в едно друго училище с доп. изпит, заради промяната на формирането на точките от изпита)

В статистиката (Бел+мат) от тази година на сини ми с бала 156 т.( висок-нисък, това е положението...), с неговия успеваемост има 1237 деца(София-град), миналата година 1237 дете е било с успеваемост 148 т.( бел+мат).
тоест 8 т.х2, защото в повечето училища се удвоява НВО по бел и мат , стана разлика 16 т. За това твърдя, че баловете ще са с 20 т.(по-високи), нека бъдем реалист.....

# 571
  • София
Чак пък с 20 т.?!
Няма толкова топ резултати.
Очаква се по-сериозно нарастване на бала на момчетата и нарастване при училищата след "елитните" - справка детайлните статистики на РУО- София за 2021 и 2020.
(както и в едно друго училище с доп. изпит, заради промяната на формирането на точките от изпита)

В статистиката (Бел+мат) от тази година на сини ми с бала 156 т.( висок-нисък, това е положението...), с неговия успеваемост има 1237 деца(София-град), миналата година 1237 дете е било с успеваемост 148 т.( бел+мат).
тоест 8 т.х2, защото в повечето училища се удвоява НВО по бел и мат , стана разлика 16 т. За това твърдя, че баловете ще са с 20 т.(по-високи), нека бъдем реалист.....
Посочения бал потвърждава това, което написах.

# 572
Някой нещо да сподели за гимназията.... учители ...дисциплина, на какво ниво са езиците....ние записахме първо желание немски език. Има ли спортни дейности  или други клубове?

# 573
Здравейте,при записване в НГДЕК могат ли впоследствие да направят проблем за изтегляне на документите? Питам,защото със сигурност ще има деца приети в НГДЕК,които ще чакат първо и второ класиране в МОН. Всичко при тях се случва по рано от МОН класиранията! А и какво е това звънене при освобождаване на бройки на първо класиране,а не правят второ,за да е ясно всичко?!

# 574
Не, не правят проблем.

# 575
Какво звънене при освобождаване на бройки имате предвид? Децата се класират някъде записват ги , а после ако родителите преценят ги отписват, за да ги запишат в друго училище.В правотото са си.

# 576
Шарлот, отписването е въпрос на минути, нали? Стандартна процедура?

# 577
Какво звънене при освобождаване на бройки имате предвид? Децата се класират някъде записват ги , а после ако родителите преценят ги отписват, за да ги запишат в друго училище.В правотото са си.
[/quote
Имам предвид написаното на сайта на НГДЕК,че след 19.07. от канцеларията им ще се свържат с резервите,които ще могат да заемат незаетите места.

# 578
А, имате предвид, че звънят на резервите за записване.Практика е в някои училища , макар че,  трябва да има публикувана официална информация на страницата за броя на незаетите места на първо и всяко следващо класиране и следователно кои са поканените за записване.

# 579
Шарлот, отписването е въпрос на минути, нали? Стандартна процедура?
Да, много бързо. Беше ми неприятно, защото масово се теглеха документи, но те по никакъв начин не направиха по-голямо притеснението ми.

# 580
За 5-ти клас ли става на въпрос?За 8 клас -прочетох в сайта , но днес 09.07. е първият ден за записване, кога се записаха и започнаха да се отписват.
Относно бъдещите петокласници в НГДЕК създадох група във ФБ за по-лесна комуникация НГДЕК 5 клас 2021-2022.Който желае може да се присъедини.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 23:41 от pamcho

# 581
с един конркетен въпрос: дистанционно мин.г. осмокласниците как успяха да научат латинския език? адекватни знания ли успяха да добият децата? самото ДО добре ли беше, през teams?

допълнителни школи има ли с възможност за математика - питам стандартна готина математика от осми клас още, а не тип лингвистика от 10 клас при лъчезар томов?

# 582
Здравейте, родители на всички приети деца в НГДЕК! Въпросът ми е някой има ли информация относно подготовката по западни езици? Кои се предпочитат? Синът ми избра немски език и в тази връзка ме интересува, ако някой има деветокласник учил този език да сподели впечатления. Как са разпределени момичета и момчета в паралелките? Има ли риск от девически класове?!

# 583
Моят син ще е осми клас и като първо желание писахме немски език, за да няма полова дискриминация вече няма отделни бройки за момчета и момичета.

# 584
  • sofia
В класовете обикновено момичетата са повече, съотношението е  някъде 60:40,но не са момичешки класове.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 21:39 от мирта

Общи условия

Активация на акаунт