Отговори
# 360
само да се включа и аз -нито имуностмулаторите,нито специално тази ваксина е препорьчителна,особенно след като не сме дебютантки вече..............това не си го измислям,а е информация на ухо от големи спец.аз поне ги минах. всичкитедоценти,професори/...и всичко е за печалба само и ед. на фармацефтите........конкретно имуностимулаторите. #2gunfire
а и все пак не е все едно от кьде е прочетена информацията,която сме прочели някьде.....аз сьм жертва на рекламата по принцип,но вие не ставайте.... hahahaедин научен труд не мож да бьде  подложен на сьмн. както инфо от вестник..нищо лично кьм нникой,но това ми каза моят лекар,като му казах кво сьм прочела вьв вестника...
момичета като имам гьби и коки,така ми пише на едната цито,а на др. много левкоцити-сега да взема да си мушна нещо ,някоя др. глобулка...или е противопоказно...... newsm78

# 361
  • София
Точно се бях засилила да си сложа ваксина и ме разколебахте.  newsm78

# 362
Боби, нищо не си "мушкай" без да се консултираш с лекар.   Mr. Green
Klemy, ти по-добре гледай Дзифт  Wink и чети за ваксината докато не събереш достатъчно инфо.
Смехорана, полезна е статията и обяснява простичко основните неща.  Peace Има една неточност само, но не е фатална.
Скоро пак ръчках майка ми и разни други познати и приятели да ходят отново на цитонамазка. Колкото по-често им се напомня, толкова по-често и те ще го споменават на други хора, което все пак е нещо.

# 363
кюбит
няма при кой професор или доцент да отида,защото те вече като ме видят и си мислят че отивам да ги разпитвам за оралната ...хахахаааааааа....кьде да ида сега ,като  минах  всички и по добре да чакам 3 месеца и тогава ,те гьбите нека си виреят .....нали?сигорно сьм права..... newsm78

# 364
кюбит
няма при кой професор или доцент да отида,защото те вече като ме видят и си мислят че отивам да ги разпитвам за оралната ...хахахаааааааа....

Joy
Боби, със сълзи ме караш да се смея.  Laughing
Отиди при някой, все едно, на който имаш доверие. Той е лекар, ти си пациент, няма как да ти откаже консултация. Като се обадиш за час, кажи какъв е проблема, не мисля, че ще ти откажат.

# 365
# 366
момичета, да се включа и аз по темата за ваксините и за изопринозин....

още докато ПАП-а ми беше 1 и нямах HPV 6, съм обсъждала с гинеколога си темата за ваксината - той каза, че е най-добре да се слага на девствени момичета на 12-14 години и в никакъв случай на над 26 годишни, независимо какво пишат по вестниците (кой изобщо им вярва!) и как от компаниите, които ги разпространяват се опитват да ни уверяват, че може да се слагат до 55 год. (естествено, при цената, на която се продават - в нашата фирма даже искаха презентация да ни правят, отстъпки, ако се ваксинират всички и не знам какво си още.....което само потвърди подозренията ми, че когато някой ти се натяга така не му е много чиста работата). Разбира се, решението дали да се ваксинира или не си е лично и всеки трябва да си го вземе сам.

за изопринозина - след като си взех HPV резултата, питах професора от Вирусологията за изопринозин - той каза че не го препоръчва, защото още не е изследван достатъчно. Вместо това ми препоръча същото, което казва Кюбит Simple Smile - правилно хранене и целесъобразен начин на живот, спорт и по-малко стрес  Peace

# 367
Мила Кюбит,аз наистина доста късно се вслючих във форума,но
с интерес съм прочела почти всичко, за което сте дискутирали и
съм запозната с проблемите на всяка от вас. Виждам колко много
всички ние страдаме и сме обединени от една обща идея да си помагаме и да бъдем полезни
със съветите си една към друга. Аз не желая да влизам в спор, само казвам
това, което съм изпитала на свой гръб, прочела съм доста материали, консултирала
съм се с не един лекар по отношение на ваксините , доста също съм се съмнявала,
но стигнах до извода, че няма какво да загубя освен около 900лева ,за да се
ваксинирам.
Където и да съм отишла на лекар и съм споделила, че съм
си сложила ваксина против РМШ, повярвай ми, че всеки ми е казал, че
това е било най-доброто, което съм направила за себе си!!!!!
Не искам да прозвучи като агитация,защото наистина всеки може да прочете
достатъчно информация в нета и да си направи извода....
Има доста материали и на английски, не само във вестник "Труд",
които потвърждават нейната ефикастност, но за съжаление действието е около 5г.

# 368
Здравейте момичета! Чета ви от няколко месеца и се надявах, че и за мен конизацията ще е най-лошото което може да ми се случи. Да ама не! Днес ходих да си взема епикризата, заключението е реконизация или хистеректомия. Говорих с лекаря който ме оперира и той препоръчва втория вариант. Вече не знам какво да правя.
Та исках да попитам, ако някой знае как и откъде да си взема материала за хистологията от Майчин дом и на кого да го занеса за второ мнение. Много ми се иска преди да реша какво да предприема да съм сигурна в хистологичния резултат. Благодаря предварително!

# 369
zvezdicka, и аз не искам да споря. Давам друга гледна точка. И да направя едно уточнение, ваксината не е против рак на маточната шийка. Ваксината е само срещъ 2 съответно 4 от високорисковите типове. Дори с ваксина, гаранция няма. А както вече е ясно, има и други причинители на рака на маточната шийка.

dany_30, съжалявам безкрайно за рецидива при теб.  Sad

# 370
То не е рецидив просто не е изрязано до здраво, според доктора е много навътре в канала, където нямало никаква видимост. Затова не дава гаранция, че  с реконизация ще се реши проблема.

# 371
дани30
ама това хистологията от конизацията ли ти е?преди колко време си конизирана/извини ме за любопитството,ама не сьм разбрала... #Crazy

# 372
дани, според мен иди в онкологията за консултация, щом се говори вече за хистеректомия  и специално и се поинтересувай как може да изискваш всички видове изследвания, епикризи, стъкла от Майчин дом.

# 373
Конизирана съм на 13.01, да това е хистология от конизацията.

# 374
dany_30, ако има шанс за реконизация, те съветвам да избереш него.  Peace Особено щом не е рецидив, а е лекарско недоглежане. "Навътре в канала" не е оправдание. Ядосана съм малко в момента, а представям си на теб какво ти е.  spoko

Общи условия

Активация на акаунт