Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 749
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 435
Дадоха ми координати на доц.Христозов.
Не ти го препоръчвам, но все пак ти си преценяваш  Rolling Eyes

Ако се наложи да се махне е по-добре сега, отколкото някой ден да се превърне в по-лошо  Peace
Нищо не мога да преценя, защото се сблъсквам за пръв път с подобен проблем...никого не познавам, а се вслушвам в съвет на лекар...Знам ли Rolling Eyes...Винаги е много относително...ти кого препоръчваш /на ЛС/. За този ми казаха, че е корифей в своята област.Друг е въпросът, че подобни прегледи минават на конвейр. Имам впечатления от други специалисти, преглеждащи само на частно....

# 436
Здравей Мами Блю,и аз минах по този път,имах възел от 9 год.който отначало беше капсулован и воден,но във времето се обърна в аденом и капсулата се ражруши.Тогава се наложи спешно да се оперирам/слава Богу вс.беше наред/Вместо да гадаеш и да чакаш /както мен/пак ще стигнеш до там повярвай ми,просто удължаваш агонията.Ако идваш във Варна добри хирурзи са ДОЦ.РАДЕВ и ДОК.НЕНКОВ от Терапията ако искаш кокрдинати ще дам.Иди на преглед и те ще преценят дали може да се изчака .Желая ти късмет.

# 437
Milaaa, благодаря Hug...Не съм запозната на кое казваш Терапията, но на мен ми спомена ендикриноложката, че такива операции се извършват в Клиниката по гръдна хирургия Rolling Eyes...дори не знам към коя болница. Тепърва ще проучвам. Мисля си дори и за София. Там също нямам идея към кого точно. Имам две имена препоръчани, но от приятелка.

# 438
Milaaa, благодаря Hug...Не съм запозната на кое казваш Терапията, но на мен ми спомена ендикриноложката, че такива операции се извършват в Клиниката по гръдна хирургия Rolling Eyes...дори не знам към коя болница. Тепърва ще проучвам. Мисля си дори и за София. Там също нямам идея към кого точно. Имам две имена препоръчани, но от приятелка.
Аз се оперирах в София при доцент Сечанов в клиниката по ендокринология.Доволна съм,че се насочих към него,но операцията там се заплаща,въпреки ,че си по здравна каса.Желая ти успех!

# 439
  • Sofia
Аз също избрах  Ендокринологията и съм доволна. Все пак хирурзите и персонала там са тясно специализирани за такъв тип операции и заболявания.

# 440
МамуБлю, и аз минах по същия път. При мен за 5 години възела порастна до 22 мм.
Т.е. при теб по някаква причина расте по-бързо.

Мен ме оперираха миналата седмица във Военна б-ца София - Шаламанов и Илиев.
В момента нямам глас. Само шепна. Стоях няколко дни в УНГ във Военна б-ца, но засега резултат никакъв.
Това е усложнение от операцията - при мен жлезата беше доса голяма - по 5 см всеки лоб, и много срастнала с де що има около нея.

От миналата седмица досега чух толкова мнения...

И като че ли в момента най-хвалят ИСУЛ. Отделението било напълно ремонтирано, с най-модерна апаратура и много добри специалисти. Не знам дали наистина е безкръвна операцията там.
От това, което чух във Военна, като че ли няма вариант за такава безкръвна операция, защото в края на краищата най-малкото трябва отнякъде (разбирай от разреза) да извадят поне възела (ако не и част от жлезата по различни причини).
Най-много ми похвалиха Румен Пандев - Ендокринолог и хирург в ИСУЛ. Координати за съжаление нямам.
Аз самата никога не съм го виждала.

Не знам откъде си, ако искаш се свържи с него.

И пак за гласа - понеже това е най-честото усложнение на тази операция, питай дали гарантират запазване на гласа. Проследяване на нерва, който отговаря за гласа, или някакъв дру метод.

Аз колко много съжалявам, че не знаех за това предварително...
Сега се моля на какво и не, да се възстанови гласа ми поне донякъде.

# 441
bengie, всъщност аз не знам откога го нося това. Не съм имала оплаквания, нито сега имам промяна в хормоните. Гледали се ме на разл.ехографи и това според ендокриноложката може да се дължи на еластичността на възела, имам предвид данните с увеличения размер. Така или иначе съм решила за второ мнение да потърся някой специалист във Варна или дори в София...Така или иначе сега свиквам психически с мисълта за операция Confused..Благодаря за информацията Hug

# 442
Здравей те мене ме оперираха на 24 септември и нищо не ме болеше след операцията само дето нямах глас  но вече взе да си идва на мястото .А някой да знае колко болнични се дават .

# 443
момичета не е чак толкова страшно.Трябва да сме силни и да вярваме че няма пак да стигнем до хирурзите.Моя разрез е малак и се надявам  че белега ще е малак. newsm78

# 444
До 3 месеца могат да ти дадат болничен.

# 445
Благодаря за отговора.А хапчетата до живот ли се пият.

# 446
  • Sofia
Голямо дете - болничните са до шест месеца

ivka02 - лекарствата се пият в зависимост от това, колко от жлезата е премахната, колко от хормоните произвежда и какви са нуждите на организма; със сигурност трябва да се правят контролни изследвания

# 447

15 октомври ще ми вземат кръв и тогава ще ми кажат дали ще пия.

# 448
А бе момичета да знаете дали тази болест може да се получи по наследство.
Питам защото баба и кака също са оперирани.И защо всички пишат че пак им е излязла на мен никой нищо не ми е казал  за повторно излизане.Болничните с ЛКК ли се взамат.

# 449
Обикновено е наследствено, но не е задължително Naughty Аз имах възли и съм единствена и в двата рода - lucky me Crazy За д-р Пандев - точно той е много добър в безкръвните операции. На мен ми направи такава на 7 ноември 2007 (в Немска клиника в Гоце Делчев) извади ми единия целия лоб и част от другия, нямала съм проблеми с гласа (само дето не можех да взимам високи тонове, като пеех с децата), всичко до този момент е на 6, а белег - никакъв Mr. Green - не че е кой знае колко важно..но..няма. Ако искате координти на д-р Пандев - пишете Peace

Общи условия

Активация на акаунт