Любители на кучета - 5

• 24 646
  • 408
  •   1
Отговори
# 255
Не знам кой на кого се нахвърля, като всички вие гракнахте като ято подплашени гарги! Нормално е да има научни доказателства за ползата от гранулите при положение, че голяма част от разходите за едно куче са именно храната! Но не е ли същия принципа с хранителните добавки и витамините? Хиляди полезни витамини и минерали и соли и т.н. съчетани в едно! Какво по хубаво! Само че на всички добавки от този сорт пише "Да не се използва като заместител на разнообразното хранене". И явно сте много докачливи щом изумлението ми ви е прозвучало като нападка! Аз не съм казала никъде из постовете си "Не хранете кучетата си с гранули". Прочетох и мнение че сте достатъчно интелигентни, и не го оспорвам, но се чудя, щом е така защо ме нападате при положение, че би трябвало да ви е ясно какво имам предвид, а не да се захващате за думата! И цитатът с котето ми, както сами казвате няма нищо общо, защото котките и кучетата са толкова различни! Аз не мисля, че съм проявила неуважение към някоя от вас, за разлика от вашите постове, в които открито се опитвате да ме изкарате некомпетента и заядлива! Иначе ако това ви е големият проблем - Добър вечер! и аз да се запиша! Оп, записче!
 П.П. а можехте просто да кажете че не сте съгласни и да си спестите целия този spam2

# 256
  • София
Темата е, за да обсъждаме всичко, свързано с кучетата, нали? Следователно споровете на тази тема не са спам! Истината се ражда в спорове понякога...
Кучетата са хищници по природа - няма да седнат да ядат зеленчуци, плодове и други такива тревисти, храсти, дървета... Те не разбират нашето разнообразие. Те ядат месо в природата. Не го заменят за ден-два с ориз, картофи, моркови или други такива.
И както каза arcana, човек трябва да има огромни знания, за да може да дозира точно храната, която приготвя. Да дозира в-вата в храната... А и кучетата ядат сурово месо, в природата никой не им го готви... newsm78

# 257
Истината се ражда в спорове понякога...
Кучетата са хищници по природа - няма да седнат да ядат зеленчуци, плодове и други такива тревисти, храсти, дървета...  Те ядат месо в природата. Не го заменят за ден-два с ориз, картофи, моркови или други такива.
И както каза arcana, човек трябва да има огромни знания, за да може да дозира точно храната, която приготвя. Да дозира в-вата в храната... А и кучетата ядат сурово месо, в природата никой не им го готви... newsm78
В природата няма и гранули, а и силно ме съмняват познанията на кучетата спрямо веществата и дозировката им. Картофи  никое куче не яде поради нужда от скорбяла. Тя не се разгражда в организма и кучето повръща картофа без да е храносмелен! Може и да го изака цял... Но е факт, че ядат трева и някои нейни производни за да се справят с лошото храносмилане и другите стомашни проблеми. Освен това е научно доказано и специалистите в областта могат да потвърдят, че е добре да се дава на домашните кучета сурово месо поне веднъж в месеца. А организма на кучето усвоява нужните му вещества и без да са стриктно дозирани. Ако някои не му достигат отива и яде изпражнения! Ако някои са в повече те се изхвърлят по естествен път! Разбира се има и такива които са изключително вредни като солта, защото тя се натрупва в организма поради липсата на потни жлези, които да спомагат изхвърлянето й!

# 258
Момичета, колко време трае процедурата с поставянето на чипа? Тази седмица съм решила да го направя това. Оставя ли се кучето там, или става за минути newsm78

# 259
  • на плажа
Ани, чипират се много бързо. С една голяма инжекция вкарват чипа подкожно и е ОК. Малко е болезнено, но бързо става.

# 260
...Но не е ли същия принципа с хранителните добавки и витамините? Хиляди полезни витамини и минерали и соли и т.н. съчетани в едно! ... ...

Пак започваш поста невъзпитано ..
Всъщност, не. Приципите както за синтезиране на веществата в добавките е твърде различен. При производството на витамини и хранителни добавки за хора се имат предвид редица фактори, част от които са начините занатрупване, преработка и изгаряне (образно казано) и пр. на въпросните. Човешките и животинските нужди са много различни, поради което препарати за хуманна употреба не би трябвало да се дават на животни (с някои изключения).
Пак обръщам внимание на онзи пример за природата. Спри се с тая природа. В природата НЯМА ЖИВОТНО ДОБЕРМАН ( примерно)! Неуместно е да говорим за природа, след като животните, които отглеждаме (одомашнени с в сички подследствия от това!!!) имат изкривени нужди и потребности.

# 261
  • София
Ането, на Рита й сложихме чипа преди две седмици: използва се нещо като спринцовка за еднократна употреба, но с малко по-дебела игла, точно в нея е чипа. Боцнаха я във вратлето наистина, държаха я , но тя изобщо не реагира. Става за секунди.

# 262
Простете възпитани хора, които пишете тук! Но днес е чудесен ден и нямам вече желание нито да споря, нито да се заяждам. Което не означава, че съм съгласна с вашата теория ревностно да подкрепяте гранулираната храна.Ликувайте победата над грубиянката, на нея й омръзна да нарушава душевният ви мир! Но пък беше доста забавно!   newsm62

# 263
Camellia85 , извини ме, но не разбирам как може да ти е забавно да скапеш настроението на някой и атмосферата в цялата тема...Явно е въпрос на вкус...
Момичета, бихте ли споделили, защо се прави чипирането и каква е горе - долу цената на процедурата?Има ли определена възраст за да се направи или може по всяко едно време?
Извинете ме , ако въпросите са глупави, но на мен ми е интересно  Embarassed Embarassed Grinning

# 264
  • София
Камелия, не се обиждай! Просто нахлу с гръм и трясък, изсипа куп обвинения, #Cussing out без да си в час с нашите дискусии по темата и затова подразни повечето от нас. Всъщност почти всички храним кучетета си комбинирано, дори има такива, които са предимно на натурално хранене. Това е индивидуален избор!

# 265
  • София
Вече било задължително - така ми обясниха в клиниката. Другата полза била, че винаги може да се докаже, че това куче е твое. Ако ще пътуващ в чужбина пак трябва да има чип. Цената е около 40 лв., но не съм сигурна. По всяко време може да се постави.

# 266
Ира, mariyka, благодаря за отговорите, ще гледам да го свърша тази седмица.
Малко е болезнено, но бързо става.
аууу newsm43

Nightwish, на всяка възраст може да се сложи. Вече е станало задължително май, аз видях още мин. година някаква наредба във вет. кабинета, че трябва всички стопани на кучета да им поставят чипове. Прави се за да се знае, че това куче е твое, ако някога го изгубиш могат да те намерят по чипа. Цена бях чела преди, че е около 30 лв., но не съм сигурна.
Как са малките ? Confused

# 267
  • София
Наистина е задължително от 01.01.2009г. Чипирането е бързо и сравнително безболезнено. Чипа се поставя за секунди във вратлето на кучето. Самият чип струва към 30 лв. мисля. Нашия чип го сложиха, като бяхме за втора ваксина. Ако загубиш кучето или някой има претенции към него, можеш лесно да докажеш чие е, като покажеш паспорта на кучето и отидете във вет. клиника, където има четец за чипове. Ако номера от чипа и номера от паспорта съвпадат - честито, кучето си е ваше Mr. Green

# 268
  • София
Чипът съдържа индивидуален номер, който се залепва и на паспорта на животното. Всичко много хубаво, само че в България почти няма четци за тези чипове и общо взето се обезсмисля цялата процедура.

П.П. Само да попитам: как ви се откъсват по 100 лв за гранулирана храна? Това са доста килограми месо и зеленчуци, които със сигурност са по-качествени  Peace

# 269
 Mr. GreenЕх,благодаря ви, сега вече всичко ми е ясно, само се чудя, на кого ли ще му притрябва да доказва , че моето куче е негово  Laughing Laughing LaughingНо щом е задължително и това ще правим, няма как  Peace
Ането, малките са добре, те не осъзнават какво  става, може би им липсва, но не разбират нищо...Общо взето правят онова, което повечето малки бебета правят - хапват, пишкат , акат и спинкат, поне са си двечките и си играят, и все още чакат своите осиновители с големи сърца...Дано ги дочакат  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт