Съдомиялна BEКO DFN 6837 ?

• 42 910
  • 373
  •   1
Отговори
# 240
Вени, благодаря за включването!

Ти добре казваш, че няма такава съдомиялна машина, която след края на зададената програма да изсушава съдовете напълно, но защо тогава във всяка от тях присъства опцията  - сушене?!Още повече, че в техническите характеристики на машината ясно е анонсирано сушенето като неизменно присъстваща функция в програмите!
Всеки клиент купувайки си съдомиялна машина дефакто си плаща за тази услуга, защо тогава да не изискваме и качество?!

Въпросът е ПРИНЦИПЕН, Вени, затова толкова акцентувам на операцията - сушене!
Моите очаквания са съдовете да излизат напълно сухи, поне аз така тълкувам тази екстра!

Между другото някой ползвал ли е продукти на българската фирма Rox, и какви са му впечатленията.
Най-вече въпросът ми е към имащите Беко! Пасват ли тези продукти на тази миялна?

Гледам, че жената е купила цяла кутия с хапчета на тази фирма.Дано имате впечатления! newsm78

Аз пък за себе си лчино се чудя на Вени защо е дала толкова много пари за"Бош", след като може да си позволи "Миеле"?! newsm78

Ако парите ме удряха през кръста, едва ли щях да си взема "Беко", Вени! newsm78

Благодаря за мненията ви за солта, ще си купуваме вече едра сол!

Аааа забравих да питам ето тук на предпоследния пост на тази 12-та стр., някой може ли да ми каже този 3-ти бутон отгоре-надолу/ в ляво с плюсчето за какво точно служи? Това ли е допълнителното сушене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364397.165?!

# 241
  • Paris, France
Здрасти свекър,

Не съм на кеф да пиша обстойно но обещавам утре да отговоря на всичките ти въпроси.

Цитат
Аааа забравих да питам ето тук на предпоследния пост на тази 12-та стр., някой може ли да ми каже този 3-ти бутон отгоре-надолу/ в ляво с плюсчето за какво точно служи? Това ли е допълнителното сушене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364397.165?!
- да, това е, модифицира програмата, така че последното изплакване е с по-гореща вода и по-дълго свети копчето за сушене, та да не я отваряте, че да може да кондензира. Трябва да го натиснете след избиране на програма и ПРЕДИ да натиснете копчето за пускане на програмата. Веднъж започнала програмата, допълнително сушене не може да се добави. Също е невъзможно да се пусне само сушене, защото, както писах, такова нема Joy. Напомням, че нашите и повечето миялни сушене, във вид на затопляне или духане с вентилатор, нямат. Утре ще разгледам подробно технологията и маркетинговите стратегии за сушенето, като силно се надявам Дедо или друг да ме изпревари и да ми спести дългото писане. Ето въпрос на тази тема и отговора на Дедо в следващият пост:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=460489.msg13724175#msg13724175

Цитат
Аз пък за себе си лчино се чудя на Вени защо е дала толкова много пари за"Бош", след като може да си позволи "Миеле"?! newsm78

Ако парите ме удряха през кръста, едва ли щях да си взема "Беко", Вени!
- ако парите ги събирах по дърветата изобщо нямаше да си купя миялна, печка и тенджери ами щях да ям в Максим (скъп много известен парижки расторант). Защо купихме точно тази? Тогава на потребителски тестове беше излязла на първо място. Парите не съм ги дала аз hahaha hahaha. Миеле с такива показатели и програми за толкова пари тук не може да се купи. Аз исках Беко, но мъжът ми беше скептичен, тези, които слагаха кухнята ни казаха, че Бош имат добър сервиз като цяло. Продавачът в магазина ни показа как хапчето, Калгонит, истествено, пада в едно легенче и неразтворен препарат не драска чашите, можеш да видиш тук, щракни на втората снимчица:

http://www.mistergooddeal.com/lave-vaisselle-pose-libre/bosch-sms69m02fr.htm

Също ни каза за допълнителното сушене (като вашето) Joy Joy Joy, за възможността да мием вътре обемисти неща, махайки горната кошница. Оказа се, че джаджата за такова миене, обаче, не е включена в цената и тогава беше 100-200 евра отгоре #2gunfire.

Миеле, тези, които струват тук 600-1600 евра не са това, което са професионалните Миеле и това, което Миеле бяха. Те са добри машини, но нищо повече от Бош, Сименс или .........Беко. Направени са за потребителя, който иначе би си купил Бош, Аристон или Беко, но е готов да заплати 2-3 стотачки отгоре ако на машината с подобни програми и показатели пише Миеле. Вътре са пластмасови кошниците и местата за прах и гланц, перките и те пластмасови. Свекърва ми има у тях миялна Миеле, полу-професионална, всичко вътре инокс - перки, кошници, която за 5 минути, да, 5 минути, не 50, идеално измива и изсушава 12 комплекта мръсни чинии. И като казвам измива и изсушава, наистина ги измива и изсушава. Цената - от порядъка на 6-7000 евра нагоре.

Лека, утре пак Hug

# 242
Сега пуснах миялката.Солта ми е на 4-та степен, гланца-също.Включих и опцията - допълнително сушене, а изборът на програма е 5-та...да видим какъв ще е резултата. Rolling Eyes Абе да питам пак като слабоумен Венито или "Дедо" пак за тази сол. Като заредих миялката се загледах в резервоарчето за сол и нещо взе да ме гложди отвътре - поиска ми се да видя какво е положението на разтвора. Отвъртях капачката съвсем леко и веднага изкочи.Стои така сякаш е под налягане...то не сякаш, ама пи отварянето усетих, че капачката стои под налягане/ напрежение и веднага бликна разтвор, а едвам отвъртях капачката на резервоарчето. Това нормално ли е?! Rolling Eyes Някой май Миши ми беше казала, че това е нормално, тъй като машината си долива вода, но не ми хареса това с капачката, която стои под напрежение. Може би налягането е в следствие на реакцията на солта с водата?! newsm78

Абе мир не ми дава...аз съм такъв човек, че докато не изпипам всичко, така че на мен да ми харесва, не се предавам!
Притеснявам се да не би да не ми харчи сол! Вени или "Дедо" ако знаят, нека да кажат има ли начин да проверя дали машината ми черпи от соления разтвор!

# 243
  • Paris, France
Ох, стига ровичка и човърка където не трябва когато не трябва! Работи!!!! ако не работеше, бедна ти е фантазията с какъв слой котлен камък щяха да излизат чашите при вашите условия. Като ти казвам да не отваряш когато не свети индикатора, а той не е за то що клати гората сложен Laughing, е, защото при всяко отваряне изтича саламура, която, ако не пуснеш веднага програма с предварително изплакване, може в най-скоро време да предизвика корозия на машината. И ръждата хич не е добра за самата машина и джоба ви. Отвори и зареди само, когати ти светне индикатора! След около 3-4 зареждания, когато установите стабилен режим на ползуване и стане ясно долу горе кога има нужда от добавка на сол, може като наближи времето да добавиш с фунията, пълнейки догоре, след което веднага да пуснеш програма с предварително измиване като еко, интензивна с мръсни съдове вътре за да не се налага да пускаш плакнене така, за то що гората клати, дето викаше дядо ми, Бог да го прости.

Сега като отидох да видя коя ти е пета програма на снимките забелязах, че съм те подвела, казвайки, че можеш да миеш зеленчуци на 1ва програма. Не е вярно! Моля за извинение и много съжалявам за написаното Praynig Зеленчуци и плодове на първа програма ще се сготвят, защото тя е 20мин кратка със сушене, а не предварително изплакване, каквато е на машините, предлагани в търговската мрежа тук. И дракона повтаря, че не може заради сушенето и аз като папагал, че няма сушене на предварителното изплакване ooooh!. Не е болка за умиралка, слагаш на деликатна, изчакваш 5-7 минути и спираш програмата, натискайки продължително бутона "Пауза" (първият отгоре надолу срещу дясната ръка, когато човек е срещу машината, може да е оцветен в сиво). На дисплея светва, че остава една минута и мига край на програма, изчакваш помпата да изпразни и да се появи 00:00 на дисплея и отваряш. Ако резултатът не е добър, пробваш предварително плакнене на еко програма (струята е по-силна).

Отново се извинявам за това, че съм ви подвела, не беше нарочно.

Hug

# 244
Не спирам да се хиля с тез зеленчуци Laughing
А преди няколко месеца имаше тук пусната рецепта сьомга да си сготвиш в съдомиялната.
Как да я сложиш, на кой рафт, на коя програма, колко да настроиш солта - да не е безсолна де.
С какви подправки, вместо ароматизатора. Само не помня дали гланца ставаше да замести лимонче накрая.
Май става, Невена как буха лимонтозу Wink
Много момичета се бяха запалили Joy
Свекър, ти к'во ще кажеш?

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 18:09 от Дедо

# 245
Вени, много късно ми го казваш - онзи ден ми се приядаха домати, ама много ми се приядаха, че беше и късничко вече, но успях да се мушна в супермаркета миг преди да затвори. Минах през щанда за зеленчуци и като ги видях тези сочни домати и краставички очите ми станаха големи като палачинки. Shocked Напълних цялата кошница с домати и малко краставички. С жената се разбрахме тя да ми приготви мастиката, а пък аз ще  измия доматките и краставичките. Е реших се да видя що за чудо на технологията е таз програма за плакнене на зеленчуци.Сложих ги в една пластмасова касетка, като вместо препарат сложих готварска сол.Рекох си, че ще ударя с един куршум два заека - хем ще ги изплакне миялната, хем ще ги посоли...пък и с блясък ще излезнат. Praynig Пуснах програмата, и след като свърши отидох да ги извадя, че мастиката ми беше започнала да се размразява.Отидох и ги извадих готови не за салата, а за буркани! Sick newsm78

Маса пари хвърлих, ама нейсе Joy

# 246
Не спирам да се хиля с тез зеленчуци Laughing
А преди няколко месеца имаше тук пусната рецепта сьомга да си сготвиш в съдомиялната.
Как да я сложиш, на кой рафт, на коя програма, колко да настроиш солта - да не е безсолна де.
С какви подправки, вместо ароматизатора. Само не помня дали гланца ставаше да замести лимонче накрая.
Май става, Невена как буха лимонтозу Wink
Много момичета се бяха запалили Joy
Свекър, ти к'во ще кажеш?

Дедо, гледай си отвреме-навреме в пощенската кутия! Rolling Eyes
Предполагам, че имаш много обожателки и за моите ЛС не ти остава време. newsm78

Колко ли струва една кутия с хапчета на Калгонит Куантум във Франция?!
Имам един познат, който пътува често до Франция и се замислям дали да не я поискам като обезщетение за сварените домати от г-жа Виролан. newsm78 Joy

Дедо, Дедо сега пък рецепта за hahaha приготвяне на сьомга в съдомиялна машина! #Crazy
Жените вече ни изпреварват интелектуално...май на нас не ни остава много време - еманципацията е неизбежна!
Ако жена ми направи такава лудост доброволно си окачвам въжето на врата. Grinning

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 23:21 от Свекъра

# 247
Не ги подценявай дамите Flutter
Екстра са!
А за съобщенията, да - много ooooh!.
Даже вчера се изложих. Не разпознах една приятелка.
Питаше пак за щуравата сол, а аз забравил, че сме кореспондирали Embarassed
си изпях песента Joy

Да не спамим - ти нагласи ли подредбата?
Кде слагаш винени чаши?
Моите в столчето малко вода остават, наклонът не ми е читав Laughing

# 248
Леле каква е тая супер съдомиялна бе хора. Побъркахте ме да чета. Чак вече започнах да  подмрънквам за бъдещата кухня за такава . Embarassed А дали го има този модел за вграждане   Thinking Или някоя друга такава фантастична. Давайте акъл моля?

# 249
Леле каква е тая супер съдомиялна бе хора. Побъркахте ме да чета. Чак вече започнах да  подмрънквам за бъдещата кухня за такава . Embarassed А дали го има този модел за вграждане   Thinking Или някоя друга такава фантастична. Давайте акъл моля?

Този модел го няма за вграждане.. но има други модели за вграждане пак на Беко които имат душ отгоре, но незнам дали измиват загоряло  Tired

# 250
Дано някой по-запознат даде малко съвети. Иначе желая на всички дълго и безпроблемно съжителство с безценните ви помощници.  Hug

# 251
Ето едно предложение, но да те предупредя, че няма програма за плакнене на зеленчуци и готвене на сьомга! Grinning
http://www.kolko.bg/bg/beko-dis-5830-bg/p/1032931

Тук можеш да видиш още модели - http://www.triadaconsult.bg/index.php?show=browse&catid=38

Вени Виролан шегуваме се! Hug Не се крий! Rolling Eyes
Обещавам, че няма да искам обезщетение Peace

Ама ти май наистина се върза. Grinning

# 252
Абе то моделите са едно. Друго си е от човек с опит мнение да чуеш. На мен ми се иска да е тиха, да мие загоряло и да има 1/2 зареждане. Е  , и да не мие 3 часа де. ма май станах нахална вече. Благодаря за съвета.

# 253
А защо просто не я бутнеш под плота(и/или между шакфовете) свободностоящата?

# 254
Абе то моделите са едно. Друго си е от човек с опит мнение да чуеш. На мен ми се иска да е тиха, да мие загоряло и да има 1/2 зареждане. Е  , и да не мие 3 часа де. ма май станах нахална вече. Благодаря за съвета.

Аз преди да подходя към закупуване на съдомиялна машина изчетох всички теми по форумите за тези машини!
Питах, интересувах се, обсъдихме го на семейния съвет, и когато емоциите се уталожиха отидохме и я купихме!
И пак ни беше трудно, понеже много модели, различни цени, екстри и мнения.
 Аз съм лаик в тази област, но мога да ти кажа, че съдомиялната машина е доста по-простовата като изработка спрямо пералнята да речем...няма какво толкова да й стане.Спряхме се на Беко, щото като съотношение: цена, екстри и функционалност ни се видя най-разумна и практична. За съжаление нямам голям опит в работата си със съдомиялната машина.Имам я от две седмици! Пускам я всеки Божи ден, а понякога и по два пъти.Аз лично съм впечатлен от работата й - много тиха машина и безупречна работа!Мие ми загоряло на еко-програмата - 50 градуса!Всичко излиза перфектно измито, само дето още научквам препарати, дози и пр....
Има една доста бърза програма, която е 58 мин. и мие при 65 градуса.Има 1/2, отложен старт, защита срещу палавници и срещу наводняване! Сега не знам ти до каква сума можеш да си позволиш, но ако парите те удрят през кръста, тогава твоята миялна машина се казва MIELE! bowuu

Общи условия

Активация на акаунт