Отговори
# 450
Здравейте, момичета.
След любезната покана на ДесиХ2 отправям тук моя въпрос.
Родих преди два месеца и сега ходих на профилактичен преглед. Доки каза, че имам раничка на шийката на матката, което било съвсем нормално след раждане. След това повтори три пъти, че всичко ми е ОК, възстановила съм се чудесно и т.н. Да отида другата седмица само да ми изгори раничката и да ми направи цито. Когато си тръгвах обаче ми даде и една рецепта за някакви вагинални свещички. Явно съм неграмотна, защото не съм ги чувала.  Mr. Green  Оказа се, че е антибиотик, на който изрично пише, че не се препоръчва за бременни и кърмачки (а аз съм от вторите) и сега се чудя как да постъпя...
Сега като прегледах темата набързо, виждам, че горенето с лазер е подходящо за раждали жени, а за самата не искам да взимам АБ, когато има алтернатива.
Споделете опит, моля!
  bouquet
Според мен трябва да ти вземат задължително цитонамазка и тогава да се реши какво да се прави с раничката.
А щом на лекарството пише, че не се препоръчва за кърмачки, значи по-добре да не го ползваш.  Най-добре се консултирай отново с лекар за антибиотика.

# 451
  • София
Здравейте, момичета.
След любезната покана на ДесиХ2 отправям тук моя въпрос.
Родих преди два месеца и сега ходих на профилактичен преглед. Доки каза, че имам раничка на шийката на матката, което било съвсем нормално след раждане. След това повтори три пъти, че всичко ми е ОК, възстановила съм се чудесно и т.н. Да отида другата седмица само да ми изгори раничката и да ми направи цито. Когато си тръгвах обаче ми даде и една рецепта за някакви вагинални свещички. Явно съм неграмотна, защото не съм ги чувала.  Mr. Green  Оказа се, че е антибиотик, на който изрично пише, че не се препоръчва за бременни и кърмачки (а аз съм от вторите) и сега се чудя как да постъпя...
Сега като прегледах темата набързо, виждам, че горенето с лазер е подходящо за раждали жени, а за самата не искам да взимам АБ, когато има алтернатива.
Споделете опит, моля!
  bouquet
Според мен трябва да ти вземат задължително цитонамазка и тогава да се реши какво да се прави с раничката.
А щом на лекарството пише, че не се препоръчва за кърмачки, значи по-добре да не го ползваш.  Най-добре се консултирай отново с лекар за антибиотика.

Аз бих ти препоръчала да поискаш биопсия от раничката, за да се види достоверното състояние и дълбочината на дисплазията, и после вече може обгаряне или нещо друго.

Ако все пак решиш да те обгарят, то не бива при наличие на възпалителен процес.
Хубаво излекувай възпалението и тогава.

# 452
Здравейте момичета, до сега не съм писала в тази тема, въпреки, че съм чела от време на време. В момента обаче съм се притеснила доста...
Преди година и половина ми откриха раничка на шийката и гинеколожката ми я гори с лазер коагулация. От тогава нямах проблеми, на следващите прегледи всичко беше ОК.
Пропуснах да кажа, че съм на 21 години и още не съм раждала.
Така.... от около месец и половина ми се появи много ужасно бяло течение и преди две седмици отидох на преглед. Оказа се, че са някакви коки, но както и да е... тях ще ги лекуваме. Лошото е, че доколкото разбрах от гинеколожката цитонамазката не ми е добра и ми боло повишено нивото на левкоцитите. Освен това ми каза, че не е никак хубаво особено, след като преди съм имала и раничка. Предложи ми лазерна обработка на влагалището, която по нейните думи била "доживотна". не мога да разбера от това има ли нещо общо с конизацията или за съвсем друго нещо става въпрос? Може да задавам глупав въпрос, но не съм се сблъсквала до сега с такива проблеми...

# 453
 F_Diamond, а какъв е резултата от цитонамазката? И аз за първи път чувам за лазерна обработка на влагалището. Щом левкоцитите ти са повишени, значи имаш инфекция, която трябва да лекуваш. Освен цитонамазка, бих ти препоръчала и колплоскоп и евентуално биопсия-ако лекарят прецени. Така най-добре ще се прецени каква е тази "раничка",  възможно е тя да се дължи на възпалителния процес. Освен това добре ще бъде да направиш консултация и с друг гинеколог, преди да предприемеш тази лазерна терапия, която мем ме съмнява да е до живот-прегледи задължително прябва да се правят поне веднъж годишно! По-назад в темата имаше много хубав материал за така наречените ранички, задължително я прочети. Едва ли това, което ти предлага лекарката е конизация, конизацията се прави на маточната шийка а не на влагалището и не с лазер. Това е от мен, дано се включат и други, по-компетентни и най-вече Кюбит.
  Hug

# 454
Раничката ми я гориха преди една година и вече всичко с нея е ОК.
Иначе инфекцията, която имам се дължи на стрептококите, които започнах да лекувам преди 3 дни.
А за тази лазерна обработка не разбрах и аз много, само знам, че е някакъв много нов метод. Ще разпитам като отида следващия път. Надявах се някой от тук да знае нещо по въпроса. Доколкото аз разбрах(не знам дали правилно съм разбрала) лазерната обработка като действие наподобява ваксината на Silgard. Наистина не съм много сигурна в това, което говоря. Май е по-добре да изчакам до следващия преглед...

# 455
F_Diamond  - Как може лазер да има действие на ваксина? И все пак кажи ни какъв е резултата от цитонамазката-така само гадаем.
Смехорана, какво става с твоите изследвания?

# 456
  • София
Здравейте момичета  Hug ,
да докладвам до къде се докарах с моите неща!
Ходих при моя лекар, който ме оперира взе ми микробиология и цитонамазка, която ще е готова във вторник. Не му казах, че имам вече резултат 3д, за да не го ядосвам, че нали не обичат като ходим на няколко места. Каза ми да се ориентирам към забременяване. Това не виждам как ще стане като няма от кой да забременея, но това е друга тема  Laughing
Днес ходих в частния кабинет на доц.Дянкова. Показах си всички изследвания и каквото имах. Тя ме гледа само на колпоскоп. Каза, че имам малко образуващо се папиломче и от него ми е излязла ПАП 3д, но за сега няма да го изрязвам, ако стане по-голям ще се наложи пак конизация, но за това трябва да се следи. Изписа ми Изопринозин, но мисля да не го пия.  Naughty защото имам и Хашимото на щитовидната жлеза.
Та, за сега леко съм по-спокойна, че няма да се наложи реконизация, но тоя папилом ми е в главата и май няма да излезе от нея ..... Във вторник ще докладвам какво е казал моя лекар (д-р Попмарков от Тината).  Simple Smile

# 457
Смехорана, как така се образува папиломче, искаш да кажеш кондиломче, не разбирам. Но едва ли е кондилом, те се дължат на друг щам на вируса. newsm78 А кондиломи имала ли си някога?
Смехорана, виждам, че спазваш режима на Дюкан. Ядеш ли достатъчно плодове, те са богати на витамини и са много важни за имунитета. За този режим знам, че има период в който се ядат само белтъчини-не мисля, че е много добре, ако не ги хапваш заедно с пресни зеленчуци. Това мисля доста отдавна да ти го кажа, но се притеснявах да не се засегнеш. Надявам се да не ми се сърдиш, но когато се оперирах изчетох доста неща за храненето. Това ти го казвам само, защото искам да ти помогна. Heart Eyes  Hug

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 17:41 от olive19

# 458
  • София
Смехорана, как така се образува папиломче, искаш да кажеш кондиломче, не разбирам. Но едва ли е кондилом, те се дължат на друг щам на вируса. newsm78 А кондиломи имала ли си някога?
Смехорана, виждам, че спазваш режима на Дюкан. Ядеш ли достатъчно плодове, те са богати на витамини и са много важни за имунитета. За този режим знам, че има период в който се ядат само белтъчини-не мисля, че е много добре, ако не ги хапваш заедно с пресни зеленчуци. Това мисля доста отдавна да ти го кажа, но се притеснявах да не се засегнеш. Надявам се да не ми се сърдиш, но когато се оперирах изчетох доста неща за храненето. Това ти го казвам само, защото искам да ти помогна. Heart Eyes  Hug
Как ще се сърдя, моля ти се! Simple Smile В момента не ям плодове, но ям зеленчуци и пия витамини.
Не съм имала нито папилом, нито кондилом, а бях с лека дисплазия от конизацията резултата. Нямам високорискови ЧПВ, и нямам идеа от къде се появи пък това сега  newsm78
Забравих да кажа - понеже имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза Дянкова каза, че при такива случай вероятността да се прояви ЧВП е 70%, което е ужасно...

# 459
F_Diamond  - Как може лазер да има действие на ваксина? И все пак кажи ни какъв е резултата от цитонамазката-така само гадаем.

Ами аз не си взех изледванията лично, а се обадих на лекарката по телефона и единственото, което ми каза за цитонамазката беше, че не е много хубав резултата. Във връзка с това ми препоръча въпросния лазер. Следващия път ще разпитам по-подробно.

# 460
Забравих да кажа - понеже имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза Дянкова каза, че при такива случай вероятността да се прояви ЧВП е 70%, което е ужасно...
Това е само вероятност, не е задължително! А това автоимунно заболяване не може ли да се лекува, за да не ти се появяват и тези проблеми?

# 461
 Момичета здравейте.Сега влизам и не съм чела назад, но който е питал за мен, да му кажа, че нямах компютър до днес.От днес съм с чисто нов, така че съм на линия.  bouquet

# 462
Пеперудке, честито!

И аз съм с автоимунни /две/ заболявания на щитоводната. Никога нищо не ме подминава. Имунитетът ми е нула.Имуностимулаторите и ваксините са забранени. От ноември до сега съм изпила три опаковки витамини с минерали и пак съм с нисък калций, магнезий и хемоглобин.
Olive, за съжаление тези заболявания не се лекуват. Те са хронични, със заместителна терапия.

# 463
  • София
И аз съм с автоимунни /две/ заболявания на щитоводната. Никога нищо не ме подминава. Имунитетът ми е нула.Имуностимулаторите и ваксините са забранени. От ноември до сега съм изпила три опаковки витамини с минерали и пак съм с нисък калций, магнезий и хемоглобин.
Olive, за съжаление тези заболявания не се лекуват. Те са хронични, със заместителна терапия.
Не се лекуват, а се достига до някаква норма и се следят стойностите на хормоните.
Общо взето всичките ми болести са от нелечимите, а следимите Sad
Но аз от 2 години съм без лекарства и съм в норма. Изобщо не знам вече какво става  ...
нямам високорисков вирус, а сега папиломче и то след конизация;
хормоните са ми наред, а явно имунната ми система не може да се справи с ЧПВ-то.
Чудя се дали мога да се доверя на Дянкова или да ходя при друг, но който гледа на колпоскоп, задължително!
В понеделник съм на консултация с ендокриноложката и ще я попитам за това, което казва Дянкова и за имуностимулантите.
Димана, ако се сетиш нещо, което мога да попитам ендокриноложката ми кажи. Тя е много готина и от 5 години се занимава с мен Simple Smile

# 464
Смехорана, защо не отидеш и при проф.Каргьозов, той е отличен специалист и е много приятен като човек. Възрастен е и има страшно голям опит. И гледа на колплоскоп. Wink
Къде се изгуби Кюбит? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт