Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 337
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 510
  • Burgas
и аз ги бях намалила преди да видя теста:) след това ги спрях напълно  Peace никога не съм палила докато бях бременна! кърмих година и осем месеца пак не съм си позволявала да запалвам! към настоящия момент също не пуша  Peace

# 511
Първия път пуших.Втория не.Сега пак пуша.

# 512
  • София
Пушач съм, но в момента в който разбрах - спрях.
След това ми се е случвало да изпитам огромно желание и съм си дръпвала по време на бременността, макар и рядко, но до като кърмех, не съм си позволявала никога.  Peace

# 513
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! Отдавна чета този форум, но чак сега се престраших да драсна 2-3 реда, защото темата ме засяга и мен! Преди да забременея пуших по кутия на ден, в един момент реших да ги спра и бебчо е станал след 4-5 дни без цигари. Знам точно кога е станал, защото си правех тестове за овулация. Преди това го правехме около 5 месеца без резултат. От опита си смея да твърдя, че пушенето си оказва влияние върху забременяването, но за след това-незнам.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 18:51 от AnMary

# 514
не и при двете бременности! Peace Peace Peace

# 515
  • Ню Йорк
Спрях да пуша година преди да забременея. От тогава не съм и помисляла да запаля цигара.

# 516
Аз ги спрях /мъжа ми също/ когато решихме да си правим бебе! От тогава не съм припалила, сънувала съм няколко пъти, че пуша и на средата на цигарата се сещам ,че съм бременна и веднага гузно я гася Joy
и при нас като при Siichon стана няколко дена след като ги спряхме, може би наистина има връзка!  bouquet

# 517
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! Отдавна чета този форум, но чак сега се престраших да драсна 2-3 реда, защото темата ме засяга и мен! Преди да забременея пуших по кутия на ден, в един момент реших да ги спра и бебчо е станал след 4-5 дни без цигари. Знам точно кога е станал, защото си правех тестове за овулация. Преди това го правехме около 5 месеца без резултат. От опита си смея да твърдя, че пушенето си оказва влияние върху забременяването, но за след това-незнам.

Пушенето оказва влияние и преди и по време на бременност, а най-негативно е влиянието върху бебето по време на кърмене. По време на бременност е по-вредно за плацентата - състарява се и е възможно по-ранното й отлепване.

# 518
Преди да забременея пушех по кутия че и отгоре. След това ги намалих и до 2 седмици ги спрях напълно. И така до към 4-5 месец - събудих се една сутрин с мисълта за цигара и започнах да пуша по 3-4 цигари. Сега съм 6 месец и ужасно ме е яд, че пропуших отново, Амбицирала съм се да ги откажа, но сякаш ми се пуши повече от преди. И все пак ме е страх за бебето /макар, че наистина 90 % от пушачките раждат здрави деца/ - колко му е да съм в другите 10 %... Май много ме бива в приказките! Успех на всички в опитите да оставят този порок в миналото!

# 519
steysi86, пушенето по време на бременност не вреди толкова на бебето, отколкото на плацентата. Както казах при пушачките плацентата се "изхабява" по-бързо, притокът на кръв и хранителни вещества към плода е затруднен и бебетата не получават пълноценно необходимите им за растежа вещества. Това разбира се е право на избор на майката, но когато кърмиш имай предвид, че целият никотин преминава в кърмата и се поема от детето.

# 520
steysi86, пушенето по време на бременност не вреди толкова на бебето, отколкото на плацентата. Както казах при пушачките плацентата се "изхабява" по-бързо, притокът на кръв и хранителни вещества към плода е затруднен и бебетата не получават пълноценно необходимите им за растежа вещества. Това разбира се е право на избор на майката, но когато кърмиш имай предвид, че целият никотин преминава в кърмата и се поема от детето.

Медицинския термин е "калцирана плацента".
С втората бременност пушех по една цигара на ден и лекарката ми го "отгатна" като ми гледаше плацентата на ехограф. В крайна сметка заради това /най-вероятно/ родих 2 седмици по-рано.
Сега съжалявам, но...

# 521
.. но когато кърмиш имай предвид, че целият никотин преминава в кърмата и се поема от детето.
Всъщност, когато пушиш няма голяма разлика кърмиш,не кърмиш, ако (разбира се) спазваш някои прости правила. В пъти е по-добре все пак да кърмиш. Например- да си запалиш цигара само, когато си сигурна, че в следващите 90 минути няма да кърмиш. Има достъпна информация по въпроса как точно хем да кърмим, хем да пушим и да минимизираме вредата от този ни навик.

# 522
  • някъде
отказах ги около половин месец преди да забременея и се гордея сьс себе си Peace

# 523
  • В друго измерение
Бях пушачка от години, верно, че последните години бях свела броя на цигарите до минимум, но пак си беше един отвратителен навик и зависимост.

В минутата, в която си видях EFP си казах 'Ей сега е момента да ги откажа'...и ги спрях. От раз!

# 524
Simple Smile аз пушех някъде до третия месец (лунарен) и от тогава не съм палила цигара, а така ми се пуши по някога Wink

Общи условия

Активация на акаунт