Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да отрежете блат за торта и как да го сиропирате?
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да отрежете блат за торта и как да го сиропирате?
-
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
Прахообразните хранителни оцветители се разтварят в няколко капки вода, само толкова, колкото е необходимо за разтваряне. Първо се приготвя захарната паста, след което се разделя според нуждите. След като се разтвори, боята може да се използва за оцветяване на захарната паста чрез добавяне на малки количества към нея, докато се постигне желаният цвят.
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
Колко дълго издържат захарните покрития?
-
Как да намажа тортата отстрани с крем, без да зацапам подложката?

- тъй като когато пека блата за тортата си изрязвам за дъното на формата колело от хартия за печене, запазвам си изрезката от квадрата от който съм разяла и при мазане и украса отстрани я слагам около тортата. Дори и да се изцапа, после просто маха и готово!
На последната торта едва направих 1 охлюв и 2 лебеда, на които детето каза, че му приличали на патки. Аз по-скоро търся картинка на такъв щъркел, която да принтирам и изрежа после от захарно тесто. 

това ще бъде първата ми торта