Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 67

• 35 552
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Няма,няма,ама като започнете после една след друга...
Пепи, за твоята...    Peace  ако може,копвам си идеята.    bouquet

Естел,страхотен крокодил-динозавър...цвета е убийствен.
Албена,мечето ти е много сладко...
jenik,ако това са първите ти торти,много добре си се справила...
мама Яни,много добре се справяш с шприца...аз за съжаление все още му се мъча...а и понеже в къщи не си падат много по сметаната,нямам и много поводи да опитвам.
На мен не ми стана много ясно как точно и кога ще се гласува за тортите в кейк-централ...Ако някой внесе малко яснота,ще се радвам да подкрепим нашите момичета.   bouquet 
Малко съм на вие с английския...

# 166
Момичета,страхотни торти видях  Hug,поздравления на всички!!  bouquet
Аз нали не правя торти сега,но пък чета повечко  Wink,та видях,че днес си имаме рожденничка:

Rumya,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!БЪДИ ЖИВА,ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!!БЪДИ МНОГО ОБИЧАНА И НЕКА ТВОИТЕ МАЛКИ ПРИНЦЕСИ МНОГО ДА ТЕ РАДВАТ!!!!

# 167
  • София
И аз да ви покажа тортата за моята първа поръчка. Simple Smile Вътре е Династия, но без жълтия крем, само шоколадов.Доста заприлича на Гараш.

# 168
Rumya честит рожден ден   bouquet
 stefibgg  много е хубава тортичката фигурките са добре оформени  Hug

# 169
  • София
Rumya, много щастие и здраве, всеки един момент да си доволна от отминалите и да няма за какво да съжаляваш, време и настроение  за творчество!!!

HOLY, чудесно се справяш с писането. Има ли някаква тънкост (отбелязваш ли предварително редове, букви, какъв инструмент) или просто ти идва отръки?

stefibgg, много добре се е получила тортата, добре загладена, изрядни фигурки:), браво!

# 170
Помолих Наталина да добави рецептата на моя блат в Тортената Библиотека(четох,четох,но точно като моята рецепта не видях),понеже става наистина много хубав,а също е лесен и икономичен.Копирам ви го и тук,ще се радвам ако ви хареса.

Пандишпанов блат от мама Яни
4 яйца
1 ванилия
200 гр. захар
200 гр. брашно
4 супени лъжици студена вода
1 бакпулвер(аз ползвам на Д-р Йоткер)
може да се добави малко какао да стане кафяв блат

Разбиват се белтъците със студената вода на пухкав сняг.Лека по лека се добавя захарта и ванилията.След това жълтъците един по един.Добавя се брашното размесено с бакпулвера(и какаото по желание).Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и се пече 30 мин.на 180 градуса.

Сиропирам го,добавям банани между блатовете и става много вкусно newsm03

# 171
Момичета, видяхте ли, и в България продават пачуърк кътърс.
Страхотни нови тортиии!!! Hug

# 172
Иглика333, хайде сега, кажи има ли начин с материалите на зъботехниката да си направим отливки на дадени релефи и да ги ползваме за правене на формички от фондан. Отдавна се питаме тук дали има някакъв начин да заменим едни силиконови смеси, създадени специално за сладкарството?

Има много видове силикони. Но не са никак ефтини, иначе са много прецизни.
Ето например този http://www.carisbg.com/?81&02&96200  - представлява тесто с консистенцията на пластелин. Втвърдителя е на кремче и не променя консистенцията. забърква се както фондана с оцветителя ( мачкаш докато се сплави добре) като стегне става твърд и не много разтеглив.
Не знам какви са тези силиконови смеси в сладкарството, за пръв път чувам, но ако силикона е течен докато запълвате отливката и се използва специална форма в която се изсипва ( обикновено това са двукомпонентни силикони които се разбърквот в съотношение 1към1 като този http://www.dentatechnica-bg.com/index.php?MhObg5KvM1K7QBafUBSHUN … 9KvQdKPQFOzM5K3Qx ) има един трик за пестене - мели се в месомелачка ( или се реже на малки късчета)вече стегналия силикон и се насипва във формата преди да заелете със силикона . Така за една отливка използвате много по-малко от материала. Ако покажеш за какво точно става дума май ще съм по-полезна.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 16:18 от иглика333

# 173
Ооо, Руми, честито, мила! Много здраве, щастие, спокойствие и добро настроение, време за себе си и творчески успехи!!!  Hug

# 174
Rumya, честит рожден ден!!!Много здраве,късмет и радост в живота!!!   newsm59   

stefibgg , супер е тортичката!  Peace   Още много поръчки да имаш,да радваш деца и възрастни! 

# 175
От скромно, по-скромно от мен:

Тортата с рулата и пак Тортата на Лео

# 176
Току що завьрших тази торта и бьрзам да ви я покажа

Поводьт е в неделя-ЧРД на свекьрва ми,но понеже утре сьм заета я приготвих днес.Аз и без това харесвам отлежали торти.
Сега отивам да ви чета,че нещо ви изпунах напоследьк...

# 177
здравейте момичета  bouquet
Страхотни тортички сте направили пак!
Rumya, честит празник! Много късмет, здраве и творчески върхове Wink !!!
Димитрина, тези наистина са ми първите опити, първите са с готови блатове, и на едната така ги бях напоила че бяха изчезнали Shocked, само крема стоеше и беше ужасно сладкооо Embarassed, ама ше се науча де Wink
Краси, буквичките са готови, взех ги от кауфланд Peace

Аз пак да си питам, милички помагайте, имам задача да правя човечета-хора, кое тесто за моделиране е най-подходящо???( пробвах с мастика но ми се напукаха до другия ден и май ще се счупят като ги махна от фолиото)
 Hug

# 178
Rumya - Честит празник мило майче!!! Желая ти здраве, здраве и да не забравя.... здраве.... Желая ти и много любов и много усмивки!!!!! newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51
Тъй като се боря с 3 торти едновременно, и трите са  донЯкъде....  та докато реша с кое да продължа, ето ви едно клипче, със заглавие: "КАК СЕ КЪРПИ ЧАРШАФ?!?"  Shocked
Необходимости:
- торта /не е задължително/
- чаршаф /задължителен атрибут за това упражнение/
- дупка в чаршафа /задължителна е когато решите да се правите на майстори и си точите на нишесте, а не на доброто старо олио/.
- олио - масло не става, изобщо не пробвайте. Става на чудесни малки трошички.
- нещо гладко и тъпо /ножче за пластелин, пластмасова шпатула, нож за масло, а в моя случай дръжка на скалпел/
- пръст - /изберете си тоя, на който имате най-много доверие/
 И така:
Изчиствате си нишестето с четка. Намазвате с олио дупката и около нея, взимате си парче тесто и с добре намаслени пръсти го размачквате докато стане меко и лепкаво. Останалото е видно и ясно от мат`риала.
Качеството е кофти, ама толкова си можем на лампа. Даже операторката свети с фенерче.
Айде, гледкайте и се забавлявайте: /ще изпитвам/
КАК СЕ КЪРПИ ЧАРШАФ  Joy

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 23:33 от van444eto

# 179
  • София
Ванче, вече половината го видях, но бавно се зарежда:))) Чудесен клип! Така ловко си кърпиш:)), а и маникюрът ти е за показно:)))

Bambinkamalinka, чудесно изпълнение! Весел празник и дано впечатлиш рожденичката:))

иглика333, ето ти линк към тези силиконови съставки за отливки - http://www.culinart.net/silicone.html Знам, че зъботехническите материали са скъпи, но тук в България няма този Силиконов Пластик, а и ни се искаше да е нещо нетоксично, а не строителен силикон:)))

Общи условия

Активация на акаунт