А иначе съвета, който мога да ти дам е давайте личен пример на детето.. (аз това го правех с миенето на зъбите на детето). Карах съпругът ми когато ходи до тоалетната да го вика.. и да го кара да пикат заедно.
успех
Lady Marmalade, не зная какъв съвет да ти дам, защото и аз съм в същото положение. Пишкаме в гърнето и акаме в гащите. Ще ти кажа какво направих аз, за да махнем памперса, ще се радвам ако поне малко съм ти полезна.
Според мен децата се развиват различно, едно се научава да ходи на гърне по-рано, друго да говори и т.н. (Криси например към година и половина вече говореше свързани изречения. Сега знае да пее всички детски песнички. Дори казва стихчета от над 30 куплета!
(Имаме една книжка за Гъбарко (43) и Медената пита (36) - знае ги наизуст! И когато й ги казвам и нарочно променя нещо, тя казва: Мамо, не е така! И казва как е.) Ама ака в гащите.
Та с това исках да кажа, че може би още не е дошло времето да се научи да ака в гърнето.
.
.
Доста познати деца имам, които също късно са свалили памперса. Едно време като са нямали такива екстри, дали са прали наакани гащи до 3- 4 години... 
Гушкахме я и й се радвахме с таткото, дадох и малко шоколад (за специални случаи като този), а тя обеща, че пак ще ака в гърнето. Ще видим. Аз не съм сигурна, че ще стане така, но се надявам.
Препоръчани теми