Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 725
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 405
  • при моите деца .....
Здравейте отново момичета,
аз ходих на преглед миналата седмица и като си показах изследванията на ендокринолога и тя се хвана за главата. TSH ми е 123 , насоли ме едно хубаво защо съм чакала толкова време а не съм почнала веднага с Л-тироксина( отстраниха ми цялата жлеза) и аз в пълно недоумение и казвам че така са ми казали в болницата след операцията. При вас как беше, караха ли ви да чакате толкова време. Сега пия 100 мг и на 28 август съм на изследвания да видим как съм.
При мен (почти цялата отстранена) при изписването ми изписаха еутирокс 25 на 30 дни следях и бявно повишавахме дозата - сега 100.

# 406
4ик4ирик, това означава ли ,че ти предстои трета операция  Confused

Мдааааа. Кофти, нали?

Ina_15,
благодаря ти!

А за моя белег - при първата операция ме бяха кръцнали от единия край до другия, когато ми се наложи за втори път, като Димов ме видя, бая си ме съжали и обеща, че ще го смали колкото се може повече. Действително, когато видях онази малка цепчица, бях много доволна, но може би после грешката беше моя, че не се пазех от движение на главата ли, незнам, и той отново стана по-широк и естествено забележим. Просто вече 4 години след това - без шал или по-масивно колие е немислимо. Най-некомфортно се чувствам, когато съм на плаж-по бански и с някво тъпо герданче! Но като се казва - това да ми е проблема Wink

# 407
4ик4ирик ,няма защо.ти вече видя ли се с него?кога си на операция?

# 408
не.
Понеже мисля, че се чувствам сравнително добре, показателите са ми в норма и така, решихме с ендокриноложката засега да я следим, и след 3 месеца да видим дали възела расте.
Странното е, че около 2 месеца след операцията едвам-едвам се забелязваше някакво топченце малко, тогава и изследванията ми бяха ок и тя каза, че това е някакво срастване. След време обаче като че порастна гадината, направиха ми скенер, и тогава тя каза :"Категорично това не е образувание в жлезата. Скенера е 100 процента, не може да излъже!" Да, ама гадината май порасна още, оттогава вече се мина 1, 5 г., но за това време аз поотслабнах къде 6-7 кг, и може би то просто стана по-изпъкнало. Да, ама думите й бяха; "Категорично, това е възел В жлезата"
Е, кажи сега...
Мисля си дали да не я махна цялата? Ами тези лекарства след това, дали са съвсем безвредни? То ако ми беше зирът само с жлезата, ехееее..., ама и други гадости ми се срещат...

# 409
и при мен е комбинация от гадости и те разбирам. Hug
защо не направиш консултация с още един ендокринолог?аз съм много доволна от д-р нончев?не праща на операция излишно,а и след нея си следи нещата.в комбинация с д-р димов са страхотни.
как така веднъж не е на жлезата,после е?и при мен нямаше промяна в хормоните,но от 1 възел,станаха 8,та д-р димов е намерил само 1см здрав и с този см за сега нямам проблеми,даже възпроизвежда значително..
еутирокса говорят,че няма странични ефекти ако не се предозира-нормален естествен хормон.

# 410
  • при моите деца .....
Не е толкова страшно, моята е атстранена почти цялата (лекарят када, че е оставил малка дъгичка, защото съм млада) просто си приемам всяка сутрин хормона, който нямам орган да го синтезира.
На 6 месеца трябва да го следя, но последно съм си следяла нивото мин. година септември - време е да си направя изследвания.

# 411
 * Боби * ,успех на изследванията!щом успяваш и с диетата,няма как да не е наред..

# 412
Здравейте и от мен отдавна не съм се включвала.Момичета вие ходите ли редовно на ехограф аз отидох на 6 тия мес. и резултата е пак възел .4икирик на теб защо ти предложиха пак опер.на мен ендо ми каза че това е следоперативна киста която ще се прибере ама аз не вярвам явнно този който е податлив към образувания си ги прави.Вярвайте ми като разбрах че 6 мес. след опер.имам пак киста направо щях да умра.Сега ще я следя и ако расте НЕЗНАМ.Не ми се ходи пак на пангара и незнам какво да правя.А иначе за шева почти не се забелязва,но аз за всеки случай съм си накупила една камара шалчета и гердани,та нямам никакъв проблем.Вие изследвате ли си калций,защото аз имам едни такива изтръпвания на крайниците,а не са ми махали паращитовидните жлези.Пишете ми.Лека нощ на всички и дано този светъл празник донесе на всички нас здраве ,спокойствие,мир и любов!

# 413
Ееее момичета стига бе, направо изтръпвам като ви чета. Имам в предвид това, че пак са ви се появили възли Sad . Аз не смея да отида на еходраф, за да не се окаже , че и аз имам нови възли. А всъщност не съм ходила на никакъв лекър от операцията насам, защото се чувствам добре, но аз си се чувствах горе-долу добре и преди да ми открият тези голями обрзования(хирурга се чудеше къде съм ги побрала, че почти не се забелязваха, бяха много възли и кисти  Sad)
Е какво се оказва, че ако човек е  податлив към образуването им няма да се отърве само с една операция ooooh!  ooooh!  ooooh!

# 414
Ами и аз съм с една операция и сега след няколко години искат пак да ми правят, защото има пак възли. Но аз засега съм решила да не ме режат. Дано при теб не се появят отново. Всеки е различен.

# 415
аз ходих на ехограф и няма нищо,въпреки че съм склонна към образования навсякъде.според ендото еутирокса пази от рецидив и нови образования.

# 416
Вероятно, но на мен например не ми изписват хапчета, защото хормоните са в норма.

# 417
и на мен така, не ми изписват, защото фактически жлезата си работи..
за склонността към образуване-и аз си го мислех, не може все така да стават тези кисти и възли. Преди време - на яйчниците, като родих - на гърдите, после, махни, ами ми откриха и в черния дроб. Защо там не ги махат? Защо ми се появяват навсякъде? Е, хайде-стрес, стрес, ама чак пък толкова...че те те ми докараха по-голям зор. Най-правдоподобна причина ми се стори интоксикация(дано не греша точната дума)  на организма. Чернобил.
Какво значение-ето, че ги махат и на някои от нас - следоперативни там работи, ама друг път. За жалост, разбира се

На всички ви - късмет, успех и усмивки. ******** им на тея възли!

# 418
  • при моите деца .....
Минавам да се похваля с резултата -
TSH 2.64 μUI/ml при референтни стойности 0,25 - 5,0 μUI/ml.
Това при приемане на Еутирокс - 100

# 419
браво,боби!поздравления.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт