Септемврийски мами вече се събрахме, някой даже сърчица видяхме!

• 15 128
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
  • Испания и Стара Загора
Аз вече обядвах,но ми стана много тежко.От малко храна се надувам и направо не мога да дишам. TiredНа мен за WC ми помага кафенцето или ако с него хапна 1 банан. newsm78Фреш от портокал не си правя,защото стомаха ми се подува още повече.
dreems честито тупкащо сърчице. Hug
dd2 чакаме и ти да пишеш,как е минал прегледа. Hug
beboliniki мисля,че няма да има проблеми,да отидете до Рим. Peace

# 181
Имаме ли мами от Пловдив,все още незная на кой доктор да се доверя за ЖК.намирам и хубави и ;оши коментари за докторите и ми става все по трудно да реша!!!Пловдивчанки помагнете

# 182
Консултирай се с лекар, ако много повръщаш има различни лекарства, които облекчават.
Да питам за сливите как ги консумирате, от компот, сушени или ги варите? Че и аз имам малък проблем с корема.
Сливите аз ги хапвам сушени или в суров вид.
anita29 аз пък знам,че бананите запичат и предизвикват киселини Rolling Eyes

# 183
  • Испания и Стара Загора
maliby и аз знам,че запичат,но при мен в комбинация с кафе,дават добър резултат. newsm78
Сливите и аз ги ям сушени или пресни. Peace

# 184
за разхлавване и компот о круши помага.кивито  задължително.аа зелева чорбичка ,но я разреждате с малко обикновенна вода,че попринцип е много солена.

# 185
za6to ne se konsultira6 za tezi bolki v korema.men ne me e bolqlo taka Sad

# 186
# 187
Здравейте,момичета! Hug
Виждам,че имаме нови попълнения в колекцията със септемврийски мамчета-много се радвам Hug
Анита,страхотно капучино PeaceАз без една огромна чаша от този дар не мога да си започна деня...
Момичета,абе на вас струва ли ви се,че усещате как мъника в корема ви расте с минутите направо? newsm78Искам да кажа,усещате ли нещо странно,сякаш наистина нещо нараства във вас? #CrazyДнес цял ден го усещам.....Много странно наистина CrazyИмам такова едно усещане,сякаш мъничко гюленце има някъде там ниско долу и...набъбва SickНещо съм се бъгнала направо от тая бременност и от всичките тия пророчески сънища Mr. Green
Исках да кажа на всички,колко сте хубави на снимките!Наистина!Предусещам един прекрасен отбор от красиви,здрави и щастливи бебоци Heart Eyes
Някой назад в темичката забелязах,че е писал за запек.Аз не страдам от подобни състояния,но когато имам затруднения Mr. Green,изяждам една кофичка натурално кисело мляко с хубав мед вътре,една супена лъжица.Понякога нарязвам и небелена ябълка вътре.Няма как след това да не се отиде на отчет в двете нули Peace
Честито на мамите,видели сърчицето на бебоците си!  bouquetНа всички останали с предстоящи прегледи по въпроса-успех и да се отчетете!!!
Напускам ви засега,но ще ви наглеждам-много ми е хубаво тук Heart Eyes

# 188
Момичета,забравих да попитам....Можете ли да ми кажете какви изследвания се правят около 12-та седмица от бременността?Моят лекар ми каза вчера,че около 19-20 февруари трябва непременно да си направя биохимичен анализ или нещо от сорта,ама една пациентка му звънна и после пропуснах да го попитам....Някой зна ели подробности по въпроса?По мое време не се правеха никакви изследвания,а от това,което чета сега,анализът за Синдрома на Даун е много важен и някаква си там гънка на врата.За него ли става дума?

# 189
Здравейте, мамита!  Hug Как я карате в тоя дъждовен ден /поне тук в Пловдив е такъв?
Аз продължавам да смилам мисълта, че ПАК съм бременна, тревожа се за разни и разнообразни неща от рода на: ще се справя ли, толкова нагъсто две бременности, как ще мине ... и изобщо все такива обичайни неща. Хубавото е, че поне засега нямам болки /дано така да продължи  Praynig/.
Относно запека - чувала съм, че топла вода с лъжица мед много помага /освен вече посоченитеилачи/.
За боядисването - винаги съм се боядисвала, и лакирвала, и космите съм си махала, и съм се подстригвала ...по време на бременност.
fyrty, и аз съм от пловдив, но трудно бих препоръчала доктор за ЖК. Аз ходя при Тотев, в V-то ДКЦ, но и на частно при Троянчев - комбинирам ги. Но определено с втората бременност ще го карам по-еваш - писна ми от търчане и висене пред кабинети, пускане на изследвания, губене на изследвания, поредни боцкания ...
zasmyana, в 10-13 г.с. /мисля, че беше/, се изследва нухалната гънка /намира се на вратлето на бебчо/, доколкото знам изследва се прозрачността й - това е за Даун. 

# 190
Мен ще ме добавите ли на първа страничка Rolling Eyes Термин евентуален 26.09
БХС-то незнам до колко е важно, но има доста противоречиви данни за него. Аз ще го правя, защото ще ходя на ЖК в Шейново и там си влиза в цената. Но ако се наложи Амниоцентеза мисля че ще пасувам Rolling Eyes

# 191
и как стават тия изследвания .не бъркат в маиката да вземат  секрет или там ....нямам си  на идея.Аз съм си бъзла относно тия работи  ,боцкане,излследвания.

HEDER - чудех се между мерджанов,бабаков и росен петров и май ще избера росен петров.ти впечатления имаш ли?

# 192
Не, fyrty, но определено бих следвала интуицията си. Така че - записвай се! А за изследванията - не, не те бъркат. Всичко е или ултразвук /като това за нухалната гънка/ или е свързано с взимане на кръв. Бъркане има, ама е чак към 8-ия месец.

# 193
Здравейте момичета
Гледам килограми сте обсъждали,това ми е болната тема с първото забременях 60кг в момента съм 74кг несмъкнах нито грам,тъкмо почнах Дюкан и разбрах че чакам второ.Та ще сваляме след 9 месеца живот и здраве Laughing
За запека и с първата си бременност и сега имах проблеми ,но единственото нещо което наистина помага е(поне на мен)е чаят на BLEVIT L просто с 2 ръце го препоръчвам ,даже и на малкия давах че с това АМ много се запичаше.
zasmyana Относно биохимичния скрининг си спомням че го правих в 16 г.с ако не бъркам де EmbarassedХодих в майчин дом.ДА това е изследване за синдрома на Даун,ако има някакви съмнения тогава се прави амниоцентеза.Аз мисля пак да ходя на БХС и на фетална  във Фемина(с първото си дете не ходих на фетална)

# 194
  • София
Здравейте  Wink Минавам само да кажа,че вече съм по-добре. Послушах съвета на Тринити и мъжа ми ми направи една разтривка с ракия, сложих и тампони в носа. Ще се остана малко вкъщи и дано бързо се оправя. Относно ФМ мисля да отида сега в 11-13 г.с. Даже ще взема да си запиша час вече. И ранния БХС също ще правя. Хайде оставям ви!

Общи условия

Активация на акаунт