Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 737
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 420
И аз винаги съм си мислела, че едва ли е само от стреса. И едва ли е само и Чернобил, всеки ден дишаме гаден въздух, ядем гадна храна и пием кой знае каква вода.
Добре де, някой не се ли е отървал от възли без операция? Аз пробвах от една билкарка билки, но доста неуспешно. В края на първия месец започна едно прескачане на сърцето...и ги спрях.

# 421
Здравейте от мен,
вече са ми по добре изследванията макар и не достатъчно добри но все пак сега съм на 125 мг л-тироксини и се чувствам добре. Обаче при мен белега от операцията стана ужасно голям и един такъв дебел абе супер грозно и не знам с какво да го мажа 4е да се оправи малко поне. Имате ли някаква идея освен контратубекс. поздрави на всички

# 422
Zdraveite i ot men.Az sum na 36 godini i ot 8 godini sum operirana ot su6toto (premahnata mi e s4etovidnata jleza)kakto i po pogre6ka paras4etovidnite.Bqh 6,7godini na tahistin no sled kato iz4ezna ot Bulgariq sega sum na Rokaltrol koito su6to go nqma v momenta Sad ako mi kajete koe e sledva6toto po,,hubust,, lekartsvo 6te me ulesnite no ve4e neznam kakvo o6te moje da se slu4i v na6ata ,,mila,, tatkovina.

# 423
Записвам се в темата..ще я изчета първо Peace...

# 424
vesela_veli ,опитай с крем от невен.аз лично съм много доволна от този в аптечната мрежа на або фарма-melkfett.а контратубекса не го понесах и бях с ужасна алергия.

# 425
Момичета, здравейте отново.
Операцията ми беше преди 2 дни - във вторник.
Във военна б-ца, правиха я Илиян Илиев и Симеон Шаламанов.
Не знам кой е определил тази операция като рутинна, но аз никога не бих я нарекла така.
Само аз си знам какви ужасни болки изтърпях.

За мой ужас нямам глас, само шепна и то не защото ме боли, а защото просто нямам глас.
Направо ще се побъркам.
Утре влизам пак във военна б-ца, в отделение УНГ, да ми вливат някакви лекарства за евентуално възстановяване на гласните струни.
Някой имал ли е подобен проблем, макар и временен?
Как се развиха при вас нещата?

# 426
  • Sofia
 bengie, на първо място ти пожелавам бързо и безпроблемно възстановяване. Моята операция беше на 10.08 - единственото, което ме болеше след нея беше рамената и врата, заради приведената поза. Доколкото знам често след подобни операции има такъв проблем с гласните струни, но в повечето случаи всичко се оправя след седмица две., разбира се след провеждане на лечение.
Успех!

# 427
bengie ,успех и от мен! Hug
може и да понаправиш физиотерапия,но ще се възстановиш.
аз също нямах такъв проблем,само в дена след операцията.

# 428
bengie,не се притеснявай-това ще отмине.Аз след операцията имах глас ,но говорех много тихо-имах чувството,че нямам сила..Имай търпение и вяра,че всичко ще се оправи.Пожелавам ти бързо възстановяване!!!!

# 429
Толкова ме е страх.
Изпитвам ужас, че никога няма да проговоря и ще си остана инвалид.
Реве ми се. Съжалявам, че и вас натоварвам с моите проблеми.

Всички хирурзи, които ме гледаха, твърдяха, че не са срязали нищо излишно, че не са пипали гласните струни, нито нерва, който ги командва, но не знам.
Не ме приеха в болницата в петък, заради някакви тъпи бюрократични процедури.
По здравна каса, не можело да ме изпишат днес и утре да ме приемат пак в болница. Трябвало 1 ден престой извън болница.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Не знам това как да го определя, ама ми звучи много тъпо.

На всичкото отгоре, в епикризата ми пише, че ме изписват без оплаквания. Опитах да се разправям с тях - понеже не съм имала Хирургиески оплаквания, тях другите не ги касаели.
Вбесих се, но както и да е.

В понеделник вече влизам в болницата, надявам се да има някакъв ефект от лечението там.
Ще пиша пак по-нататък.

# 430
bengie,

желая ти успех и нещата да имат добър край!

# 431
Да се включа в темата с един въпрос. Имам възел. Два пъти е следен на ехограф в период на година и половина. Има промяна в размера с 1см., но е проследяван на разл. апарати. Нямам промяна в хормоните засега, обаче ендокриноложката естествено предлага единствено операция. Ще търся и второ мниение. Искам да попитам - чета за безкръвни операции в ИСУЛ. Някой подлагал ли се е на такава в Клиниката по хирургия там?

# 432
  • Варна
За ИСУЛ незнам , но в Каспела-Пловдив също правят безкръвни операции - поне така ми отговориха.
1см е доста голямо нарастване за година.
Моят ендокринолог веднага позна вида на възела и направи биопсия. Дори не се наложи да ходя няколко пъти за проследяване.
Акко имаш път към Варна, може да отидеш, да те погледне и той  Peace

# 433
Акко имаш път към Варна, може да отидеш, да те погледне и той  Peace
Със сигурност ще отида до Варна. Дадоха ми координати на доц.Христозов.
Като цял осе притеснявам за евентуални проблеми след отстраняване на възела...да не ми се разбутат хормоните основно... Confused

# 434
  • Варна
Дадоха ми координати на доц.Христозов.
Не ти го препоръчвам, но все пак ти си преценяваш  Rolling Eyes

Ако се наложи да се махне е по-добре сега, отколкото някой ден да се превърне в по-лошо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт