Септемврийски мами вече се събрахме, някой даже сърчица видяхме!

• 15 125
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
 wavey
Предния път не си правих биохимичен скрининг,но сега ще направя,че и годинките напреднаха. На ФМ ще отида 4 месец,ако се наложи и в 5-ти.А Дюкан наистина е доста ефикасна,миналата година свалих доста килца с нея.Живот и здраве като родим и прилкючим с кърменето ще има време за диетки. Wink
Мен такъв глад ме е подгонил,ужас направо.Все съм гладна BlushНе помня да съм била така преди.
zasmyana:нищо не  усещам аз,освен Гладддд и гадене веднага след като се наям. Embarassed EmbarassedАма в коремчето ми сякаш наистина нещо става,усещам едно движение на червата,нагоре-надолу,сякаш нещо се размества,за да отвори място за друго. Mr. Green
beboliniki:и ние с половинката много пътуваме.Миналата година доста държави и концерти посетихме,сега ще има малък застои.Ама поне си наваксахме и за тази година. Mr. GreenМежду другото,аз също преди месец си мислех да направим един Рим напролет,даже гледах в сайта на Уиз имаше доста изгодни билети.Ако отидем то това ще е за тази година,после чак след 2 годинки,като се отбие бебето. Party
Добре дошли на новите мами и честито на всички видяли сърчица. Heart Eyes
Аз днес ходих при личния за направление за ЖК,и другата седмица отивам при гинеколожката.Дано и ние видим скоро сърчице. Heart Eyes
А за запека не мога да помогна,нямам такива екстри. Hug

# 196
  • София
Само да ви кажа, че току що си записах час при д-р Марков за 19,03, така че ако искате да ходите на първата ФМ при него побързайте.

# 197
Здравейте момичета,

Много сте готини в албума Simple Smile. И моя милост е вече там Simple Smile
И аз искам да Ви кажа, че много се радвам да чета темичката ни. Гледам всеки ден да почитам по нещо, че ако изпусна няколко дни и Вие като напишете по 20 страници Simple Smile

Поздрави

# 198
  • София
Само да ви кажа, че току що си записах час при д-р Марков за 19,03, така че ако искате да ходите на първата ФМ при него побързайте.
Аааа, значи ти задържаше толкова време телефонната линия!  Joy
Аз също си записах час при него, но за 14.04 когато ще съм в 20 г.с. Ти защо толкова рано ще ходиш на ФМ?

# 199
  • София
Ами,Ники, аз искам да отида на първата, която се прави 11-13г.с. Обаче на 19,03 ще съм 14г.с та чудя дали ще има същия смисъл newsm78 но ще питам лекарката ми. Ако трябва ще се запиша някъде другаде. Иначе ще си запиша и час за втората ФМ, която се прави 19-23г.с.

# 200
  • София
Звънни им пак и питай жената, която вдига телефона - на мен много любезно ми обясни каквото я попитах, казаха, че работят до 18 ч.. И аз знам, че тази гънка се вижда до 13 г.с. въпроса е да не си дадеш парите напразно. Между другото - ти разбра ли колко струва, че чак сега се сетих, че не попитах?

# 201
Здравейте момичета,
Добре дошли на всички нови мамчета   bouquet и леко бременеене Heart Eyes
Честити сърчица на всички, чули ги вече!
Хайде и аз да се включа по темата с килцата. Явно съм си генетично или по някакъв друг начин предразположена към качване което е кошмарно. Още от пубертета си станах бая едричка. По едно време толкова бях надебеляла, че се стреснах и направих първото си голямо гладуване Simple Smile Свалих 17 кила и бях закрепила около 62-65 няколко годинки. Спрях цигарите и престанах да ям само ябълки и салата и пак започнах да качвам. И така едни 10 кила ту ги качвам ту ги свалям! Кошмар. Миналата година бях на Дюкан и резултата беше свалянето на въпросните кила и гадене при мисълта за пилешки пържоли и обезмаслени продукти Simple Smile Началото на зимата обаче решихме, да започваме с опитите за бебчо и аз се поотпуснах- взех да си хапвам от всичко и килцата започнаха пак да вървят нагоре. Сега чак ме е страх да се премеря защото ще се окаже, че вече (дори и преди да съм била бременна) съм качила това което други качват за цялата бременност.
Така че борбата ще е голяма, но мисля, че в момента не бих се подложила на големи ограничения.
Относно изследванията, на мен до момента лекарката ми каза да си пума стандартните изследвания на кръв и урина и каза, че "няма проблем всички изследвания ще направим".  #Crazy И сега не ми стана ясно дали аз трябва да се погрижа сама и да си записвам часове или тя има грижата да ми каже за кое е дошло време... newsm78
Аз и без това ще взема да отида и при друг доктор, че този прогестерон още го мисля и си седи на нощното шкафче...

# 202
  • София
Криската, лекарката ти ще ти пусне всички стандартни изследвания, които се поемат от ЗК - кръв, урина, микробиология, ХИВ по желание, васерман и т.н. Тези генетичните и ФМ не се поемат от касата и тях ще трябва да си ги организираш сама.
А като пак заговорихме за кг се сетих за една весела случка:
През лятото си слагахме СОТ и по принцип те идват да огледат помещенията и тогава на място правят оферта. Та звъня аз на посочения човек, уговаряме се за ден и час. Обаче той се загуби из нашия квартал и докато намери блока сигурно ми звъня 20 пъти.
Слизам аз с детето да го чакам пред входа. Идва някакъв мъж и също застава пред входа без да ме погледне - буквално погледа му минава през мен. Изчаках две минути и го попитах той ли е от СОТ-а. Много изненадано, чака така  Shocked ме погледна и каза да. Аз се усетих защо се изненада, защото не за първи път шокирам някого и го попитах направо, а той ми отговори честно - Ами гласа ви не отговаря на визията, аз си представях нещо мъничко, слабичко, към 20-годишно.
Наистина гласа ми не отговаря на външният вид - много ми е някак момичешки, звънлив и доста хора са се изненадвали зад този нежен глас какво чудовище се крие.  Joy Joy Joy На всичкото отгоре с колежката ми имаме абсолютно еднакви гласове, тя е на 39 г. и също и е много запазен и все някой се разочарова от нас при контакт на живо.  Laughing Хубавото е, че имаме още една приятелка с алт и пееме чудесно народни песни заедно.  Laughing

# 203
През лятото си слагахме СОТ и по принцип те идват да огледат помещенията и тогава на място правят оферта. Та звъня аз на посочения човек, уговаряме се за ден и час. Обаче той се загуби из нашия квартал и докато намери блока сигурно ми звъня 20 пъти.
Слизам аз с детето да го чакам пред входа. Идва някакъв мъж и също застава пред входа без да ме погледне - буквално погледа му минава през мен. Изчаках две минути и го попитах той ли е от СОТ-а. Много изненадано, чака така  Shocked ме погледна и каза да. Аз се усетих защо се изненада, защото не за първи път шокирам някого и го попитах направо, а той ми отговори честно - Ами гласа ви не отговаря на визията, аз си представях нещо мъничко, слабичко, към 20-годишно.
Joy
Моят глас пък е толкова дрезгав, че по телефона често казват: "Еди-кой си, едно момченце те търси!"  hahaha . И аз си умирам от срам.

# 204
Криската, лекарката ти ще ти пусне всички стандартни изследвания, които се поемат от ЗК - кръв, урина, микробиология, ХИВ по желание, васерман и т.н. Тези генетичните и ФМ не се поемат от касата и тях ще трябва да си ги организираш сама.

Аз ходя при лекарка в частен кабинет и тя само ми обяснява как специализирала в областта на ранно откриване на генетично проблеми, та за това си мислех, че може би тя ще ме насочи, но знае ли човек!

# 205
  • София/Търново
fyrty , аз ти отговорих доста подробно за запека. Погледна ли?

_мариана, да не бъркаш БХС с фетална морфология?  newsm78

Ники. , "Фемина" вземат 50 лева за преглед и 30 лева за запис на диск... Бях си взела час, но го преотстъпих именно заради парите... е, не заради тях. Просто знаех, че всичко е наред и ми беше писнало да търся някой, който да потвърждава чудото...    Hug

# 206
Мале,момичета,какви са тези цени. ShockedПървия път ходих при един лекар от Добрич,доста добър за ФМ,тогава беше 20 лв преглед и 15 лв диск,ако искаш.За сравнение във Варна взимаха по 50лв.Сега пак при него ще отида,едва ли взима по-скъпо от варненските си колеги,а и час можеш да си запазиш 2-3 дни напред.

# 207
maliby и аз знам,че запичат,но при мен в комбинация с кафе,дават добър резултат. newsm78...
Възможно е на теб така да ти действа,всичко е индивидуално,въобще всичко е възможно newsm78
Ники и аз имам много детски глас,особенно по телефона.И аз и сестра ми имаме еднакви гласове по телефона,но с  тази разлика,че аз си приличам и на дете.Първата година в Медицинския един колега ме попита:"Ти на колко години си?"а аз:"Ти на колко мислиш,че съм" той: "мислех,че си на 16,но няма как да си ми колежка иначе за това мисля,че си на 18" Когато му казах,че съм на 23 той Shocked "да бе да" Но и други ме смятат за по-малка и аз съм свикнала на същите реакций Joy Дано винаги да изглеждам като дете Praynig

# 208
  • София
Криската, не знам, мила. Хубаво е да си имаш и лекар по ЗК поне да не плащаш изследванията, евенуално ако ти се наложи болничен също.
Аз дочух, че при Д-р Марков е 80 лв. прегледа като това май не включва запис на диск - за него се плащали още 10 лв. Преди две години струваше 50 лв. пак при него.

# 209
  • София
8Eos8 не бъркам  Peace
Ники не съм питала за цената при Марков.Ще си приготвя стотачка, пък колкото толкова. Питах жената по телефона късно ли е за първата ФМ през 14г.с и тя естествено каза, че не е късно. Не съм й очаквала да ми каже, не, не се записвайте! Другата седмица като съм на преглед ще питам лекарката ми и ако трябва ще пробвам да се запиша другаде. То май излиза, че час трябва да си запишеш веднага щом видиш положителния тест  Tired Аз още не съм чула пулс, а вече няма часове за първата ФМ  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт