Операция на Щитовидна жлеза.

• 303 449
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 945
Защо при две биопсии искаш да си правиш трета?
Хирурзите казват, а и явно са прави, че докато не се отвори  не се знае какво е.
И аз толкова се чудих, даже дни преди това бях страшно разколебана, не мога да кажа, че и с абсолютна увереност в правотата на това, което правя, бях постъпила за операция. Защото се опитваме да разгадаем, да разберем всичко и да вземем най-правилното решение. Може би някой друг горе вече го е взел и е въпрос само на време да ни се случи писаното, знам ли. Майка ми преди време й казаха-аууу, какви камъни!(в жлъчката). Тя дори не подозираше-никакви оплаквания, но казаха-операция, тя-добре; направи си я и въобще не я е мислила-ни преди, ни след това. Простете за дългия пост, ама нали проблемите ни не се измерват само с лабораторните показатели

АзСъмСи , дерзай! Всичко ще се нареди, желая ти късмет!

# 946
Но аз нямам направена биопсия засега.
4ик4ирик, бързо си признавай с кого ме обърка  Mr. Green

# 947
Въхх, обърках те с Амар!

Извинявай   bouquet

За свое оправдание ще кажа, че от няколко часа съм пред монитора, а и в момента предполагам съм с хипофункция, демек мозъчко почива  Wink

# 948
 Mr. Green
Не възразявам, даже съм съгласна да ме объркват с младежта  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 949
  • гр.Гоце Делчев
АзСъмСи послушай съвета на Пандев мисля,че не е преувеличил защото той е един от най-добрите специалисти в България,пък доколкото знам прави и операции в чужбина.Малко е високомерен,но иначе е добър лекар.Преди 3 години той ме оперира и съм доволна.Тогава операцията минаваше по здравна каса и не се плащаше за нея,но сега май като чета на повечето места се плаща къде законно ,къде незаконно.Вместо да сдухваш направи нещо по въпроса.

# 950
наистина послушай Пандев той на мен ми обясни че по време на самата операция ще реши не ми правиха биопсия сега преди години са ми правили и ми бяха взели здрави клетки за изследване така че биопсията не е на 100процента сигурно изследване аз сега треперя и чакам резултатите ще ходя в понеделник пък каквото сабя покаже

# 951
Не винаги успяват да установят злокачествени клетки с биопсията.Зависи колко професионално е направена.
По време на самата  операцията се прави експресен анализ на малка част от взетият материал.Този анализ се казва гефир.В рамките на около 20 минути докато пациента е още на операционната маса.Ако този анализ покаже злокачествени клетки се оперира цялата жлеза.Но и това не е напълно сигурен метод ,чака се резултатът от хисологичното изследване.

# 952
4ик4ирик ,аз имам по 1см двустранно оставена жлеза,т.е. съм със субтотална резекция.и на мен доц.димов ми каза седмица да не пия нищо и с епикризата да отида при ендокринолога.той ме накара месец да карам в сън,ядене и студ(за да се види реално колко произвежда оставеният участък)и тогава тсх и елтирокс...
май при всеки различно започват ел тирокса..

# 953
На мен ми казаха да го пия веднага. Запачнах на 4-я ден след операцията от - 75. На 20-я  ден направих изследване и резултата е TSH - 24.210mlU/l  при референтни граници 0.35-5.00.
Незнам какво означава но ще питам. newsm78

# 954
Днес си пуснах Tsh - 0.77 . Принципно е в норма, но към долната граница. Някакви мнения? Един ден съм на 25мг. другия на 50мг. Еу тироксин.

# 955
и аз днес пусках тсх- за 40 дни е паднало от 4.65 на 1.44. еутирокса го пия по 25, само в понеделник и петък по 50. говорих с лекарката- продължавам да си го пия и на 8 април съм на биопсия. и мен ме тресе страх

# 956
От какво те е страх-самата биопсия или резултатите?

# 957
от резултата

# 958
Мен пък от боцкането  Mr. Green
Преди години ми правиха биопсия на бъбрек и не ме хвана упойката като хората ...
След коментариите сега се колебая дали да си я правя или не. Уфф...
Вече се чудя към коя категория да се пиша -към тези, които не знаят какво искат или към тези, които искат не знам какво си  Mr. Green

# 959
  • Варна
АзСъмСи, биопсията на щитовидната няма нищо общо с тази на бъбрек, черен дроб или костен мозък  Naughty
Болката е все едно ти вземат кръв от вената, но малко повече време - нещо като кръводаряване. Щитовидната е на такава дълбочина, като вените и усещаш болка само, докато иглата пробие кожата.
Жалко, че не си от Варна, да те заведа при моя лекар  Confused

Mr. Green
Не възразявам, даже съм съгласна да ме объркват с младежта  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За това, трябва да те черпя   Laughing  bouquet  Обаче най-вероятно съм по-голяма от теб  Wink

Общи условия

Активация на акаунт