НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 701
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз да се похваля с първия ни чифт дънки http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10161135
Мише, да ти е жив и здрав рожденика и много да те радва!!! Hug

# 271
Абе мамите, дето кърмят - как така разбирате по колко мл. изяжда детето? Това за мен си е необяснимо. Споделете опит.

# 272
Абе мамите, дето кърмят - как така разбирате по колко мл. изяжда детето? Това за мен си е необяснимо. Споделете опит.
разбират мамите, които цедят или мерят преди и след хранене  Wink иначе няма как  Wink

мама Ани аз пия от скоро матерна, че нещо нямах ник'ви сили напоследък...
мишле честит ти рожденик - да слуша много Mr. Green  bouquet
YanaRo   spoko

едит: еееееее, Вале мно'о сте фешън Heart Eyes
трябва и аз да кача някоя снимка, ама кога...  Thinking

# 273
Mury,при мен става с електронна везна.Много е точна и е специално за бебета,но скоро ще я връщаме/под наем се взима/,щото няма смисъл-бебо вече не се побира на нея  Wink

# 274
  • София
...как така разбирате по колко мл. изяжда детето? ...

Именно с ел. везна - бебешка. Мерим се преди и след всяко хранене. Наложи ни се поради слаб интерес към храненето  Mr. Green . Малката държи да е фина, а не като майка си  Embarassed ...

# 275
Хайде и ние да се отчетем, че току що се връщаме от консултация: станали сме 5500гр и 59см, т.е. пораснали сме с два см и с 900гр.  newsm44 newsm44 newsm44
Биха ни първата инжекция пентаксим и сега искам да питам мамите,които са го минали вече това, как я понесонха бебчетата ви, имаше ли някакви странични реакции, Мони плака само докато го боцкаха, както го вдигнах вече спря да плаче и даже се смееше, баща му реши че са му били някакво "ощасливително" на това дете  newsm62
А докторката каза че това дето е почнал да ака през два дни е било от коликите newsm78 Thinking Ще видим утре какво ще каже другия ни доктор Thinking

# 276

един поздрав от нас за вас  Mr. Green
това са моите джуджета  Heart Eyes

качих и аз няколко снимки тук
който желае, да заповяда  Wink

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 14:18 от sophiepp

# 277
бройте ме и мен за Дон Вито - ще дойдем с беба - само кажете кога Hug

# 278
А бе, момичета, как се справяте с умората и недоспиването?
На мен това ми е второ бебе, но не си спомням да съм била по-уморена през живота си. На нощ ми се събират има-няма 4-5 часа сън и то разпокъсано. Когато е будна иска само на ръце. Направо вече всяко кокалче по тялото ме боли все едно са ме били с тояги. През деня общо взето нямам време да полегна с нея. Защото имам куп домакински задължения, които чакат само мен / както всяка от вас,де/. Отделно от всичко и на голямата ми дъщеря трябва да намирам да отделя малко време. За мен такова не е предвидено - понякога не ми остава възможност дори вода да пия или да отида до тоалетната. Ако успея все пак да си легна през деня, докато тя спи - за късмет обикновено се събужда точно на 10-тата минута...  Cry Cry Cry  В такива моменти едва ми издържат нервите. Често изпитвам негодувание, че на мъжа ми не му се налага денонощно да дундурка бебе и да не може да отиде до тоалетната, камоли да си мръдне крака извън къщи... Каката навремето я отгледахме заедно - бяхме студенти. Деляхме си наравно всички задължения. Бабите ни и те ... само акъл ги бива да дават. Майка ми обикновено минава за по 5-10 минути. Сестра ми също е особено ангажирана със собственото си семейство. А нейното дете като беше бебе всеки божи ден съм минавала да я виждам и да й пазаря от магазина. Живеем на 2 крачки, буквално.
Откакто се е родила Симона почти всеки ден обнадеждавам голямата си дъщеря, че още някоя и друга седмица и бебето вече няма толкова много да плаче, ще е по-послушно и ще ми остава малко повече време и за нея. Но седмиците и минават... И вече направо се чувствам отчаяна, че положението ще се подобри.
И като си помисля само, че като разбрах, че съм бременна си казах, че най-сетне ще си почина от работата. Колко наивна съм била?!

# 279
  • София
Здравейте на всички.Моята бебка спи навън та аз бързам хем да ви чета хем да пиша.Краси много обича да спи навън,след обяд когато е по-топличко.Вече сме на 53 дена и от 1 седмица спим навън.Спи по 2-3 часа а онзи ден когато беше супер топло от 11 до 17ч. като се събуди в 15ч.за да яде.Аз съм в центъра и не познавам майки тук а не обичам да се размотавам сама ,та затова сега сме на терасата.Ако има майчета живеещи  около НДК.Къде се събирате с количките?Може ли и аз? HugАйде да ходя да чета за диетите,че бая нададох и трябва да се диетизирам.  bouquet

# 280
Софи ти се появи най-накрая и го показа твоя хубавец - направо не мога да повярвам Grinning

# 281
  • София
Милички някоя престраши ли се да излезе с бебче и с градския транспорт. Аз за сега само веднъж и то с моето мамче...

# 282
Utro, това, дето го пишеш, все едно аз съм го писала. Ама предполагам с повечето е така. И ще продължи още известно време, с недоспиването оправия няма - дори и като спи Калина нощем аз се будя по навик.
Аз пия едни капки от различни масла - срещу депресия, умора, стрес и помагат до известна степен. А, и кафе почнах да пия, щото на принципа на въображението, че ми действа добре я карам - по едно сутрин. Иначе мисля, че трябва да включиш таткото - вечер да те отменя за по час - два например, и да отделиш това време за теб лично - той може да дундурка Симона, пък и да помага на каката и да си говори с нея (мен свекървата ме отменя за малко и зареждам батериите). Я защо не пробваш както бяха писали да включиш каката в гледането - заедно да правите неща за бебето - хем полезно, хем приятно. Но какво ли знам аз, питай Пепена - тя има опит с три.

# 283
Утро  Hug Hug
Не се отчайвай така... При нас положението е горе-долу същото/с малки подобрения напоследък/ и се чувствам малко виновна пред каката, но знам че ще мине. И тези малките ще станат усмихнати и добрички бебенца. Само не се отчайвай  Hug
Моята кака ми помага, приспива, носи, пее... милата тя, и на предучилищна ходи, и за мен се притеснява... и ми е най-скъпия помощник. Децата разбират.

# 284
Утро ще се оправят нещата Hug

Понеже народа много се активизира - НОВА ТЕМА Grinning

Общи условия

Активация на акаунт