Отговори
# 465
Пеперудке, ти беше ходила в онкото, нали? Там как се ходи на преглед, знаеш ли?В смисъл може ли с напрявление, взема ли се час? И ако не си техен контингент въобще приемат ли те или само на частно?

# 466
Пеперудке, ти беше ходила в онкото, нали? Там как се ходи на преглед, знаеш ли?В смисъл може ли с напрявление, взема ли се час? И ако не си техен контингент въобще приемат ли те или само на частно?

Ами при мен схемата се задвижи заради болничния, който трябваше да ми дадат.Но първо при личната, тя като видя епикризата ме прати директно в онкото.Без направление.Там на регистратурата те подхващат, и се разкарваш из кабинети разни, за да те диспансеризират.Не знам иначе дали приемат, ако не си техен контингент.Час не съм вземала, просто отидох и си дадох епикризата на регистратурата.Те ще ти кажат какво се прави.Но не е лошо да отидеш и да се регистрираш там.Има някои привилегии, които при нужда може да ползваш.Минах една комисия, и ми казаха в началото на март да ходя за контролен преглед при Узунов.Това е.Малко неподредено го написах, но в къщи  е някаква лудница и не мога да си подредя мислите.  bouquet

# 467
Олив, тук съм. Чета. Не исках да пиша, щото ще се скарам на някой за вайкането около тези "нелечими автоимунни заболявания" и драмата, която си правят. И аз имам такова заболяване. Но проблем нямам - на периоди медикаментозно се вкарвам в ритъм и всичко е нормално. Никакви имуностимулатори не ми трябват, защото такива просто няма. Регулиране на храната и начина на живот е това, което играе най-голяма роля. А негативното мислене е най-силният фактор за смъкване на имунитета. Как мислите, че аз си регулирам имунната система? Моята изходна позиция не беше по-различна от вашата...
Хайде, и дано никой не се сърди.

# 468
Кюбит, сърдити няма да има. Нали за това сме тук - да си помагаме. Определено нямам твоите познания, но как с позитивно мислене да се предпазя от гадния грип и всевъзможните вирусчета? Хората си слагат противогрипна ваксина, аз не мога. А автоимунните заболявания освен че имат периоди на влошаване, се влияят от всяко друго неразположение. Аз лично имам проблеми с калция. Организмът ми усвоява малка част от това, което трябва. Сега, в края на зимата е най-лошия период за мен. Редовно си пия всички необходими медикаменти, но преди 3-4 дни настинах и вдигнах t. Резултатът беше, снощи ходих е спешното да ми бият калций венозно. Гадно е. Добре де, няма да се оплаквам повече. Има и по-лоши неща.
Пеперудке, имаш ли впечатления от Узунов?

# 469
  • София
Кюбит, няма повод за сърдене, тук сме да се съветваме и да си помагаме, до колкото е възможно. На мен за 2 години не ми се е налагало да се вкаравам в релси, защото съм си в норма. Simple Smile Настроила съм се, че съм съвсем здрава и това е. Малко психясах поркай маратона по гинеколози Simple Smile

# 470
ива николова, пожелавам ти само позитивни резултати на контролния преглед. стискам палци!

яна, чакаме да се включиш след като се върнеш вкъщи. много ми харесва това, че си си боядисала косата преди да влезеш в болницата - точно така човек не трябва да се отпуска в никакъв случай.

искам да споделя и аз за имунната система - аз например вече мога да позная с много голяма точност кога ще се тръшна от грип. събере ли се недоспиване и стрес в работата - винаги се разболявам. почва се по стандартния начин - гърло, температура и т.н. всичко, което си гововим за почивката,въздуха, спорта, храната е на 100% вярно. пожелавам ви достатъчно време, за да можете да го осъществите.

вчера ми стана много депресантско за момент, защото прокървих след секс. цял месец бях на въдържание заради горенето и най-сетне и аз като боби реших да се впусна в страсти - и хоп! изненадка. беше наистина много малко, но ми развали настроението. реших да не се вайкам. другият месец съм на контролен преглед и ще стане ясно какво се случва.

тъпото е, че преди горенето никога не съм кървяла, а и след самото горене течението ми беше пренебрежимо малко и затова сега случката ме извади от релси.

# 471
Смехорана, и аз от 2 години не съм пила медикаменти за това.  Peace
Браво за настойката!  Hug

dimana27, има 2 ваксини, които няма да сложа или да препоръчам. Едната от тях е противогрипната. Ваксината е за определени вируси. Както знаем обаче грипния вирус има свойството да мутира бързо и понякога неузнаваемо, така че дори и с ваксина, шанса да пипнеш грип не е никак малък.  Peace Файда от тези ваксини няма. Който се кълне, че не го е ловил грип, защото е имал ваксина, се заблуждава. Просто не е попаднал на контакт с мутирал вирус.
За щастие грипът съвсем не е толкова много разпространен и хората много често бъркат леки настинки с грип. Предпазване и от едното и другото може да се прави с мед, лимон и орехи.  Peace
Оплаквай се, темата е точно за това.  Peace Някой друг може да ти даде различен съвет. Нали целта е това - да получим различни съвети, мнения, да се поучим от различен опит.  Peace

Serein, и аз съм в състояние да усещам кога имунната ми система е спаднала и да взема мерки.  Grinning

# 472
Serein,може би мястото още не заздравяло напълно,дано причината е незначителна.
Момичета,пожелавам ви скоро да преборите всички болести,депресии и лоши мисли.Сама на себе си си го пожелавам.Тази тема ми е мерило,когато изпадна в депресия и започна да се вайкам.Сещам се за всички вас,за грижите ви и болките ви ,и се стягам,заради мисълта,че толкова много хора живеят със своите неволи, и притеснения,че не ме е сполетяло най-голямото нещастие,че не съм толкова злочеста,колкото се чувствам.

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 18:31 от ДесиХ2

# 473
Мерси за подкрепата, Деска!

И аз непрекъснато си повтарям, че не трябва да се самосъжалявам и че трябва да гледам напред и да се отърсвам от страховете.

# 474

Момичета, тъкмо видях, че във Варна  ще има безплатни профилактични прегледи и цитонамазки. Информацията е доста обширна и естествено накрая завършва с реклама, че само във въпросния кабинет, където ще бъдат прегледите има такъв апарат. Какво се постига с тая криотерапия? Нещо не се връзвам на подобни..... Какво мислите?

HPV-тестът на Diguene(Дайджин) е единственият валидиран и стандартизиран – одобрен от асоциациите на храните и лекарствата на САЩ, чиято съвременна технология позволява откриването на генетичния код на вируса (ДНК). Така ще разберете дали сте инфектирана с един или няколко от 13-те високо рискови типа и ще дадете на вашия гинеколог още по-голяма възможност да ви предпази от злокачественото заболяване.

Как ще стане това? Отговорът на Алианса за превенция на рака на шийката на матката е ясен – четвъртата точка от ключовите му изводи гласи: “Използването на HPV-ДНК-тест и последваща криотерапия водят до по-ефективно предотвратяване на рака на шийката на матката, отколкото използването на други методи за скрийнинг и лечение. Криотерапията( Замразяването на матката) в случаите, когато се прилага от компетентни специалисти е безопасна и успеваемостта на лечението надхвърля 85 %. Изследванията на Алианса сочат, че криотерапията предпазва от по-нататъшно развитие на заболяване на маточната шийка при жени, които са заразени с HPV. Вследствие на това и благодарение на слабата болезненост при криотерапията, случайното лечение на жени с положителен HPV-тест, без потвърдена диагноза за заболяване на маточната шийка, се счита за приемливо. От това твърдение на Алианса следва, че всяка жена, която е положителна на HPV-теста трябва да се направи криотерапия, независимо дали има “раничка” или не, за да се извади жената от рисковата група за развитие на рак на маточната шийка.

[/b]

# 475
Безплатни профилактични прегледи и цитонамазки е супер, но и аз като димана съм скептична към превантивната криотерапия. Дай да си отрежем ръката, щото си порязахме пръста...
Мисля, че даже може да е опасно за нераждали жени.

# 476
Кюбит, тази криотерапия след конизация прави ли се? И има ли смисъл?
Честно казано, като разбрах коя лекарка ще прави профилактиката нещо  newsm78...

# 477
кюбит,до сега чета тук за криотерапията и сега да питам---аз да си замрзявам ли матката.....кой ще го реши това...да отивам ли на лекар пак за да питам...?оффф,писнаха ми само да измислят разни глупости и да ми обьркват мозька/който и без това е малко / #Crazy
момичета кво ще правите вие с това замразяване? newsm78

# 478
Замразяването отдавна го има като лечение,но не знам подробна информация.

# 479
  • София
Интересно как точно се прави това замразяване на матката ?
И как само на матката? За колко време? Няма ли да се засегнат и околните органи?
Какво разбират докторите под това замразяване - 0 гр, по Целзий ли?
Вируса ще се гътне, а променените вече от вируса клетки - какво ще стане с тях?
Те могат ли да самоизчезнат?
Нещо ми звучи много рекламно цялата тази работа, пък и в амбулаторни условия!   newsm78

Между другото с криотерапия /съпътстващо на антибиотика обаче/ под формата на шише с лед
ниско долу върху корема съм лекувана преди 10г. при едно силно възпаление на тръбите и яйчниците.
Мисля, че имаше фект.

Общи условия

Активация на акаунт