Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 275
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 675
бях,при това много страстен

Напротив, ясно ми е, че пушенето вреди, но смятам, че пушачките по лесно могат взаимно да се убедят да спрат да пушат, а не някоя непушачка само да им казва кое е правилно и кое не, като никога не е палила и не знае какво е да пушиш и да не можеш да ги спреш. Идеята беше не да се подкрепяме че пушим, а обратното да си помогнем да спрем да пушим. А ако някой е искал да попълва анкети, защо не провери - може и да има в друга тема. Тук не това е целта
Не съм много съгласна с теб,че пушачките могат взаимно да се убеждават колко е вредно пушенето,по-скоро е обратното....
Аз лично мисля,че всичко е въпрос на отговорност спрямо бъдещото  дете,няма нищо общо с волята,а с желанието да имаш здраво  дете и каквото е зависило от теб да си го направил.И нека никой да не ми обяснява,че  няколко цигари не вредят,че плацентата филтрилала всичко(истината е че никой не знае колко и какво точно филтрира) и още по-голямото оправдание,че "явно нямам достатъчно воля". Аз самата пушех много, като казвам много означава по минимум 2 кутии на ден,освен това го правех от много години, и така докато миналата година не решихме с мъжа ми да  си имаме дете. Беше много гадно да работиш по въпроса и да пушиш като комин,да не говорим и за алкохола,който се изпи по коледните празници. В един момент реших,че трябва да спрем с опитите,докато не намеря сили да откажа цигарите, но само след няколко дни  просто не запалих цигара.....месец по-късно забременях и сега се радвам на дъщеричката си Simple Smile Това може би е едно от най-големите ми постижения в живота, с което много се гордея. Щом аз успях,при все, че не съм много волеви човек и пушех като комин значи всеки може. Grinning

# 676
Оооооооооо, това че ти си спраля въобще не значи, че и другите могат  Naughty
Факт - анкетата - почти 43% пушат. А не вярвам да има човек, който да не знае, че пушенето води до евентуален риск.

# 677
Оооооооооо, това че ти си спраля въобще не значи, че и другите могат  Naughty
Факт - анкетата - почти 43% пушат. А не вярвам да има човек, който да не знае, че пушенето води до евентуален риск.

Всичко е въпрос на желание,не на осъзнаване....

# 678
Е, не ми се спори с човек, който е спрял и мисли, че всеки може. Принципно е така, но на практика - не  Peace

# 679
Аааа,да се разберем,аз не споря,казвам си само мнението,последното, което желая е да споря.
Просто казвам,че едно бебе е добър повод човек да преосмисли ценностната си система

# 680
Аааа,да се разберем,аз не споря,казвам си само мнението,последното, което желая е да споря.
Просто казвам,че едно бебе е добър повод човек да преосмисли ценностната си система
Peace
пушенето принципно е вреден навик, ама...но...обаче  Whistling

# 681
  • Panagyurishte
да

# 682
  • София
А не вярвам да има човек, който да не знае, че пушенето води до евентуален риск.

всъщност във форума за съжаление често съм чела, че пушенето няма какво да навреди при бременността ако е до 5-10 цигари дневно....

# 683
  • софия
Да,а най-добре по кутийка на ден.

# 684
  • София
Да,а най-добре по кутийка на ден.
...и за гарнитура шише ракия... Joy

# 685
Като разбрах,че съм бременна(около месец,след като се е случило)ги спрях веднага.Задържах за известно време така.После не издържах и припалих пак-ей сега,само една дръпка,после-още една...Откакто влязох в болницата да раждам докато не спрях да кърмя,не пуших.

Не разбирам ,ако обвинявам някоя майка ,че пуши,докато е бременна,какво ще постигна?

# 686
  • София
..няма нищо общо с волята,а с желанието да имаш здраво  дете ...
Хайде сега ми посочи една майка, която не иска да има здраво дете! Ти, въобще прочете ли си поста, преди да го публикуваш?! Crazy Не държа да ми отговаряш, защото питането ми беше риторично!
..
...и за гарнитура шише ракия... Joy
Горният цитат, въобще няма да го коментирам ooooh!!

# 687
..няма нищо общо с волята,а с желанието да имаш здраво  дете ...
Хайде сега ми посочи една майка, която не иска да има здраво дете! Ти, въобще прочете ли си поста, преди да го публикуваш?! Crazy Не държа да ми отговаряш, защото питането ми беше риторично!

Ми тъпо е да цитираш на парче и да ми задаваш неуместни риторични въпроси.......

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 01:46 от polimir

# 688
А не вярвам да има човек, който да не знае, че пушенето води до евентуален риск.

всъщност във форума за съжаление често съм чела, че пушенето няма какво да навреди при бременността ако е до 5-10 цигари дневно....

Това го четеш, защото АГ-тата го  промотират (някои АГ-та, моето АГ ме съветваше в никакъв случай да не се излагам на цигарен дим). Ама как изчислиха дозата и на какви научни данни почива тази препоръка не е ясно. Навсякъде пише, че единственото 100% доказано, че вреди по време на бременност е пушенето. За сравнение дори за алкохола допускат, че може да се употребява в минимални количества без това да има негативни последици.

# 689
Добре, нокой никого не обвинява...
казваш "пуши ми се и туй то..."
просто е "смешно" (за съжаление ми е късно и не мога да измисля по-подходяща дума) да казваш... "пуша, защото ако спра е по-вредно..."
"Пуша, защото 5 цигари на ден не са много..." "Пуша, защото доктора ми каза, че няма да навреди" (което ми е най-странния мотив) и други подобни... като ви се пуши, казвате си "да. пуши ми се, не е ваша работа", а не само да си търсите оправдания и да казвате, "това че ти си спряла, не значи, че аз мога..."
Сега се сетих, че някъде четох, че за пушач се води всеки, който пуши повече от 5 цигари седмично... Май толкова бяха, ако не по-малко....
 Peace

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 01:26 от Elichka_mama

Общи условия

Активация на акаунт