Израел 21

• 21 710
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • Някъде там...
Ами купили ми подарък лаптоп и извикали мъж ми да го вземе...мъж ми се върна и каза,че родителите му и брат му с жена му ни чакат за вечеря.Аз казах няма начин тя не ме иска няма да отида...Мъж ми вика ,че съм била минала и ще минавам и през по тежки ситуации нека отида и аз не можех да откажа и отидох.Влизам аз и поздравявам на иврит(поне добър вечер знам как е) и ття с усмувка отговаря,другата снаха(рускиня) директно скача да ме посрещне абе мила женичка.Сядаме ама на мен корема ми на топка не искам да вечерям,викам на диета съм  Embarassed ама баща му викна утре е диетата сега ще ядеш и аз ям...ама не усещам вкуса на храната ,треперя,учтиво обелязвам че е вкусно  Embarassed и такаааааааа накрая пихме чай и мъж ми усети,че скоро ще умра и вика късно ще си ходим ний,но аз не вземам лаптопа...Та те казаха нещо на иврит и мъж ми го взе.Още треперя от нерви,палнах си цигарка  Embarassed (слаба ракия съм) чаша вино и сега си релаксирам мозъчето.Скована ситуация,пълен спек ама поне всичко мина,надявам се скоро да не я видя... Praynig Това е историята подробно разказана от мен  Joy

# 226
  • На дивана, под юргана
Боряна, като те чета се сещам за един виц... Кажи й го (мъжът ти да й го преведе). А вицът е следния:

Една млада булка решила да си води дневник след като се омъжила. Всеки ден си записвала: "Днес, ..... се случи това и това, аз направих така, свекърва ми каза това и това. Ядосах се и се скарахме. Днес, .... едик ой си каза това и това, аз направих така, свекърва ми се скара и аз й се обидих. ... И така всеки ден. Карали се, радвали се... живяли. Минали години. Децата пораснали, отделили се и се оженили. Тя, вече свекърва имала други виждания, и понякога доста дърпания имала с жените им... Решила един ден да си прегледа дневника. Отворила в началото и почнала да чете. Чете за единия ден - цъка с език, чете за втория ден - клати глава, чете за третия ден... Пък взела, че затворила дневника и казала "Ами да, права е била мама!"

Ти пробвай лека-полека... може пък да потръгнат нещата с родителите на мъжа ти.

Всъщност сетих се и за втори виц:

Говорят си две жени (приятелки) и едната казва:
- Да знаеш, много случи дъщеря ми! Не мога да се нахваля от зетя - златен е! Той чисти, той готви, той пере, той глади... И сутрин - закуската в леглото й носи!
А другата й казва:
- Ей, блазе ти! Наистина е случила дъщеря ти! А моят син не успя... няма късмет мойто момче! Ожени се за една мързелива кучка - той чисти, той готви, той пере, той глади... А сутрин - дори закуската трябва в леглото й носи! Не случи и това си е!

# 227
  • Някъде там...
Извинявам се за спама но:
Тиги-миги  : smile3532 smile3532 smile3532

# 228
  • Sofia - TelAviv
Борянка, аз знам други притчи за свекървите   Mr. Green остави го Тиги  Joy "свекървите се обичат отдалече" -примерно разстояние 2000км. е перфектно  hahaha. Crazy  Всъщност  newsm78 то важи и в двете посоки, ако и моите родители бяха постоянно у нас, сигурно и мъжа ми щеше да се кара с наще. Тъй, че ..................   

# 229
  • На дивана, под юргана
Борянка, аз знам други притчи за свекървите   Mr. Green остави го Тиги  Joy "свекървите се обичат отдалече" -примерно разстояние 2000км. е перфектно  hahaha. Crazy  Всъщност  newsm78 то важи и в двете посоки, ако и моите родители бяха постоянно у нас, сигурно и мъжа ми щеше да се кара с наще. Тъй, че ..................   
Peace

# 230
Pesheck, стискаме ти палци.  baby_neutral  Hug
Boryana, който и да е бил на твое място след такъв стрес е щял да реагира като теб, за да се освободи от напрежението. Не се обвинявай.  Heart Eyes
tigar-migar, откъде ти идват наум такива бисери.  Joy
Ели, ихаа каква семейна история... Wink...трябва да направиш един албум за мъничето като порасне да си го чете и да се гордее с корените си.  Peace
Mentha, идеята беше аз да си я украся, но от сладкарницата избързали те да го направят. Simple Smile
mi6imadi, Хариет, ще ми бъде интересно да споделите как се справяте с организирането на няколко дечица, така че да остава свободно време и за вас.  Hug 
На всички, които не съм споменала  Hug .

# 231
Жаки, честита годишнина!

Basis, Честит ти рожденик!

Пешек,, дано скоро да се похвалите с хубави новини  Praynig

Ели, , ех че елегантна булка си!

На всички  wavey

Момичета кажете докога ще се буди малката така  Tired То вярно, че растат зъби ама тя откакто се е родила не е спала цяла нощ.

Намерихме си фамилен лекар - израелец и педиатър на Нати от САЩ но мисля,че  е живяла в Израел преди това ,най-случаино стана и  сме  много доволни.

Много е трудно да си намериш фамилен лекар тук имат недостиг на лекари, и нямат свободни места в детските градини ей на вчера отидох да я запиша за август и ми казаха че ще чакам 1 година  ooooh! На всичкото отгоре е $1000.00 долара на месец  Crazy. Но има начин за семейство с един работещ и един учащ да плащаме само %20 така, че остана само да намерим свободно място някъде.

Сега ще изпратя на майка покана за виза дано да дадат че да дойде да се видим и да ни отмени за малко.

Много ми е натоварено на работа не пиша често но Ви чета.

# 232
Боряна, ще ме умориш с тези разкази  hahaha ама пък от друга страна се поставям на твое място в чужда страна, седнала на маса с малко познати хора и се притесняваш...мъжа ти е свясно момче мисля, че ще намери начин да Ви накара да се заобичате със свеки  Grinning.

# 233
Добро утро и шабат шалом !

БорянаJoy аз по повод свекър и свекърва ще си мълча , че съм извънземен случай - няма какво да се оплаквам общо взето , та дори се обичаме отблизо .Карол , бая на няколко метра сме   hahaha - луда работа.То вие  знаете . Иначе  ми се струва , Боряна , че  се опитват хората лед да стопяват. Никаква слаба ракия и никакво напрежение - гледай страшно право в очите ама с усмивка и прави партия с етървата  - една мафия да сте .Отваряй очите и ушите и се прегрупирвай тактически  hahaha Joy Ще падна  като се слушам  ама  е вярно да знаеш! Ние  тука сме твойта партия - казвай - ще те надъхваме  Joy .....

Ханд , кукличка ...как сте бе ....ех , хубаво е да пишеш от време на време .Интересно е да чуем как сте .Поздрави! Hug

Тигре , ти пък си опасен  hahaha Твоята жена как е с твоите родители  Crazy ? А ти с нейните ? Кажи си без бой !

# 234
  • На дивана, под юргана
А-а-а, жена ми е много "мецуян" с моите родители! Те са в Израел - на 2000 км. - както беше споменато на "перфектно примерно разстояние"

С нейните родители, разбира се имаме търкания които се задълбочават ако трябва да прекараме няколко дни заедно... Гледам, стискам, мълча... пък като ми кипне и кажа нещо... Иначе за по малко всеки ден се виждаме и така няма негативни натрупвания. Тя жена ми дори повече се кара с тях, отколкото на мен ми се е налагало...  Laughing

А-а-а, да и ето пример за обичта на зет към тъща си:
"Баща и син стоят на двора пред къщата. Бащата държи автомат в ръцете си. Синът пита:
 - Тате, тате... защо баба се е качила на дървото?
 - За тебе баба, синко... за мене - тъща! Дай следващия пълнител!"

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 12:13 от tigar-migar

# 235
ох,като говорите за свекърви -  ooooh!- да не започвам аз.Не е лоша жената ,ама чете вестници "Врачка","Феномен" и "Психо"  SickСуеверието й граничи с патология!А сега в този момент пък съвсем - вчера ми каза ,че Мойсей бил българин ,а евреите са произлязли от траките ooooh!Така пише във в-к"Врачка". Laughing

# 236
  • София-България, Израел - където си поискам
Ханд, мерси за пожеланията  bouquet, радвам се,че се включи отдавна не беше писала Hug .Значи и в Канада проблем с градините Thinking
Борянче, търпение му е майката Laughing,ще свикнете една с друга и след време тези неща ще ти се виждат ,като бели кахъри Peace
иначе, аз подкрепям твърдението колкото по-далече едни от други по-добре Peace
Пешек, стискам ти палци Peace сигурна съм,че ще стане Heart Eyes, в последният брой на списание Здраве ще пише за парите за инвитро, поне така гледах рекламата.
На всички лек и приятен ден  bouquet

# 237
Пешек , ти ще успееш, упорити сте и сте целенасочети хора, не е детска игра ! Дано наистина скоро се похвалите ! А на  друго идване в БГ да  се видим , но този път поне с коремче ако не с бебе  Hug !!! Там на влакчето ,а ам да не объркаш влакчето тоя път ! Скица!  Grinning

Тигре , тигре , не е шега работа ! Смях ама не шега  Grinning ...ужас ....

Навън е страшно ГАДНО! Въздухът е  толкова прашен , че  не сме отваряли от  вчера , а така ми се ще да влезе  въздух малко ....Не може и да се излезе - прах , прах ....чак кафяв въздуха!  Правя пълнени чушки  Flutter ......Сутринта пък пържихме яйца - представете си без да отворя  прозорец хич какво чудо е у нас .....  Трябва да се извали един хубав  дъжд сега и да очисти въздуха !

# 238
  • На дивана, под юргана
Петя, в началото на 20 век един велик физик - Нилс Бор е казал следното: "Има неща, толкова сериозни, за които може да се говори само на шега!"
И във връзка с горното твърдение веднага се сещам за един виц на израелско-палестинска тема, ама няма да ви го кажа, че току-виж Дивиана пак ще ми се разсърди и ще ми лепне някой бан...  Laughing

# 239
  • T"A
Борянче, аз тъкмо да се зарадвам, че някаква непозната жена ти помага, а след това чета и за случката със свекърите... Няма лошо обаче, те са искали подарък да ти направят, значи развяват бяло знаме за мир  wflag  Grinning А напрежение има и без да е имало караница, но отминава  Peace
Аз това го разчитам като положителен знак  yes но бъдещето ще покаже дали съм права  Flutter

tigar-migar, този цитат на Нилс Бор много ми хареса  Peace Наистина за най-сериозните и страшни неща само на шега може да се говори  Wink

Карол, как да изпратя свекърите на 2000 кметра  newsm78 Първо ще пробвам аз да се отдалеча на 5-10 километра от тях, че и аз като Боряна съм доста близо до тях  Thinking Обаче на тъстовете на мъжа ми  Whistling ... разстоянието не им е пречка  Mr. Green

mi6imadi, сега чак разбирам защо толкова ненавиждаш суеверията   Laughing

basis, на мен точно украсата ми направи впечатление  Peace Това си е талант да правиш разни малки фигурки и украса за торта, аз и в Готварския като ги гледам ахкам и охкам от възхищение  Grinning Този въпрос за справянето с няколко деца да не би да означава, че и ти ще увеличаваш броя на хлапетата вкъщи?  Flutter

hand, каква е тази такса за детска градина?  Shocked 1000 долара не е ли скъпичко?

Тази вечер сме на рожден ден в Макс Бренер... Но с нашия късмет точно като излезем ще завали дъжд, нали винаги след хамсин вали  Confused
Вчера пък заспах у бабата на мъжа ми  newsm78 слушах им разказите и са ме омаяли нещо  Blush
Ааа, още нещо се сещам - в двора на къщата ни са наизлязли едни листенца, които много приличат на коприва. И аз само карам Ментов да ми набере коприва за супичка, той пък изобщо не ме взима насериозно  Crossing Arms  Това е в няколко изречения каквото ми се случва тези дни...

Общи условия

Активация на акаунт