НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 722
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета!  Hug
Един бърз запис и от нас. Края на миналата седмица бяхме на консултация и ни биха Пентаксим-а, много добре го понесе, почти не плака за разлика от миналия път когато и слагаха хепатитната ваксина. Само забелязвам, че е доста мрънкаща и неспяща вече 3-ти ден след ваксината .... Качили сме 1300 гр.  Shocked и сме порастнали с 4 см., вече сме точно 5 кг. и 57 см. Докторката каза, че 1300 гр. е доста за месец и малко, като се има в предвид, че миналия месец бяхме качили 830 гр. Ние сме на смесено хранене от 20 дни.
Сега малката буболечка спи, аз пия кафе и я чакам да се събуди да ядем и да бягаме навън на разходка. Вчера толкова се кефих, че бяхме навън, предните дни не смеех, толкова ни е мръсен въздуха в Пловдив, направо ужас ... количката ни се умирисва на пушеци.
Тони, Диди, Дани, Лоа и другите мами от Пловдив не ни забравяйте ако се организира някаква пловдивска среща  Simple Smile
Приятен и спокоен ден на всички!  Simple Smile Hug

# 46
Добро утро и от нас  Hug
Честито на всички днешни месечинки   bouquet
Гледам за нощно ядене още си говорите newsm78 На мен пък Мони 2 седмици някъде след родилно  да ми е ял през нощта, а после сам ми се отби и спря да става, въпреки зверските колики. Сега и ние се къпем късно-в 10 и за последно ядем в 10:30.После сутрин чак в 5 , даже тези дни го наблюдавам че почва да ми презкача 5 , а се буди в 5 и 15,5 и 10 и така. Иначе през нощта ако почне да се напъва само си разтройва съня, но не се буди, само си иска бибата на сън и като я захапе я стиска и си се напъва на сън, но няма как, на нас нищичко не ни помогна с тея колики и така.
А момичета да ви кажа на нас пък какво ни се случи-два дни не бяхме акали въобще  Shocked а пръдкахме по много и се напъваше по много детенцето ми, но и търмометърът не помогна и овесени ядки варих и те не помогнаха, от само себе си преди малко си се изходи, ама здраво-като и за двата дни  Joy ама се чудя аз още защо ни се случи това  newsm78 а педиатърката ми не си вдига тел  newsm78 Thinking

# 47
Галисис, ние се приспиваме вечер 12-1 и следващото събуждане е 5-6 часа./Само на кърма сме, без вода, чай .../

И ние сме така  Naughty

Вчера за целия ден я е ял 10 мин. общо, я не. Но 3 пъти здраво напълни памперса - откъде намери с какво?  Thinking Обаче през нощта ми се метна и направи 3 сукания по час, дано най-сетне да свърши този отвратителен период и да си яде както преди момченцето, че кърмата просто не знам.  Praynig

Гале браво, че поне нещо е дало ефект, че ти се измъчи  Hug

# 48
Добро утро и от нас.
Гледам за заспиване си говорите. И аз се опитвам да го слагам поне към 21-22 да спи, но преди 23:30 не е заспивал много отдавна. Иначе го къпем в 21, давам му да яде и го слагам да спи, но от там нататък  е едно голямо мрънкане и носене на ръце. В крайна сметка детето си заспива само в кошарата даже, стига да му дойде времето и да са го пуснали пустите колики. Последните 2 вечери се опитвам да мудам и в 24 да яде, че белким спи до 6, но въобще не го отразява като хранене - и с него и без него в 3 сме на линия и готови за хапване.
Мимето, и при нас се случва да пропуснем акане и то не рядко. Питах лекарката и каза, че не е проблем особено ако не е повече от 3 дни. Стомахчетата още не са регулирани. Може да е и от нещо, което си хапнала. Другия път опитай с кайсии (с компот) , а ако се проточи повече - Лактулоза на МИП.
Честити месечинки на бебоците ни!

# 49
Добро утро от нас!Искам да ни стискате палци,че днес сме на лекар да ни мерят и ще ни бият Пентаксима,дано я понесе добре милата.И палци за мама че довечера съм на зъболекар и много ме ее страх(като имам 1 бломба е така  Embarassed)
За среща гореща съм навита когато кажете момичета ще се съберем да се видим.
Иначе нашия режим,ако може да се каже в последно време е вечер яде някъде към 21-22 и става през нощта в 4 или 5 и сутрин в 8 или 9,но ме побърква нейното ядене,което е по 1 час.Но това е положението,явно детето си яде бавно.
Айде желая ви лек и успешен ден имного  Heart Eyes от нас  Hug

# 50
  • Бургас
Оооооо мами лек и успешен ден ви желая!
Минавам само да кажа здрасти!
 Бебе Марти го къпем към 10,30-11,00 часа, после го храня и спи горе -долу от 23,30-24,00 до към 5-5,30часа!
Успех на всички, които имат прегледи и ваксини днес!
 Praynig Hug Praynig

# 51
Добър дееееен!!! Аз докато се наканя, то станало обед  Embarassed
Я б Embarassedързо да почерпя с нещо лекичко, че най-малкия ми брат има рожден ден днеска, става на "цели" 16 години  hahaha

Нана, много благодаря за  Hug  Няма начин, с или без проблеми, лесно не се става мама  Wink
Да кажа и за нашия "режим" - къпане към 22ч, после ядене,ако закъснеем с къпането цоква съвсем малко и заспива и само се ядосвам, защото трябва да се цедя после. буди се към 5-5:30ч, после пак сънчо и после към 9ч - пак папане, и ако имаме късмет - пак заспива, както и в момента. Та общо взето сутрин, до  към 12ч е поспаланчо, но после до 23ч се кокори Simple Smile
Тази нощ се наложи не само да си сменим гащите, ами и да се измием, така се беше наакал  Embarassed, след това ме оповърна, та се преобличах и аз, а сутринта, докато го преобувах, си напика лицето  Joy Joy за първи път успя да умие  сам, хахаха!!!

Гали браво за бабиния илач, дано действа и за напред  Praynig КАто прочетох как се приготвя, мисля че има ефекта на въглена- той успокоява стомахчето, аз съм ползвала срещу разтройство и повръщане. А нали малката няма проблеми с акането след този илач? Ако Момчи не се изхожда редовно, хапвам Активия, хем на мене ми помага, хем и на него. Предпочитам я пред разните там слабителни, защото ми се струва, че лекарствата срещу запек ще ги свикнат нещата да стават по лесния начин,а пък нали трябва да им се развиват мускулчетата...  newsm78
Yuliya, хич да не те притеснява тази кръв - ако детето изяжда млякото веднага след изцеждането няма проблеми, но не я замразявай. Най-вероятно имаш някоя вътрешна рагада, от изцеждането също могат да се появят, на мен ми помага все още мазането с Гармастан,ако искаш опитай  Simple Smile
ами аз май се поулях с писането, лек ден от нас!!!!

# 52
Здравейте и от нас Simple Smile
Няколко дена бебчо не беше с нас заради гадния вирус, нооооо вече се оправяме със тати му, запасили сме се с маски и утре си вземаме душичката от баба му. Слава богу малкия не се разболя...за добре дошъл ще се боцкаме и ние с пентаксим, дано да я понесе добре.
За режима- още като навърши един месец спряхме нощното хранене. последно се храним в 24h. и после в 6-6.30h. Просто като се събуждаше в 3 му давах чайче, залюлявах го и постепенно почна да се буди 4 в 5 и накрая в 6. Мисля че стомахчетата им трябва да си почиват.
Желая ви хубав ден и много бебешки усмивки Simple Smile

# 53
Мисля че стомахчетата им трябва да си почиват.
PeaceТочно.Поне 6 часа почивка им трябва на техните органчета, не само на стомахчетата.

# 54
  • София
 Здравейте мамчете ,много ни оредяха редичките . Гледам бая мамчета се загубиханещо.

Пожелавам Ви приятен ден и пишете по често да не ви мисля.  Hug

# 55
Добър ден и от нас с Калина.
Радвам се да прочета, че има мами, които са създали режим нощем. Ние все още се храним на поискване, Калина сама си разрежда нощните хранения. Вечер я къпя към 8.30 - 9.00 и след кърмене тя си заспива. Понякога се буди в 1.30, понякога в 3, прави после паузи до 7 и така. Сигурно бих могла да я отуча от някое хранене, но признавам, че я храня понякога чисто егоистично - когато усетя, че гърдите ми са твърди просто й давам да яде. Това помага както никоя помпа, пък и стимулира лактация. Вие не чувствате ли гърдите си напрегнати с толкова големи паузи неядене? Утре сме на консултация, та ще видим този подход как действа в реално измерение.
Fairy, ти да не завършила курс по кърмене и лактация? Joy Сериозно, много се успокоявам като чета постовете ти. Laughing

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 14:11 от mury

# 56
Запис и от мен.
Благодаря на всички за отговорите.В четвъртък сме на консултация, но док каза че сигурно са гъбички.

# 57
Здравейте и от нас  Hug  Hug 
е  аз ад кажа за къпането - аз пък я къпя по - рано къв 19,30 и дакато я нхраня и преспя става 21- 22,00 трудно ни е заспиването само на ръце се носим  Confused  Confused  , но пък веднъж заспи ли събужда се в 6 ,00 като по часовник  поне мира виждам през нощта, а през деня се носим цял ден на ръце и си говорим не сме от най- поспаливите ,взима си само дрямката за половин час на два три пъти през останалото време будува , но дави кажа честно предпочитам през деня да не спи , а да продължава така хубаво с нощния си сън ..... и най - важното е , че минахме на пет хранения , не съм привържаничка да ми качва луди кила за месец  Laughing  Laughing  Laughing и за сега всичко е нормално  Peace

# 58
Диданка честит рожденник!
Да ви е жив и здрав
  bouquet

За режима - къпем се към 21.30 след това хранене и към 22.30 - 23.00 заспива. Следващото хранене е към 7.00-7.30. Ако се размрънка през нощта заковавам биберона и продължаваме да си спим Grinning

# 59
Здравейте от нас   bouquet
Ние се къпем в 20,30-21ч. ,хапва,после пак в 24ч и така до 6 сутринта. Но снощи заради Троя се къпахме в 23ч.
Тези дни нещо номера ми върти или ми намалява млякото по това време ли............ не знам. Яде в 21,30ч. и то половин час, но след един час пак се събужда гладна и пак иска и така до 24ч. може три пъти да яде.  ooooh!
А през деня не е така..... Tired

Общи условия

Активация на акаунт