Операция на Щитовидна жлеза.

• 302 532
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 210
alexsb, благодаря ти

# 211
  Здравейте ,  имам   добри  новини  -хормоните  ми  са  в  норма  и
  няма   промяна  в  дозировката  на  еутирокса.Според   д-ра,  след  като  не  съм   отслабнала ,не  може  да  има  съмнения  за предозира
не .  А  и  аз  вече  свиквам  и  си  пия  хапченцето  сутрин  с  мерак и .........доживот  Cry
  Имам  надежда   и   за  гласа   си  -започнах  по-често  да   стигам
 ниският  регистър .  Приемам  ,че  ми  е  нужно  повече  време  и тър
пение. Д-ра  ме  уверява  ,че  до  шест  мес.  ще  се  възстановя   напълно.Ще  му   повярвам !?
   За   безсънието   ще   се  зареждам  с   достатъчно  книги  и  ще  се
приспивам  с  тях.
    Радвам  се  ,че  ви  има !
     Да  ви  питам,  какво  мислите,  за   резултатите  fT3- 2.8  TSH-0,84

# 212
gabriela, радвам се че всичко е наред и се чувстваш добре.
За резултатите не мога да ти кажа, защото аз си ги сравнявам със стойностите за в норма, който са изписани на листа при получаване на резултати. TSH май ти е в долната граница, но важното е да е в норма.  Peace

# 213
Здравейте!
Аз съм новичко тук,току що си намерих май темата ,която ме вълнува най-много.Аз също съм оперирана, премахната ми е около 70% от щитовидната жлеза.Края на март месец ми беше операцията.Пренощувах в болницата.Нямах болки,освен веднага след като се събудих от упойката,но после нищо.Подръпвания,стоях като паметник ама болка не ..Сега вече съм на хапченца-ел тироксин от 100мг по едничко на ден.Имам си белече,но е една червена чертичка само.Е аз естествено я виждам ..направо ми се набива в очите Shocked имам и аз придръпвания често,но най ми е неприятно като шофирам.Започнах преди две седмици пак да подкарвам по малко и все като си мръдвам главата по-бързо и ме дръпва.
Хубава тема е това.Можем да си споделяме и да минава по-бързо времето на заличаване на белечето и т.н.
На мен лично най ми е некомфортно,че може би цял живот ще карам с хапчетата...сутрин ми се случва понякога в бързането да ги пропусна..и излизам заключвам и после се връщам. Laughing
Вие как се справяте с това да не ги пропуснете?!
Аз си възстанових и енергия и усмивки и всичко и просто ми излиза от главата.

# 214
Elbeli, лошо е че се е стигнало до операция, но пък добре дошла при нас Hug
При мен минаха 3 месеца и отдавна спря да ми придърпва, но като легна вечер при въртене все още ми боцка отвътре.
Ти с какво ще си мажеш за белега?

Момичета аз си поръчах на приятелка в Германия да ми вземе  Дерматикса, пък чакам да ми се обади да видим дали найстина там е към 10 евро.
Нищо чудно да е така , защото често чувам за случай да се копуват лекарства от Гърция , Испания ..., защото тук цените са им двойно, тройни.

# 215
Добро утро!
Аз все още не знам какво да използвам за заличаване на белега...след седмица имам преглед при доктора и ще поговоря относно това.Ще споделя после какво съм научила  Flutter
Аз сега съм в голямо очакване като си направя изследванията как ще са хормоните...направо тръпна да видя има ли добър резултат.
Лек ден на всички!  bouquet

# 216
Здравейта, има ли някой спортуващ тук?! Интересувам се мога ли да си бягам на пътечка ,да скачам на въженце... при положение ,че са минали 2-3 месеца след операция

# 217
Добре  дошла   Elbeli    bouquet ,  отбора  се  увеличва .
   И   двете  май  сме  оперирани  по  едно  и  също  време -краят  на  март. Как  се  справяме   сутрин   с   хапчето -ами  аз   си   го  пийвам    между  6 и 7 ,защото   не  го  ли   изпия   докато  съм  все  още   в кревата -  забравям     и   го  правя  по-късно.   Аз  вече  свикнах  с  процедурата  и   не  се  притеснявам   така,както  в  на
чалото . И  белега  ми   е   едва   забележим ,  и   придърпванията   са  неприятни ,
но   не  мога  да  искам  и  друго-на  40  дни  след   операцията  мисля  че   е  нормално . 
    И   мен  ме  вълнува  последният  ти  пост.Аз  не  съм  спортуваща ,но  пък  по  професия  съм  активно  танцуваща   и   аз ,като  теб   си  мисля   за   влизане  в   норма .Сложила  съм  2кг  и  мн.  ме  е   яд.Може  би  при  мен  спирането  на  цигарите   след   излизане   от  упойка   провокира   тоя   луд  апетит,или   пък  е
от  еутирокса-все  още  не  съм  си  отговорила. От  2-3  дни   вече   си   контроли
рам   храната, по-малко  сладко  и   така.
     Отдавна    шофирам   и   въобще  вече  си  водя   нормален  начин   на  живот.
   Приятна  вечер  на  всички.[/pre]

# 218
  • Варна
Не се притеснявайте за белезите, дискомфорта, гласа - всичко ще се оправи с времето.
Аз имам две операции , при първата махнаха част от жлезата и бях добре и без лекарства 10 години. Преди година и половина ме оперираха отново и махнаха цялата жлеза. И да-най-гадно е психически да се настроиш, че цял живот ще пиеш хапче. Ама се свиква...е, понякога забравям, чак толкова фатално не е. Чувствам се идеално, не дебелея, не слабея, пия си кафе и си пуша цигари точно както и преди това, ходя много пеша и въобще живота ми не се промени въобще...т.е. промени се към добро, защото преди операцията имах кризи които не искам да преживявам отново.
За болничните...  Аз тръгнах на работа 10 дни след операцията, чувствах се добре/лежането у дома ме разболява. Но явно всеки трябва да прецени кое е най-добрия вариант за себе си.
Скоро ще ида на контролен преглед, ще си пусна хормони, правя го пролет и есен...за успокоение. Simple Smile

# 219
  • Варна
Elbeli аз се метнах на кростренажора на 10-я ден след операцията и въобще не съм спирала оттогава да спортувам ...ама и да ям. На мен ми се отразява добре 40 мин въртене. Вече ми писна да се съобразявам с жлезата. Хормоните ми не са в час, но едва ли е заради спорта.
Приятен ден на всички  bouquet

# 220
soleil,как са ти хормоните ?Нали започна да пиеш еутирокс-може би не ти е дозиран правилно...Аз не спортувам активно-не че не се движа достатъчно,но след операцията качих 3-4 килограма и по никакъв начин не мога да ги сваля.

# 221
Момичета здравейте!
Тъй като и мен вероятно ще ме оперират,мн.ви моля изпратете ми координати на добър хирург.От София съм.Благодаря предварително!

# 222
 Peace gabriela652 значи сме наборки по операция  Wink
Аз бях на 28ми март.При мен няма качване на килца засега,дори смея да твърдя,че от както вземам ел тироксин-а май си пооправих формичките(бях се пооформила доста преди)
И аз започнах от вчера да си тренирам по малко и лекичко.Искам да поддържам някаква форма,че имам желание да забременея скоро Praynig Praynig Praynig
Дано няма проблеми.Предполагам има достатъчно успели бремености дори и без жлезата... нали хапчетата заместват функцията?!
Още не съм си правила изследване на хормоните...другата седмица предстои.Дано всичко си идва на мястото вече.
До скоро сладурки Grinning

# 223
Момичета здравейте!
Тъй като и мен вероятно ще ме оперират,мн.ви моля изпратете ми координати на добър хирург.От София съм.Благодаря предварително!
Цитат
Здравей! Първо да споделя ,че е безопасна операция.Моята е с лепило,без шев.
Аз лично съм чела доста за д-р Сечанов(дано не сбъркам името) в Св.Панталеймон в Младост 3.
Не мога да кажа дали е добър.Аз съм оперирана от доц.Василев и д-р Григоров.
Успех!  bouquet

# 224
  • Варна
almateq след почивните дни ще си правя изследване след като изпия опаковката Л-тироксин 50. Пише че при хипофункция се приемат от 2 до 4 хапчета на ден а аз само по едно. Иначе кила свалям засега но трудно и с глад а хапна ли нещо веднага ми се лепи. Гадна работа са тия хормони. Предния месец бях в цикъл 2 седмици а тоя ми закъснява. Нямам търпение за хормоните да ги видя накъде са. По едно време мислех сама да си увелича дозата на Л-тироксина ма се въздържах. За ЖП-то TSH 4,07 било добър резултат и килата не били от хормоните. Ама ме е страх да не цъфне нова киста ако TSH не е около едно.
Всичко хубаво момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт