Зимно слънце грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в шезлонг се люлее!

• 10 313
  • 307
  •   1
Отговори
# 15
Дезирела, колко те разбирам ако знаеш... и при нас точно от следобед натам много крива става работата...
Снощи бащицата идвайки си след работа ни заварва в следната поза- аз на земята седя "по турски", Вики суче, ама цицата и бяга, а Данни кацнал на другото ми коляно, реве сърцераздирателно от ревност (сори за тафталогията) и вика през сълзи "Викей- Викееей"... мъка еййй...  Crazy Stop.

Никога не си позволявам да държа кошницата за кола или шезлонг или люлка на нещо друго освен на пода- първо, защото стриктно спазвам предупредителните надписи и второ, щото ако не бебето, баткото може да помогне да стане някой "сакатлък"...

Понеже и тук цвикна студ и установих, че дребната втора нощ спи с ледени ръце, в просъница и по спешност действах и измислих следното- нахлузвам и на юмручетата едни чорапки от баткото, които и стигат почти до под мишниците, ако ги наплюнчи само тях сменям- много е сладка така, макар и малко странна на вид, Северинка и други мамки, ако искате почерпете ноухау  Mr. Green Laughing...

# 16
Само до 9 кила ли стават шезлонгите? На нас ни е много любим, ама ако е до 9 кила няма да го ползваме дълго явно. Иначе и аз не обичам да го слагам на земята, все ми се струва че духа там.
Мимисофия, ти в Красна поляна ли живееш? Пиши на личния ако искаш може да се видим:)

Бях в Разсадника до пазара на Красна поляна ама се преместих. Сега съм в славия, но само още 20 дена, после ще съм в Белите брези. Сигурно ми се чудите на акъла с това местене ама нещо съм кърък на квартири, но няма да ви занимавам с проблемите сега Wink

# 17
Мими,не  си само ти мила с квартирните проблеми.И аз като теб и още повече като Фийл,имам проблемс,ама за сега ще търпя,че с 2 деца посред зима не ми се мърда,а и що багаж имаме не е за разправяне.Ама така ще поне докато неможем да си позволим собствено жилище,което на тази уж криза незнам как ще стане.
По въпроса с ръкавиците,моя мъж една вечер я съжалил дребната,че и били студени ръчичките,ама то мъж нали е не намерил ръкавиците и и метнал чорапи на ръцете прилагам и снимков матриал http://www.oktomvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=305277  hahaha.Карай важното е желанието.Опаааааааа ние направихме нещо  ставам,че да не се омажем до ушите.

# 18
Тюх, Шарийз, мислих, че съм измислила нещо ново  Joy... ама, виж мъжкото мислене колко е полезно- чорапите не могат да ги свалят лесно както ръкавичките... значи това решение работи  Party.

# 19
Айдеееее минахме пентаксима!!!Кратък писък и това беше!Държа се мъжки Борислав!

Отчет: Пораснал 3см, наддал 800гр или 63см и 6550 newsm44 newsm68

# 20
Момичета, в предната тема бях постнала една таблица за съня от "книжките за родители", обаче никой не я коментира, а мен много ме интересува мнението ви.. Аз съм потресена от съдържанието й! От нея излиза, че моето дете от края на 2-ри месец спи като 3-годишно, а преди това с коликите спеше още по-малко...  #Crazy Ние ли нещо не сме наред, или авторите?!
Ето я:

възраст     нощен сън     дневен сън     еднократна продължителност
                                                                 на бодърстването
0-1             спи                  непрекъснато     -

2-6м.           10ч.                4х1.30ч.           постепенно до 1.30ч.

6-9м.            10ч.                3х1.30ч.                 2ч.

10-12м.         10ч.                2х2ч.                      3ч.

1г.-1.6г.     10ч.           2х  1.30ч и 2ч.        3.30ч-4ч.

1-3г.          10ч.                   1х2.30ч.          до 6-6.30ч.

3-5г.          10ч.                   1х2.30ч.         до 7ч.

5-7г.             10ч.                1х2ч.              7ч. 

# 21
  • Бургас
Софко и Шари страхотна идея Hug
ще я прилагам и аз,че на Никол ръцете са ледени поктоянно.
Софко прибра се Данни и айде пак си на въртележката.

Криси мъжко момчен е Бобчо.

Миме а дано вече уцелите подходяща квартира Peace

Мимозинко много говорите беееееее.

Параходче аз не коментирам,защото изобщо не отговаря на истината.
Никол е някде м/у 1,6-3г. по тази таблица.

# 22
Параходче видя ми се безмислено да отговарям. То аз не мога да докарам 10 часа сън без прекъсване, че съм голяма поспалана. Като гледам бебето е дадено първия месец само да спи и да не се буди въобще, което е невъзможно. А и нали се разбрахме, че таблици не ни интересуват и е важно дечицата да са добре  Peace
Нашия батко шашна днеска докторката, като се опитваше да се измъкне от прегледа на гърлото с това, че трябвало да му се мери температурата  Mr. Green

# 23
Благодарности на Параход и Шивани за темичката и заглавието Simple Smile

Параход, нощния сън никога не ни е бил продължителен, а 10 часа направо абсурдно ми звучи на фона на нашия режим Simple Smile Дневния сън и бодърстване са крайно променливи величини - ту като 6-9 месечно, ту като дете на годинка спим явно.

Софко
, знам че едва ли ти е било забавно, но много ме напуши, като четох описанието на картинката, която заварва вашият татко Simple Smile

И при нас вечер е голямата дандания - след кратък сън около 16-17 часа се започва едно реване и мрънкане, че ми се приисква да се махна някъде. На ръце реве, на гърда реве, активната гимнастика не й харесва, в баща си реве, в мен реве...и така е до банята и приспиването.

Шезлонг съм си поръчала ето този на Fisher Price (голям почитател съм на техните неща) :

Многофункционален е и е до 18 кг. Ще си го ползваме по-дълго.

# 24
Мананка hahaha,той най-добре си знае какво му е пък вие на лекар го водите.
Параходче,мен също ме хвърли в музиката тази таблица #Crazy,не съм коментирала понеже някак си ми се вижда странно да си вкарваме  децата в таблици от сотра на толкова месеца ТРЯБВА  сте толкова дълги,толкова тежки и да изяждате по толкова.Пък за съня какво да кажа ден с ден не си приличат,пък те и таблица ми написали колко трябва да спи чедото ми пък видите ли ме ква съм неблагодарна,че не ги разбирам Crossing Arms

# 25
  • при любимите ми хора
Момичета, в предната тема бях постнала една таблица за съня от "книжките за родители", обаче никой не я коментира, а мен много ме интересува мнението ви.. Аз съм потресена от съдържанието й! От нея излиза, че моето дете от края на 2-ри месец спи като 3-годишно, а преди това с коликите спеше още по-малко...  #Crazy Ние ли нещо не сме наред, или авторите?!
Ето я:

на бодърстването

Параходче....никога не съм харевала такива таблици,въпреки,че все ги гледам..не за друго,ами с това оеднаквяване,сано се вкарване в някакви филми..аз поне..Маги никога не е докарвала и част поне като този брой часова сън..ще ми се ама нъцки...опитвах се да й "помагам " да спи повечко,но сме завършвали единствено с изнервени бебе и мама..Знам,че сега още не могат да се преспиват сами сецата и им трябва някаква структура на ежедневието и на съня...докарвам ги колкото се може,но няма нищооо общо с таблицата..ЗА НОЩНИЯ СЪН...МЕЧТАТА МИ Е 10 ЧАСА...уви за сега несбъдната остава.... hahaha

# 26
Параход,
и при двете ми деца нощния сън за възрастта 2-6 месеца си отговаря- 10 часа е, като буденията за сукане, доколкото знам по принцип не се броят за будене.

Дневно спане по повече от 45 минути с баткото постигнах чак след 6тия месец, дотогава ми дремеше 3х45минути, и то когато стана на 4 месеца някъде. Както всички мами и аз опитвах какво ли не за да го приспивам качествено... но това беше положението.
Сега с Вики- още е много хаотично всичко, общо взето предиобедния сън не го изпуска, и ако е в кошницата за кола спи между 3 и 5 часам нищо, че нощем спи здраво 10 часа с 2 будения за папане. и после до 9-10 вечерта се кокори, като придремва следобяд в количката за по- малко от 30 минути ако ходим нанякъде, по лесна е от брат си определено.

Сега се боря със скенера да снимам и аз една таблица, за сужаление от годинка нагоре...

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 16:37 от [sfkbfk]

# 27
  • Варна
Между другото чак сега видях, че вече трета поредна тема част от имиджите със снимките и имената са изпаднали... няма ги бебчетата от август, септември и втората декада на октомври.

Аз не знам коя е авторката на колажа, но ако чете това, дали може да ги хост-не някъде другаде, не във photobucket, та да ги сложим пак?

Няма проблем с photobucket-а, трябваше да се обновят защото има промени по тях!
Писах два пъти на мини_минимои, но кутията и е все пълна!
Параходке, пратих ти ги и на теб да ги обновиш!   bouquet

# 28
Хм.. ми аз пейстнах новите линкове... но пак не стана  Rolling Eyes

Тичам сега, че Марта се оплаква.

# 29
Ето я:

на бодърстването

параходчепри нас е още по страшно - понякога по цял ден не спи изобщо, понякога по 2, 4 часа, а на два пъти ми се случва да е толкова поспалив през деня, че едвам успявам да му сменя пелените след храненията Wink

Общи условия

Активация на акаунт