Продукти:
2 филета сьомга
около 1 кг. картофи
3 яйца
около 100 гр. настърган кашкавал
около 100гр. натрошено сирене
пресен копър
сол
бял пипер (може и черен)
Приготвяне:
Сьомгата се слага във вряща вода за около 10-ина минути. Изважда се, накъсва се на парченца и се оставя да изстине:
Картофите се сваряват, настъргват се, добавят се 1 яйце (другите 2 са за паниране), сиренето, кашкавала, копъра, солта и пипера и рибата:
Всичко се обърква, ето така изглежда:
Оформят се кюфтета, панират се с двете разбити яйца (не овалвам в брашно, само с яйце повече ми харесва) и се пържат в силно сгорещено олио:
Изпържените кюфтета се слагат върху кухненска хартия, ето как са се гушнали тук милите :
Това е порцийка, с чеснов сос, гарнитурата е зелен фасул на грил-тигана и маслини:
И става нещо страшно .......