Любители на кучета - 5

• 24 647
  • 408
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Честито бебе на Джоджо!

Нашата Бриджит спи в клетка, но само през ноща, купихме я още като беше на два месеца, идеята ми беше да я затварям ,когато илизам за няколко часа, да не ни изгрезе нещо, но вече и имам доверие и я оставяме на свобода !
За пишкането, като направи 4 месеца и сама почна да си ходи в банята, ако никой не я изведе  навън, но Айрис е много малка да съзнава какво прави, по-скоро като пишне я вземи при вас да поиграйте, ще знаеш че поне час няма да пишка Laughing
Каритас, аз храненето не мога да взема отношение, защото Бриджит всичко яде, но щом като се храни според мен няма за какво да се притесняваш Peace

# 151
Аз май съм го пропуснала този пост за храненето от ръка ? Embarassed Някой обяснява ли му се пак ?  Embarassed
Иначе за клетката не мисля, че е наказание или затвор, ако се използва умерено, все пак няма да я затварям там по цели дни, само когато съм заета или изляза
... ThinkingВсъщност още не съм го дообмислила добре, истината е , че и на мен ми се струва рано за приучаване към хигиенни навици...Пък от друга страна се боя да не пропусна момента  Crazy
Момичета, колко от вас хранят кучетата си натурално, или поне петдесет на петдесет с гранули?Аз съм доста заинтригувана от натуралното хранене и се разтърсих за рецепти ...Ако някой се интересува , мога да пусна няколко тук, преведени от руски и полски сайтове  Peace

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 12:09 от Nightwish

# 152
Найтуиш, цитирам аркана:

"Предлагай храната за 15 мин и прибирай. Ще ти създаде много ядове ако се разглези сега. НЕ храни от ръка! Това освен че е изключително погрешно, е и вредно за кученцето.

.........за храненето от ръка - най-накратко. Не се подкрепя хранителния тонус, а те го губят бързо. От това могат да последват стомашно-чревни оплаквания. Не си дояждат ( "храня от ръка, защото кучето ми е злоядо") или преяждат ("ама такъв апетит има, нали сега расте, как да не му дам!"). Храненето се превръща в отегчително занимание за кученцето. Кученцето се подкрепя да се лигави. Стопанинът става на маймуна от молби "айде едно за мама, айде едно за тате ..." и лазене по пода. Кученцата заучават неправилна зависимост хранене/стопанин. Храненето от ръка компрометира процеса на обучение и елементарно домашно възпитание."

Има логика. А като не иска да яде - какво - просто остава неяло до следващото хранене? На нашия разбойник не му влияе на тонуса, така че съм по-склонна да направя точно това. Сега се сещам, че и предишното ни куче (също НОК) не беше от най-ящните, меко казано, пък си живя до 14 години и отгоре, когато нещастно се изгуби и не го видяхме повече. Sad

# 153
caritas , много ти благодаря! HugЧестно казано не би ми хрумнало да я храня от ръка...Сипвам й в паницата и ако иска...Ако не махам паницата и ако престои повече от час и не го яде, изхвърлям...Гледам да я храня в точно определени часове и да й създавам режим...Единственото, което бих дала от ръка са наградките за изпълнена команда ...То иначе и няма как де, не върви да му я сложиш в паницата, но това мисля, влиза в друга категория ... Simple Smile
Вижте как можем да направим легълце за нашето кученце от стар пуловер
http://www.wikihow.com/Make-a-Cat-Bed-from-an-Old-Sweater
ето и една прекрасна шапка за тези, които умеят да плетат
http://www.agoodyarn.net/PT_Helmet.htm

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 12:45 от Nightwish

# 154
  • София
caritas, на каква възраст е Гаро? Може би е момента да премине на две хранения? Моята "маймуна" е на 3.5 м. и с нетърпение чакам да махна едното ядене. Даже преди да я вземем от развъдника са я хранили два пъти /45 дни/. Сега яде три пъти, но до края на юни трябва да остане само едно ядене, мисля след февруари, като се постопли да ги направя две.

Nightwish, ние сме на смесено хранене. На големия не му понася сухата храна /повръща я/ и само когато ни няма оставям да му я смесват с хляб, като се редува с консерва. Сега малката и тя направи нещо като гастрит/повърна само гранулите, и то няколко пъти/ и затова  и на двамата им готвя, като добавям суха, но разкисната храна. Много е трудоемко и хич не е евтино, точно днес се чудех какво да измисля, защото чувалът е на привършване и ако ще сменям сега е момента. Приемам всякакви идеи Hugот карантии вече ми се гади!
ПП. получи ли координатите на лични?

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 15:38 от mariyka

# 155
Ето няколко рецепти от руски сайтове :
Омлет на Питкейрн
Продукти:1 с.л. сухо мляко,3 следно големи яйца,3 с.л. настъргано овче сирене,2 с.л. брюкселско зеле или друг нарязан на дребно или настърган зеленчук.
Разбъркваме сухото мляко в не много вода и прибавяме яйцата.Изпържваме сместа на тиган .Когато омлета е почти готов, добавяме овчето сирене , брюкселското зеле или други зеленчуци.Завиваме го на руло, като обикновен омлет .
Рецепта на Д.С.Кройнфелд
Продукти: 2\3 чашка с накълцано или смляно на дребно не много тлъсто месо или същото количество вътрешности,езици,сърчица, риба, пиле , кашкавал или яйца ,1\3 чаша ориз,1\6 част дробчета , нарязани на кубчета със страна 5 мм,1ч.л. царевично олио или маргарин,пилешка, телешка или друга животинска мазнина,1\2 ч.л. йодирана сол,1ч.л. костно брашно, 1 -1,5 чаша вода.
Заливаме с водата олиото или мазнината, добавяме сол, чесън.Щом закипи, оставяме на слаб огън за 15 минути като разбъркваме от време на време.Сипваме костното брашно, дробчетата и месото.Държим на слаб огън още 15 минути, после махаме от котлона и изстудяваме. rolleyes\Тази рецепта много не я разбрах\
Супа топчета "Мон Ами"
Продукти:1\4 чашка ситно нарязано телешко,1\4 чаша пуешка кайма,2с.л. овесени ядки,2 ч.л. ситно накълцан магданоз или копър,1 яйце,1\4 чаша кисело мляко, 2 ч.л. лук,2 чаши вода,2 лъжици пшеничен зародиш.
Месото и каймата смесваме с една чаена лъжичка лук , овесените ядки, чаена лъжичка магданоз или копър и белтъка на яйцето.Добавяме сол.Правим мънички кюфтенца \ колкото нокътя на палеца ни \ и ги овалваме в пшеничения зародиш.Смесваме киселото мляко, жълтъка и останалия пшеничен зародиш.Във водата слагаме останалия лук, магданоза и малко сол.Щом водата закипи добавяме овесените ядки и ги варим 5 - 8 минути.Слагаме кюфтенцата и варим 5 минути. В кипящата супа наливаме сместа от киселото мляко и жълтъка , изчакваме да закипи и сваляме от котлона.В готовата супа добавяме парченце колкото грахово зърно краве масло.
Ако проявявате интерес, имам още много, включително и празнични Simple Smile

# 156
  • София
Много си мила, благодаря ти, но след подобно меню по-добре да седнем заедно да похапнем с кучевото семейство. Сега им правя св. сърца или ч. дроб с ориз и само докато ги нарежа...1час ooooh!да не говорим докато се сварят какви аромати се разнасят! Sick

# 157
Така е  Grinning Не е никак евтино и е доста трудоемко,пък и твоите каквито са големи и са две  ooooh! Сигурно не ти е лесно! Hug  bouquet

# 158
caritas, и аз да питам на колко е кучо? Прецени дали е подходящо да разделиш храненетатана 2 равни части. Не е нужно да си играеш да разделяш на неравни части. Излишна занимавка за теб. Дреб ще реши, че ще яде по друга схема. Той трябва да се съобразява с твоите правила, не ти с неговите  Wink Ако няма апетит, пропусни храненето. Не увеличавай следващата дажба.

Кой спомена кошара? Кошара е правилната дума ... чудех се снощи. Разбира се, че ще си направи място за тоалетна! Физически е невъзможно да се стиска с часове. По-добре да е ограничен пространствено, отколкото затворен или в травелбокс, или пуснат свободно.
Моите кучета са в заграждение (кошара). Естествено, единия край на заграждението е тоалетната,  в другия се спи. Това е само пример.

Вкарахте ме в размисъл с натуралното хранене отново. От известно време го обмислям като вариант; още не го прилагам. На този етап, докакто мама Атина кърми не ми се иска да разнообразявам диетата и.

# 159
arcana  Praynig Моля те, кажи как се прави такава кошара ?Къде, с какви материали?Какво е необходимо?

# 160
Благодаря ви, момичета! Гарчо е на 3 месеца и 5 дни и май е още малък за две хранения. Ще продължавам с това, което правя и досега - като не ще да яде, яде, когато стане време за следващо хранене, и то нормална дажба. Само трябва да го обясним на всички вкъщи, че не го храним само аз и мъжът ми. Simple Smile Играе си и лудува, така че определено не страда от недостиг на енергия - даже напротив.
Аз споменах кошара - нашето куче е в такава, мъжът ми я измайстори. Не обича да стои само кученцето, но се налага от време на време. И си пази чистичко - е, освен понякога, но рядко - ако няма кой да го изведе навън да си свърши работата.
Найтуиш, голяма кучешка кулинария, мила! Laughing
Видях, че питаш за кошарата - в ъгъла на терасата (която е покрита и е като стая, да не си помислите, че е навън) мъжът ми приспособи две "стени" от дървени плоскости + плъзгаща се "врата", която се вдига нагоре. Стените на терасата са облицовани също с дърво, та лесно се работи и се закрепва всичко на него. Имах проблеми в началото само с вдигането на вратичката и едновременното примамване на кучо вътре, но, след като няколко пъти беше пренесен на ръце, разбра, че няма да стане неговото, и сега влиза сам.

# 161
caritas ,благодаря!какво има в заграждението,как е организирано пространството\ ама и термин извадих\ Crazy Laughing

# 162
  • София
Така е  Grinning Не е никак евтино и е доста трудоемко,пък и твоите каквито са големи и са две  ooooh! Сигурно не ти е лесно! Hug  bouquet
Улеснява ме фактът, че са навън, но пък искат повечко калории зимата.

# 163
Ами има едно дървено палЕ, за да не спи кучо направо на пода (покрит е с балатум, ама все пак си е хладно), място за съдинките за хранене и това е. Пространството е може би около 1,5 кв.м. и скоро ще му е тясно, но така или иначе за нас това е временно решение, защото като пукне пролетта, Гарчо заминава в просторния си "апартамент" на двора. По-скоро проблемът е в това дали имате къде да го направите и с какви материали точно. Вашето кученце е малко и може би ще стане с някакви заграждения, не знам. За нас лично този вариант се оказа много удачен.

# 164
  • София
Ако кучето се гледа в клетка, обикновено се взима голяма транспортна - с широки решетки, така че кучето да вижда и чува какво става, но да не може да се измъкне. Т.е. като ограда Simple Smile Използваното в клипчето е... за мен лично е ужасно мъчение за самото животинче. Хубавото на клетката е, че може да се ползва и за "бърлога" (трябва да се накара кучето да я хареса, с храна, с играчки...),  и за транспорт.
Мен ме посъветваха, ако няма да купувам клетка - да огранича местата, до които има достъп малката. Така че може да се затвори малкото кученце в стаята, в която най-много се седи, и да се оставя и самичко малко по малко. Така хем чистенето ще е ограничено до една стая, хем и ще се свиква, да не е постоянно с компания.

Общи условия

Активация на акаунт