Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 975
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 465
кога са я затворили жалко

# 466
# 467
Момичета, здравейте! Предстои ми операция на щитовидната жлеза. Искам да попитам за мнение - гръдна в ОКРБ /д-р Славов/ или Терапията. Притеснявам се и от условията в болницата  Sad
Става въпрос за Варна, извинете  ooooh!

Аз бях при Славов и при двете операции - доволна съм  Peace

Благодаря много! Майка ми е оперирана от д-р Славов и също е с добри отзиви. Но упорито ми препоръчват Терапията и се двоумя.  Blush Много ще се радвам, ако прочета и други отзиви.

# 468
  • Варна/Казанлък
Момичета, здравейте! Предстои ми операция на щитовидната жлеза. Искам да попитам за мнение - гръдна в ОКРБ /д-р Славов/ или Терапията. Притеснявам се и от условията в болницата  Sad

Аз бях при Славов и при двете операции - доволна съм  Peace

Благодаря много! Майка ми е оперирана от д-р Славов и също е с добри отзиви. Но упорито ми препоръчват Терапията и се двоумя.  Blush Много ще се радвам, ако прочета и други отзиви.
Мила и на мен ми предстои операция другата седмица и ще я правя при д-р Славов.Препоръчаха ми го и затова така реших.Ходих до болницата и да ти кажа условията не са много зле.Направили са си ремонт н аотделението и долугоре бива.В понеделник ще ходя при него за да уточним кой ден точно ще е ,но си остава за другата седмица.
Аз имам въпрос:Колко врем след операцията ще можем да подновим опитите за бебе,защото доста дълго време не става вече и не ми се отлага много.А този възел ми го откриха съвсем случайно при рутинен преглед и сега се налага операция.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 14:49 от doddo

# 469
  • Варна/Казанлък
Много ме е страх Sad
Имам и още въпроси,дано се намери някой да отговори:
Колко врем ще ме държат в болницата,колко от жлезата ще отстранят при положение,че възела е 3/4мм,дали ще се налага да пия лекарства или ще се справи остатъка от жлезата сама,имало ли е някой ,който си е загубил гласа за известно врем заради операцията и силна ли е болката?За то ва се сещам сега.Много ми е притеснено и затова ,моля ако някой знае нещо да ми отговори.Благодаря предварително.

# 470
Здравей !!!Прочети всичко писано отначало и ще намериш отговори на въпросите ,които те вълнуват.Не се притеснявай за операцията-не е толкова страшно.Разбирам как се чувствуваш-всички сме минали през това....Пожелавам ти успех!!!!!

# 471
  • Sofia
След операцията се стои един цял ден и на следващия те изписват. Колко ще се отстрани от жлезата в повечето случаи се преценява от хирурга, какъв е възела и подобни. Доколкото зная стремежа е да се отстрани минимална част. Дали ще пиеш лекарства зависи от това колко жлеза е отстранена и колко от необходимите хормони успява да произведе жлезата.
Има хора, които си губят гласа, най - лошият вариант за това са засегнати гласни връзки, но това не е правило, нека това не ти се превръща във фикс идея.
Болката (поне при мен) не е силна, почти я няма. Мен много ме болеше врата и раменете, заради неудобната приведена поза след операцията. Общо взета най - неприятно е излизането от упойката, което минава и се забравя. Нормално е да се страхуваш и да си притеснена, но минава и колкото и странно да звучи се забравя. При мен ключово беше насрочване на операция възможно най - скоро, за да не го мисля.
Относно бебетата - щом се възстановиш от операцията и се разбере дали трябва да пиеш хормони се правят изследвания, важно е нивото на TSH. Когато този хормон си влезе в норма (с или без лекарства според случая) можете да продължите с опитите.

# 472
  • Варна/Казанлък
Благодаря ви много,момичета  love001

# 473
Да така е,няма нищо страшно и при мене беше такарзора е упойката.А когато ти е висок хормона може ли да се правят опити за бебе

# 474
моля ако някой може да ми отговори на въпроса

# 475
  • Sofia
Високите нива на хормона са рискови за бебето и оформянето на неговата жлеза за напред, напоследък доста чета по темата и се оказва, че има доста забременели с високи нива и родили здрави бебета и такива, които не са знаели за проблеми с жлезата преди забременяване. Аз лично не бих рискувала, след като зная за проблема.
Според мен най - добрия вариант е преди бебеправенето да се постигне оптимално ниво, а веднага след забременяване да се направят изследвания и консултация с ендокринолог.

# 476
Да се вметна малко в темата  Grinning Аз съм писала тук.Имах операция февруари,махнаха ми цялата жлеза.Прочитам си какво пишете редовно и понеже видях въпроса на ivka02 та да кажа...нямам жлеза,пия ел тироксин 100мг пия всеки ден,и 6 месеца след операцията и след пръв опит забременях,живо здраво ембрионче в 8 г.с. е сега.Следя хормоните и това е.Хубаво е хормоните ти да са до 1 за забременяване и после да си ги следиш.Като ти е висок възможността да забременееш дори е малка ,а ако стане има голяма веротност от спонтанен аборт.

# 477
  • Sofia
Elbeli пожелавам ти лека бременност. Аз също съм без жлеза (от два месеца) и също мечтая за дете. Много ме зарадва успеха при теб.

# 478
Elbeli пожелавам ти лека бременност. Аз също съм без жлеза (от два месеца) и също мечтая за дете. Много ме зарадва успеха при теб.
Всичко става !!! Само без вманиачаване ,желая ти успех!

# 479
Момичета, здравейте! Предстои ми операция на щитовидната жлеза. Искам да попитам за мнение - гръдна в ОКРБ /д-р Славов/ или Терапията. Притеснявам се и от условията в болницата  Sad

Аз бях при Славов и при двете операции - доволна съм  Peace

Мила и на мен ми предстои операция другата седмица и ще я правя при д-р Славов.Препоръчаха ми го и затова така реших.Ходих до болницата и да ти кажа условията не са много зле.Направили са си ремонт н аотделението и долугоре бива.В понеделник ще ходя при него за да уточним кой ден точно ще е ,но си остава за другата седмица.
Аз имам въпрос:Колко врем след операцията ще можем да подновим опитите за бебе,защото доста дълго време не става вече и не ми се отлага много.А този възел ми го откриха съвсем случайно при рутинен преглед и сега се налага операция.

Здравей  Grinning Благодаря за отговора ! Аз също ще ходя при д-р Славов - реших в петък или понеделник за разговор. Разбрах, че са правили преди 4 месеца ремонт. На теб ти пожелавам успех и късмет  Heart Eyes  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт